Wednesday, March 24, 2010

[Mr. Rude]

:: Mr. Rude ::

Suasana:
di dalam bilik ... kipas berkelajuan 5 ... Saharudin di depan mata ... lampu bilik masih belum bernyala kerana keadaan masih terang ... winamp di pasang berlatar belakang lagu Jason Mraz, Bella Lunna ... jari jemari menaip cuba menyampaikan idea ... bermulalah kisah ...

Kisah:
sebab santan pulut binasa ... sebab mulut badan binasa ... itulah kesimpulan cerita entri kali ini ... tapi, xkan kite nk direct ke kesimpulan kan ... so, aku nk igtkan kat sini, berikut aku takkan cerita secara full tapi aku akan sedikit berkias ... kurang ajar sangat ke aku ??? aku hanya meminta untuk sesuatu yang hasilnya akan diberi kepada org di sana ... salah aku ke ??? aku just nk siapkan ikut tempoh masa yang diberikan ... salah aku ke ???disebabkan tu jugak lah ... aku ter'sound' sesorg sbb aku rase aku berada di pihak yang benar ... maybe aku tak tau ape latar belakang dia, tapi dengan kelancangan mulut aku ... dengan ke'direct'kan bahasa aku ... mungkin ade org terkejut dengan tindakan aku ... tidak dinafikan, aku pernah sound org sebab tidak menjalankan tanggungjawab ... tu je ... salah aku ke ???

Pengajaran:
setelah ditimbal balik ... betul juga tindakan aku ... salah juga tindakan aku ... aku rase kedua dua pihak perlu bertolak ansur ... perlu ade toleransi ... tp, bila marah menguasai diri, apekan daya ... tak mampu nk elak ... hopefully tade ape ape berlaku lah ... aku just nk dirikan pendirian aku ...

dengan tersebut kisah itu, anda mungkin tidak memahami ape keadaan sebenar yang berlaku ... tapi, aku dan beberapa org lain, mungkin faham ... hurm ... biarkan lah ... so, skang aku tade mood sgt sebab pikir bende tu ... aku pikir bkn sebab ape, sbb aku rase die lagi senior plus maybe ranking die lagi tinggi dari aku ... mati aku ... mati ... mati ...

3 comments:

  1. xtau sgt pon ksah sebenar, tp suka sgt ngan 'Little Mr. Rude' tu! hehe ;)

    ReplyDelete
  2. definition rude???bersuara tinggi?menengking?atau menggunakan word yang ....? haaa..mane satu?? =pp

    ReplyDelete
  3. Jue: ok !!

    KN: 2 out of 3 are correct ... hurmm

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...