Monday, August 10, 2009

[tRageDy]

:: Tragedi 8 Ogos hingga lah ..... ::

Erm ... aku amat stress ... tp, kali nih stress die lain macam skit ... kalo dlu aku stress, aku akan makan amat banyak utk reduce stress aku ... tp, kali nih ia nye jelas amat berbeza ... kejadian yg menimpa aku amat memeritkan aku ... aku seolah olah tidak faham akan ape terjadi ... aku cube utk menjadi yg terbaik dan cube utk memuaskan semua org walaupun pada hakikatnya aku amat merana di dalam ... kebiasaannya, bile aku merana di dalam, aku jarang luahkan dari segi luaran aku ... tp, kali ini, aku telah luahkan ke sifat luaran aku ... ini bermakna, aku tidak mampu menahan derita dalaman aku ... jika dikaji sejarah lama, sudah pasti ia bersangkut paut ... itu yg membuat aku tak mampu menahan ... tp, aku tak salahkan sesiapa dan tidak ingin menuding jari pada sesiapa ... mungkin aku amat complicated ... mungkin juga superbly complicated ... tp, aku yakin ape terjadi pasti ade sebabnye ... cuma, aku tak mampu nk mencari dan menjelaskan nye seorg diri ...

disebabkan itu jugak, kepala aku amat sakit ... aku tau, org yg terlibat sama juga penat dan letih memikirkan nye ... sbb, aku cube berada di tempat nye ... bile difikirkan kembali, situasi nye lebih kurang same ... disebabkan kepala aku amat sakit, aku hilang selera makan ... buktinya, aku tidak pernah skip breakfast especially breakfast di rumah sendiri ... tp, pagi itu pada hari Ahad, aku hanya mengambil separuh bungkus nasi lemak ... kemudian aku amik 2 biji panadol ... kepala aku amat sakit, sbb aku tidak dapat tidur pada malamnya itu sbb terlalu memikirkan ...

aku cuba juga utk tidur pada siangnya setelah memakan ubat yg tak seberapa itu ... namun gagal ... sehinggalah ke lewat petang, perutku masih belum terisi ... aku terus pulang ke Kampung Baru ... aku kene gerak sebelum malam ... sebab kepala aku amat sakit, dan aku tak boleh drive malam malam dlm keadaan mcm itu ... menjadi rekod pemanduan aku jugak ... lebih kurang 6 hon aku terima sepanjang perjalanan aku ke Kampung Baru dari Klang ... hmmm ... alhamdullilah tak jadi ape ape dlm perjalanan ...

sesampai aku di kampung baru, aku mencari panadol aku ... aku mencapai 3 biji, dan aku makan kesemuanya, dan aku terus utk tidur ... tp aku gagal ... aku tidak mengisi perut ku yang lapar kerana aku tidak selera utk makan ... walaupun aku dh makan panadol, kepala aku masih sakit dan aku tidak dapat tidur malam ... aku tidur pon On Off On Off sehinggakan Shahreel pon boleh terjaga pada jam 4.30 pagi ...

keesokkan hari nya, aku meminta pertolongan Shahreel utk menghantar aku ke tempat kerja ... ini pertama kali aku pergi ke tempat kerja dihantar oleh org ... sebab kepala aku amat sakit dgn kurang tido, dan memikirkan bermacam macam ... hmmm ... hati ku masih tidak tenang ... aku cuba utk menghubungi org itu dengan pelbagai cara ... gagal lagi ... demi utk melakukan kerja aku, aku amik lagi 2 bijik panadol yg menjadikan jumlahnya sebanyak 7 biji dalam masa kurang 24 jam ... org itu pernah berpesan kat aku, jgn amik panadol banyak banyak ... tak elok ... aku igt pesanan itu ... sebab itu aku hanya mengambil sampai 7 biji ... maximum panadol tak silap aku 2 biji dalam tempoh 6 jam ... jadi secara nisbah, 7 biji oK lagi .. tp itulah jumlah paling bnyk aku pernah amik ...

selang berikutnya, akhirnya sms aku dibalas ... tp, aku akur, die masih marahkan aku ... tapi, aku tak tahu di mana silap nya ... mungkin aku tidak memahami dia ... mungkin salah aku ... tp, alhamdullilah kerana sekurang kurang nya aku tahu die masih selamat ... mmg sifat aku suka bertanya ... walaupun aku tahu die tidak suke, tp kerana ini sifat semula jadi aku, yg mahukan perincian, sekali lagi, sbb aku risaukan die, aku courios nk tau , aku call sehinggalah aku tersentak dgn sms die yang amat menyentap jantung aku ... pada ketika itu, aku sedang dlm perjalanan menunggu teksi utk ke The Westin Bukit Bintang ... aku terus berpatah balik, tgu di surau KLCC tingkat 2T ... memikirkan apekah salah aku sehingga diperlaku sedemekian ...

mungkin memang salah aku ... mmg aku tak sedar ... tp, tolonglah tunjukkan kepada aku apekah salah aku utk aku perbaiki diri ini ... mungkin die bermasalah, kehadiran aku hanya menambah masalah nya ... banyak kemungkinan yg aku tak mampu rungkai kan seorg diri ... sesungguhnya, aku amat takut ... takut yg amat sangat ... bnyk sangat yg aku takutkan ... paling aku takut ialah aku takut akan kehilangan ... aku tidak mahu menyalahkan dia sebab aku dapat rasekan die ade sebab sendiri berbuat demikian ... aku cuma mengharapkan yg terabaik ... mmg org ckp patah tumbuh hilang berganti ... tp adekah yg tumbuh itu sama seperti yg hilang itu ???

7 comments:

  1. bese nye, kalau patah 1, tumbuh 2... so, bg patah sudah... lg terbaek...

    ReplyDelete
  2. erm ... kekadang ko dtg tepat pada masa & ketika kan ... ko tau tau jek aku perlukan hiburan sementara ... tQ lOQ ...

    ReplyDelete
  3. bagus2 updet lagu dah
    bahye dow mkn penadol byk2
    tak elok
    dalam setaun bape tah limit dia aku tak igt

    ReplyDelete
  4. xhabes2 dgn emo ko
    bg la post2 yg menyeronokkan sket

    ReplyDelete
  5. Dun think too much...
    1 more thing, jgn kerap amik panadol,x elok!
    chill k ;-)

    ReplyDelete
  6. Robo: aku akan update yg happy lepas nih ...

    JM: thx~ appreciate it ...

    ReplyDelete
  7. Halim: lupe lak ko ade komen .. hehehe .. tak elok .. btol btol btol .. ttbe lak, aku tukar lagu nih last week .. btul2 tejadi at the same week .. a bad day

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...