Sunday, March 1, 2009

[el-ClasSico]

:: Selangor vs Kelantan ::

hurm..pertembungan yg ditunggu tunggu peminat bola sepak tempatan..game antara SELANGOR dan KELANTAN mmg dijangka hangat..aku tidak ketinggalan menghangatkan suasana..bergerak ke stadium seawal jam 6 petang..lepak di perkarangan stadium dlu beli beli tiket..then msuk stadium la cm bese..kali nih suasana lain skit..selalu aku duduk ikut mane aku nk duduk..tp kali ni, aku lebih berhati hati mencari seat tmpat duduk..alasannya ?? aku nk berhampiran dgn gendang team SELANGOR..mmg style..dorg duduk area Pintu 10 kalu xsilap..tp aku hanya mampu smpai ke pintu 8..tp area situ mmg fans SELANGOR..

secara keseluruhan nya, mmg amat riuh..mmg ramai gak fans KELANTAN yg turun..total kehadiran penonton bolehlah di estimate dlm 30-40 ribu org lah...maybe lebih skit kot..kali nih aku xdpt nk gambarkan suasana happening stadium tu sendiri..aku xnk cite pasal game sbb korg sume dh sedia maklum SELANGOR menang 3-0 walupun sebahagian besar perlawanan SELANGOR bermain dgn 10 org pemain setelah Acong dibuang padang...


secara teorinya, refferee banyak rosakkan game malam tu..decision yg agak berat sebelah kekadang amat menjengkelkan suasana..tp fans tetap style..fans KELANTAN pn style..ombak di half time mmg style..walupun ade satu ombak itu dimulakan oleh fans SELANGOR, tp KELANTAN menyambutnya jua lantas menjadikan satu stadium berombak...suara mmg xleh nk ckp ar..mmg semalam aku hilang suara jap lepas balik dari stadium..org yg duk sebelah menyebelah yg tidak dikenali trus menjadi kawan semalam..hahahha...


ade 2 insiden yg best gak smlam terjadi..1st, pergaduhan fans di kerusi hijau yg mane fans SELANGOR duduk bersebelahan fans KELANTAN..perlawanan tidak terganggu tapi fokus aku terganggu melihat aksi peminat bolasepak malaysia...terdapat jugak kelibat fans KELANTAN cuba menyerang fans SELANGOR kat atas area VIP seats..aku hanya mampu melihat dari jauh sebab aku duduk di sebelah padang yg lain...

2nd insiden..agak berbahaya..kelibat mercun yg berdentum dentum..bekas bekas air beterbangan...walupun dh terbiasa di baling bekas air dari atas ke bawah, kali nih experience die lain skit..bkn bekas air yg terjatuh, rupenye mercun baru meletop di atas area tmpt duduk aku...tau tau dongak atas dh berasap...pekak sekejap..tp tu suasana biasa di stadium...seb baik tiada wanita yg turut serta semalam..kalo tak, ssh nk jage tu..kah kah kah...


secara langsungnya, semalam amat seronok aku berada di Stadium Shah Alam...yg menembungkan 2 pasukan gergasi setakat nih..ibarat el-classico..

:: click here ::

9 comments:

  1. @ wadieq: antara org2 yg jeles .. cmnih la .. hehehe...

    ReplyDelete
  2. tak perlu jeles... kita tunggu saja no

    ReplyDelete
  3. @wadieq: baeiikk..kite tgu bulan 5 nanti..jgn lupa bagi sokongan kat hijau kuning na~

    ReplyDelete
  4. bajet ada siaran langsung la 2 team teratas liga, kalau tau takde live, aku gi shah alam. haha.

    ReplyDelete
  5. mmg bes perlawannan mlm tu..bes tgk org gaduh..huhu

    ReplyDelete
  6. @mesol : bajet ar...cite cm nk turun jek..

    @anonymous : siyes best...best gile2..

    ReplyDelete
  7. rugi ar ko xjoin gado.leh la aku melawat ko dalam lokap hahaha

    ReplyDelete
  8. @ robo : ape shottt...btw tahniah MU mng league cup..muahahahah

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...