Thursday, July 15, 2010

Bullshit

Salam Satu Malaysia ...

orang ckp hidup ibarat roda ... YES ... I'm agreed ... sebab tu tak selalu kat atas ... tapi, susah gak lah kalau selalu kat atas ... straight to the point la senang ... aku TENSI keje hari ini ... actually, aku happy kerja hari ini until aku masuk meeting petang tadi ... meeting tadi ok tapi closing die ruin everything ... so, I'll blame the meeting ... bile aku stress & tensi, aku suka buat bende bende kat bawah nih ...
  1. Bawak kereta laju laju ...
  2. Dengar music kuat kuat ...
  3. Makan chocolate banyak banyak ...
  4. Marah orang tak tentu pasal ...
  5. Senang naik hangin tanpa sebab ...
actually, aku jadi cmnih pon bersebab ... bukan aku mintak jadi bende bende camnih ... tp, life is experience gaining process ... susah nak cakap ... aku dh susah nak percaya orang tapi aku percaya orang tak akan tipu ... aku pernah kene betray dengan member sndiri ... kene tikam dari belakang dengan member sendiri ... pernah rase member bile susah jek carik ... bile senang blah buat tak tahu ... itu lumrah manusia ... sebab aku pernah experience bende bende cmtu la aku seek for perfection ... aku think 1 step ahead ... aku banyak berfikir sebelum buat ... bile aku dh fikir dlu then x dpt solution, then my problem start to arise ... aku mule stress and tensi ...

it's a life cycle effect ... tapi, aku tertanya tanya, kenapa aku ... aku tak mintak jadi cmnih ... aku just nak jadi ordinary person ... aku tak bersyukur ke ??? what is going wrong ??? korang nampak je aku kat luaran happy ... rumah kalau terbakar leh panggil bomba ... hati kat dalam sape nak tau ... sebab tu aku pernah buat status FB aku ...

"Hiding the tears behind your eyes ... look at ur face, smiling ?? how bout ur eyes ?? is it smiling too ?? u can feel it ...."

kita takleh tipu diri sendiri ... ko boleh rasa sendiri ... mata tu tak menipu ... ko boleh tgk deep inside the eyes ... korang maybe igt aku merapu ke ape ... tp, aku tgh serius berkata kata nih ... mmg aku leh sorokkan kesedihan depan orang lain ... igt dlu tahun 2009 aku happy ke time convocation ... seriusly aku tak happy ... aku tahan jek masa tu sbb fikir kawan kawan ... sbb kawan kawan convo aku takde kene ngene dalam hal aku time tu ... patut tu jadi hari bahagia aku sebab aku graduate ng first class ... end up ... *sigh* ... x semua tahu sebab ape ...

kadang kadang masuk meeting ... let say in working culture ... meeting members tak sensitif ... ko boleh pissed off kot ... igt, kite org sume nak jadi cmtu ke ... ini sumer rezeki ... alert & sensitif dgn persekitaran ... korang tau tak betapa ssh nye kite org nk maintain this level of motivation ... klo aku less in my motivation, mmg aku tak leh survive ... nampak je happy faces ... tp, korang tau ke ape jadi kat dalam ... so, 1 way to express it by sharing ... bile xdpt share, then mmg cepat naik hangin ... anybody could be harm ...

conclusion ... all of this is BULLSHIT !!!!!

blog nih je lah yang jadi rakan baik aku ... die bukan bende hidup ... die xde perasaan ... tapi, aku suke kerja dengan die ... nk expect aku buat ape lagi ??? seriusly aku tulis entri nih bukan nak tuju kat sesape ... tp, aku alami kejadian tersebut ... ini semua sebab kejadian kejadian lepas yg pernah jadi kat aku ... walupun nk dkt setahun dah ... ade yg lebih setahun dah pon ... impact die skarang ...

p/s: kepada mmber2 yg tetibe aku naik hangin, terkasar bahasa, melenting tak tentu pasal, aku mintak maaf bebanyak sebab aku mmg tak terniat ... :|

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...