Sunday, March 21, 2010

[28 Jam]

:: 26 Hours ::

ok beb ... update kali nih aku nk cerita apa yang terjadi dalam tempoh 26 jam dari pukol 10:00 malam hari Jumaat sehingga pukol 12:00 malam hari Sabtu ... tade lah lame sangat ... tapi ok lah untuk jadi bahan untuk update kan ... walaupun posting kali ini tidak begitu berinformasi, namun aku still nk update sbb nih blog aku kan ... ape org nk kesah ... hek hek hek ...

Jam 10:00 malam Jumaat ...
... dalam pukul 10 tu, aku siap siap kemas barang sebab nak balik Klang ... mcm biasa untuk menuju ke gelanggang futsal ... tp, kali ini aku gerak lambat skit sbb nk synchronize timing aku dgn Paleyh ... Paleyh akan join aku and Wajib Main FC (skang dh tukar name kepada Wajib Berak Lepas Main FC) untuk berfutsal ... aku amik die kat KL Sentral dan bergerak terus ke Klang ... nasib tak baik sgt sbb ade jammed kat federal highway tu ...

Jam 12:00 malam Jumaat ...
... kami dah sampai ke tempat futsal ... aku memperkenalkan kat sume players, player yang aku bawak khas dari jauh ... ha ha ha ... rules malam tu initially 70-30 (team kalah bayar 70%) tapi ditukar kepada 60-40 ... team opponent tu mmg kteorg penah main ng dorg dlu ... agak power gak ar ... tapi actually tade lah power sangat ... so, main untuk fun jek ... bayaran tu sume lain cite lain kawtim ...

Jam 2:30 pagi Sabtu ...
... lepas futsal cm bese lepak kat kedai 'awe' ... kerusi die mmg style ... kene plak dgn Jus Epal Gelas Besar Punya ... lepak lepak sembang sembang ... kali ini lepak tak lame sbb ramai player nk terberak lepas game tu ... sebab tu, team kami dah bertukar kepada team Wajib Berak Lepas Main FC ... dulu Wajib Main FC jek ... ha ha ha ... lepas settle sume, gerak ke rumah abg Paleyh sbb aku yg amik die, so aku la kene antar die balik kan ...

Jam 3:30 pagi Sabtu ...
... aku sampai kat umah ... angkat barang ... tukar baju ... mandi kejap ... online FB dari phone jap ... last sms jap ... then tdo lah aku dgn penatnye ...

Jam 8:00 pagi Sabtu ...
... ade appointment kat service centre sbb nk service keter ... nyesal plak aku buat appointment awal pagi ... ngantuk gile ... time nih family aku dh grk ke Johor untuk wedding dah ... tinggal la aku sorg sorg kat umah ... gi la service centre ... still tade plan untuk next couple of hours actually ... mmg poor planning ar time nih ...

Jam 10:00 pagi Sabtu ...
... dh settle service keter, Paleyh sms tanya 'apa plan' ... aku lemau tol soklan soklan cmnih walupun aku suke gak tnye soklan yang same ... ha ha ha ... so, die ckp nnt die dtg umah aku lepas die settle keter die ... aku stay umah tgk tv ... tgk tv bukak tv ... maksudnya ... tido bangun tido bangun ... amat tak best ... lagi penat ade lah ...

Jam 2:00 petang Sabtu ...
... finally, baru die sampai umah aku ... lawak gile ... punye lame tunggu ... ha ha ha ... still tade plan ... agipon, die nk gi umah kakak dia kat Putrajaya ... lepak umah aku jap ... die men FB gne laptop ... aku men FB gne handphone ... sambil tgk tv ... hari pon nk hujan dah ... lepak lepak kosong jek ... dh sejam lebih lepak baru la aku buat air utk die ... tak pasal je kene sound sbb lambat buat air utk tetamu ... ape aku nk kisah ... ha ha ha ...Jam 4:00 petang Sabtu ...
... hujan lebat gile ... topik dh tade nk bual ... astro dah tak nampak ape ... tgl internet jek ... aduh ... seryes ujan lebat tak hengat ... so, aku call bdk bdk aku tnye ape plan lak pas nih ... sume tade kate putus ... then, aku sms ckp aku otw ... nnt baru plan ... padahal time tu Paleyh ade agi kat umah aku sbb takleh nk kuar hujan lebat ...
Jam 5:00 petang Sabtu ...
... Paleyh gerak ke Putrajaya ... aku tinggal sorang ... siap siap ... then gi umah bdk bdk aku amik sorg sorg ... jalan jammed sbb air naik disebabkan hujan lebat tadi ... siyesly ... aku gi umah Shahrul, jalan tutup sbb banjir ... cari jalan lain ... tu yang lambat tu ... nk kuar dari area umah die pon ssh ... then, amik Shahril ... pastu baru amik Alip ...Jam 7:00 malam Sabtu ...
... sampai kat Jusco Bukit Tinggi ... last last, layan movie jek ... V3 Samseng Jalanan kol 7:45 malam ... layankan aje la ... dh tak tau nk wat ape ... cite tu, ok je kot ... tade ape yg special sgt pon ... lepas movie, next plan ialah ke Shah Alam ... lepak kat Barra ... dorg nk sisha ar tu ... aku tak layan sisha nih ... toksik toksik toksik ... ha ha haJam 10:00 malam Sabtu ...
... sampai kat Barra ... lepak lepak kosong ... layan maggi dia ... style kot ... sisha jap ... aku tak sisha ok ... ha ha ha ... then, sembang sembang ... aku dh totally ngantuk dh time tu sbb tidur tak cukup sgt aritu ... dlm kol 11:30 kteorg balik la ke rumah memasing ... sbb dh tak tahan penat kot ...

Jam 12:00 malam Sabtu ...
... akhirnya ... sampai ke rumah ... basuh muka ... tukar baju ... amik handphone ... update FB ... then terus tidur ...

itulah 28 Jam aku yang aku rasa tidak lah sia sia sangat tapi cm bosan gak pon ade ... ha ha ha ... anway, yesterday is a great day ... thank you to all ... ha ha ha ... ayat nk poyo ... hati kene ade taman ... ape merepek ... abaikan !!!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...