Sunday, November 22, 2009

[5 mOnthS]

:: 5 months ::

Kalo korg membaca blog aku or mengikuti blog aku ... korg akan perasan yg kekadang tu aku ade terpost bab bab emosional, problems, ketidakpuasan hati, pendapat, etc ... kalo ikut time frame blog aku, korg dpt notice yg since Jun aku bnyk buat posting pasal kehidupan seharian aku yg kekadang up kekadang down ... tidak aku nafikan, zaman paling aku rase down ialah bulan Ogos ... aku admit kat sini ... aku bersalah dalam hal itu ... lepas itu, bile nk masuk bulan September, posting aku more tendency to happy posting ... yg aku rase thinking aku lebih matured ... aku kurangkan posting hal hal personal, hal hal dalaman, hal hal hati dan perasaan etc ... bukan nye sbb dlm time frame itu aku tiada masalah or ape ape je la kan ... tp, aku lebih pendamkan daripada meluahkan ... mase itu aku bnyk bersendiri ... aku bnyk buat hal aku sendiri ... hidup semakin berubah ... sehinggalah saat ini, aku rasekan aku semakin berubah dan inginkan sesuatu yg lebih bermakna dalam hidup aku ... tp, bile aku duduk fikirkan ape yg telah terjadi dlm tempoh 5 bulan ini, aku bnyk pelajari tentang kehidupan ... naik turun nya kehidupan ibarat pasang surut nya air pantai ... sehinggalah aku keliru dalam perjalanan hidupku sendiri walaupun aku yg merencanakan ... jika dlu aku mempunyai 2 midfielder utk memberi input dan merencanakan kehidupan aku dgn memberi pendapat dan mendengar rintihan hati ini ... aku kehilangan seorang dalam menitit perjalanan hidup ini ... tetapi, aku merasa kehilangan lagi seorg namun aku tidak pasti ... akan tetapi, selepas aku kehilangan seorg itu, aku makin berdikari ... aku makin independent ... itulah lesson learnt ... aku selalu menganggap ape yg cube direncanakan olehnya itu adelah utk kebaikan diriku sendiri ... sebab aku rase die menganggap pabila ketiadaan dia pada tika aku memerlukan nya nanti aku mampu berdiri sendiri ... semua itu berubah ... dalam tempoh 5 bulan sahaja aku dpt rasekan aku seperti aku yg bukan diri aku lagi ... usiaku semakin meningkat, matiku semakin hampir ... perutusan ku ini hanya utk tatapan ... maafkan diriku andai aku bnyk berbuat salah ... sekian ...

3 comments:

  1. apa maksud mu yang mati mu akan hampir? Selama ini kau pendamkan segala masalah yang kau hadapi ye?

    ReplyDelete
  2. makcik harap kau jgn lah layan perasaan mu itu.
    Relax. Makcik pun susah hati pabila membaca blog mu itu tau kerana makcik pun punya akan lelaki dan sangat sayang kepadanya.

    ReplyDelete
  3. makcik:
    sapekah gerangan makcik ini ?? setiap yang hidup pasti merasa mati ... tidak dapat dilambatkan atau dicepatkan ... itu kenyataan ... i'm chiil kot makcik ... hu hu hu ... cool~

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...