Tuesday, January 20, 2009

[iRoN]

:: IRON or IRONY ::
Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya yang baru berkahwin. Setelah membunyikan alarm siren rumah, si nenek terkezut kerana mendapati cucu perempuannya yang membuka pintu tanpa seurat benang pun dibadannya. Belum sempat si nenek bertanya, si cucu berkata,

“saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja!”.
“tapi kau telanjang !!!???” tempelak si nenek .
“ini BAJU CINTA saya” balas si cucu perempuannya dgn sopan santun.
BAJU CINTA ??” si nenek kehairanan sambil berfikir.

“ya, suami saya menyukainya, saya juga begitu senang MEMAKAInya. Saya harap nenek dapat balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu suami saya nanti akan berasa malu melihat saya memakai BAJU CINTA ini di hadapan nenek” request si cucu perempuannya.

Si nenek faham kehendak cucunya. Dalam fikirannya mungkin itu cara terbaru si isteri melayan sang suami. di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat idea. fikirnya dengan mengikut cara cucu perempuannya, sudah tentu dia dapat mengeratkan hubungannya dengan si atok yang sudah berumur. sesampai di rumah, si nenek tadi menanggalkan semua pakaiannya, mandi,berbedak dan memakai minyak wangi sewangi wanginya. kemudian si nenek tadi pun menunggu si atok pulang.

Berberapa ketika si atok tadi pulang, sebaik saja pintu di buka si atok mendapati si nenek bogel kat depan pintu.
“kenapa dengan kau nie … buang tebiat???” marah si atok tadi.
“ini lah BAJU CINTA bang” kata si nenek tadi.
BAJU CINTA???……kalau iye pun iron la dulu baju tu

moral: IRON la baju anda utk style ... :P ... peace NO war ...

8 comments:

  1. dem betol ... iron dulu ... dem betol ... its haunting me ... jamel ... your post ... it's haunting me!

    anyway it's a good read ;O

    ReplyDelete
  2. wz: hahaha..suddenly the idea just B0000MMMM !!! hehehehe...

    ReplyDelete
  3. hahah~~azmil awat ko post cte lawak lak neh..aku pnh bce neh..aku lak post sal muvi..haha~~getting bored!

    ReplyDelete
  4. hahaha...
    seryes lawak...
    ape aaa atok tuh..
    tak romantik langsung..
    hehe!

    ReplyDelete
  5. sue: romantik kot..beterus terang name nye..
    robo: ko tu jgn lupe iron gak..hahahah

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...