Monday, May 10, 2010

[Penang Trip]

:: Penang Trip ::

Guess What ?? lama tak update kan ?? hahhh ... quite Busy lately ... so, kuranglah update ... so, nk update kali nih ... but, this entry will only shares about the WHAT ... all the photos will be updated again in the second entry ... 1-2 bulan lepas, idea untuk ke Pulau Pinang dilontar secara tidak sengaja ... then, tanggal 7 May 2010, ia berjaya direalisasikan ... so, kat sini aku akan ceritakan pieces by pieces journey selama almost 56 hours ke Pulau Mutiara ...

Participant:
Jamel, Faidzal, Firza, Nina, Ainna, Nono, Hawa, Munirah

Tour Guide tak berbayar:
Wadieq (tQ bro sbb bnyak tolong for 2 days trip kteorg)

7 May 2010
bergerak dari rumah ke office ... parking di KL Convec ... bajet ade early bird ... tp, aritu tade ... so, rate kire by hour .. gerak dari office kol 6:00 cmtu ... bayar parking RM28 ... terus ke IJN as meeting point utk tunggu kereta satu lagi ... around 7:00 PM sampai kat R&R Sungai Buloh ... buat ape yang patut bagai ... around 9:00 PM baru gerak semule ... berhenti di R&R Tapah as next stop ... coffee, snacks etc ... tak sure time nih pukol brape ... tp, slow gile la grk malam tuh ... then, sambung semule ... next stop ialah Gunung Semanggol ... on the way ke sini, mmg aku tak tunggu kereta satu lagi sbb terasa ngantuk ... so, org ckp kalau nak fokus, kene drive laju skit ... tapi, sebbaik sbb beberapa points tak speed and syukur tak kene speed trap kat road block ...

8 May 2010
sampai di Jambatan Pulau Pinang tu dh masuk hari Sabtu ... awal pagi sabtu ... target nak terus ke Feringgi sbb accomodation kteorg kat sane ... dlm pulau gerak slow slow ... penat kot ... tau tau la jalan ke Feringgi tu cmne kan ...

breakfast kat Feringgi .. then gi Rumah P Ramlee .. quite nostalgic ... pekena cendol sepam ... then, ke Lee Kok Si Temple aka Pagoda ... nih mmg pancet sbb panas gile ... tp, barang kat situ amat murah tak hengat ... terbaaeiikkk ... dh penat, surelah lapar kan ?? nak makan mane ???

roger Wadieq ... die suggest gi makan kat Line Clear ... area Jalan Penang ... kat town kedai tu ... igtkan kedai besar gile ... skali rupenye di sebelah lorong jek ... mencari kedai tu je nk dekat 2 jam ... almost give up ... siap benti kete kat tepi, angkat handbrake ... "aku dah tak tahan" ... call Wadieq, die fetch kteorg ... follow kete die ... pon terlepas lagi ... ampeh tol ... jalan kat penang mmg shittoss ... last2 parking je memane ... then jalan kaki ... rupe rupenye kedai tu kteorg dh pass by 3-4 kali kat situ ... tapi takper, nasik die mmg terbaeik ... superb ... ala ala Jehan Miskin lak rasa ... then, gi usha Pasar Jeruk ...

dah penat, balik Feringgi terus ... tidur terus dalam bilik sbb penat ... dinner mana ?? Wadieq ckp tunggu kat Queensbay ... seryesly lama tak gi sini ... terlepas simpang kejap ... sejam gak journey dari Feringgi tu ... makan tepi laut ... terbaeik ... tp, aku tak makan banyak pon ... sbb aku bengang gila ng org situ ... ade lah kejadian dia ... dgn org kedai ... plus aku tak lapar mane pon actually ...

9 May 2010
lepas dinner, hujan ... tak tau nak wat ape lagi ... lepak kat area kedai yang ade Karok kat Seagate ... sebelah Pulau Jerejak ... lepak lepak ... kali nih only Guys ... ha ha ha ... betting ng Firza ng Faidzal ... sape karok atas pentas menang duit ... mmg betul die menang ... Faidzal yang menang ... aku, Firza ng Wadieq nganga je lah ... ha ha ha ... sampai nk dekat kol 1:30 tak silap lepak kat situ ...

then, terus gerak umah Wadieq kat Gelugor ... not bad la ... air Oren USM terbaeik ... lepak lepak sembang sembang ... rehat rehat ... dalam kol 3 baru gerak balik Feringgi ... sampai sampai Feringgi, igt nk tidur terus, tapi Firza ajak main kad ... main la sampai 4:30 ... time nih masing masing dah weng ...

bangun breakfast kol 11:30 ... ha ha ha ... breakfast 11:30 cm tak logik jek ... then, gi Masjid Terapung ... significant incident happened to Hawa ... then gi Gurney Drive pekena Pesemborq ... terbaeikkk ... around 2:00 PM sampai kat Feri ... naik Feri ... gi ke Semenanjung ... Journey ends there ??? of course tidak ....

carik kedai Mee Ketam ... igtkan Nina tau jalan ... cerita bagai nak rak ... skali tak tau jalan ... ape lagi, call Wadieq la ... ha ha ha ... tu je referrence aku ade ... mmg kawasan dia area Kampung ... kat Juru ... tp, kali nih direction die senang skit ... around 4:30 baru gerak dari Mee Ketam tu ... gila la menu dia ... yang nih SUPERB TERBAIEEKKK ...

then, masing masing follow rapat untuk ke Sg. Perak ... around 7 PM baru nk gerak dari Sg. Perak ... next destination is R&R Sg. Buloh sbb dh lmbat ... isi minyak siap ... kete satu agi dh grk ... so, masuk highway, terus pecut ... kali nih mmg fokus ... satu sbb aku dh ngantuk ... dua sbb mlm tader speed trap kot time time cmtu ... sejam empat puluh minit ... syukur selamat ...

10 May 2010
masuk training kat PNB Darby Park ... haish~

2 comments:

  1. apa la asyik sesat saja.. kata ada gps.. cett

    ReplyDelete
  2. nk wat camna ... klau dalam keta duk karok ... sora pompuan cantik tu pon tak dengarq suh belok kiri ka kanan ka ...

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...