Wednesday, March 10, 2010

[Tips Xnk Bayar Saman]

:: Cara Taknak Bayar Saman ::

baeiklah rakan rakan ... sejak dua menjak nih, displin aku di jalan raya amat kurang memuaskan ... kalau kat skolah dulu, kite agak wanted gak lah kalau compare keadaan skang ... SAMAN ... ape definisi korg tentang saman ... bagi aku saman adelah denda yang wajib dibayar di atas keasalahan anda sendiri ... *skema gile* ... inilah masalah aku skang ... total saman aku tak silap, traffik ade 2 dan DBKL ade 3 ... tp, yang ade kat aku (copy saman) just ade 3 jek ... so, aku akan cite 3 saman nih sahaja ...

Saman 1: Memandu melebihi had laju
Surat chenta ini aku dapat tym ondaway ke Kerteh dari KL ... lebuhraya Pantai Timur kot ... jalan malam malam mane ade keter ... xkan aku nk bawak 110km/j ... lagipun, aku bukan speed sangat pon ... tup tap ... kene road block kat depan ... syukur dapat surat kasih sayang dari Polis trafik kat situ ... insaf sekejap lepas tu ...

Saman 2: Meletak kenderaan di kawasan larangan
Surat chenta ke-2 dari pihak polis nih plak aku dpt time kat KLIA bersama Hazrulfazli ... menurutnya, aku tidak akan kena saman sebab hanya utk menghantar sekejap je kat balai berlepas ... aku yakin walupun dlm hati gemuruh ... tup tap ... sangkut kat viper surat chenta dari mereka ... syukur kerana dpt sekali agi surat chenta ... betapa kasih dan sayangnya mereka kat aku ...

Saman 3: Meletak kenderaan di kawasan larangan
Surat chenta ke-3 ini pulak diperoleh di Stesen LRT Kampung Baru ... mmg nih kawasan panas DBKL ... kat sini jek tak silap aku, aku dh kene 3 termasuk yang ini ... dulu dh kene skali, aku parking jauh skit ... trus tak kene ... pastu, rase cm line dh cool skit, aku parking sedekat boleh ... pastu kene ... demmit btul ... syukur skang aku parking jauh (baru satu hari) dan hari ini mereka tidak sayang kat aku ... atau belum sayang kat aku ...

Dengan saman saman itu, maka banyaklah duit akan dikeluarkan untuk menebus kehampaan cinta mereka kat aku ... aku berbelah bahagi utk menerima cinta mereka ... mampukah mereka hidup bermadu nanti ?? so, kat sini aku nk bagi tips utk tidak membayar cinta mereka ... tips dia amat mudah dan tepat ... PATUHI UNDANG-UNDANG JALAN RAYA ... sekian ...

7 comments:

  1. aku da bnyk kli dpt surat cnta ne...hahaha
    xlrat lyan oOOO

    ReplyDelete
  2. itulah apsal LUZ ...
    cmne nak elak ...
    dorg sayang sangat kat kite nih ...
    kah kah kah ...

    ReplyDelete
  3. sayang tul ko ngan abang polis tue kan jamil..haha

    ReplyDelete
  4. salah lah apek ... abang polis tu yang terlebih sayang aku ... :P

    ReplyDelete
  5. hampa je baca tulisan besar color merah kat bawah tu..ingatkan tips "lain"

    *sigh*

    ReplyDelete
  6. chunk: ha ha ha ... igt ... jgn langgar undang undang :P

    ReplyDelete
  7. hmm...igtkan nak bg tips btol2...

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...