Friday, July 30, 2010

Champion MSL?

Salam Satu Malaysia ...

p/s: MSL = Malaysia Super League

Ok! 2 hari tak berblog kan? Erm. Just tade mood & keadaan kesihatan tak mengizinkan. So, since hari ini hari Jumaat and readers pon sure mcm kurang jek, aku nak update skit jek. Aku ade topik lain actually, tapi tadi bukak link FAM, terjumpa announcement nih (refer gambar bawah).

Persoalannya, adakah itu satu kontroversi? Bagi aku, tidak wajar FAM meletakkan sebegitu kerana keputusan penuh masih belum diperoleh. Seolah-olah ingin menunjukkan Selangor sure champion. Ok. *Tak dinafikan lagi, aku memang fans Selangor*. With remaining 2 games, Selangor akan lawan dgn Terengganu di Shah Alam sebelum menamatkan perlawanan liga di Alor Setar menentang Kedah. 2 pertemuan yang sukar berdasarkan kedudukan pasukan-pasukan tersebut yang berada pada tangga 3 & 5 liga respectively untuk masa skang.

Perebutan tempat pertama antara Selangor & Kelantan yang mana keadaan sekarang, Selangor mendahului carta liga dengan kelebihan 5 mata. Jika di atas kertas, Selangor hanya memerlukan satu mata untuk menamatkan saingan liga di puncak (itu pun kalau Kelantan tak potong gol diferent). Tapi, dalam bolasepak, apa-apa boleh berlaku. Siapa sangka Holland masuk final? Siapa sangka Germany sayur? Betul tak?

So, apa aku persoal kan disini, announcement FAM buat tu seolah-olah ntah lah. Aku tak tau nak explain macam mana. Tapi, dari sudut positif nya pula, mungkin FAM nak buat preparation sebab on paper mungkin Selangor boleh makan Terengganu. So, just prepare early hand to avoid catastrophe. Kalau Selangor kalah, mungkin die akan prepare kat Alor Setar & venue last game Kelantan kan? We never know. Anyhow, see all Selangor fans @ Stadium Shah Alam tomorrow night!!!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...