Monday, July 5, 2010

Cinta Pantai Merdeka

Salam Satu Malaysia ...

Pernahkah anda dengar radio di pagi hari ?? itulah rutin kehidupan saya setiap pagi ... mendengar radio semasa di dalam kereta ... walaupun, jarak dari rumah ke stesen LRT hanya 500 meter, namun kekadang tu sempat la dengar bait bait lagu ... hi hi hi hi ... so, pagi tadi kebetulan bukak HotFM ... seriously, tak tahu ape tajuk lagu tu ... tapi lirik lagu die tu amat familiar ... lagu Rock Kapak kot ...



setibanya die office, terus tanye member member office mane lah tau dorang ade simpan lagu Rock Kapak nih kan ... masing masing tahu kewujudan lagu tersebut ... tapi hanya seorang je ade simpan mp3 lagu tu ... adeh ... sebbaik ade org simpan ... so, terus send ikut e-mail ... then jadi lah lagu wajib dalam playlist (dlm playlist ade satu lagu jek) ... dari pagi sehingga petang ... antara bait bait lirik lagu tu ialah seperti di bawah ...

  1. Ku ukir namamu di awang Gunung Jerai ... disaksikan laut daun nyiur melambai ...
  2. Jauh pandangan permai ... di situ Tanjung Dawai terkenang peristiwa ... cinta kita terurai ...
  3. Oh indah nya ... peristiwa ... cinta kita di Pantai Merdeka ...
Kalau korang perasan, semua yang aku colorkan dengan warna MERAH, ialah nama tempat di Kedah ... selama aku belajar di Kedah, aku tidak pernah ke situ ... pergh ... perlu pergi ke sana mungkin ... tapi bila ???

WHEN ??? BILA ??? WHEN ??? BILA ???

9 comments:

  1. kite penah pegi pantai merdeka n tanjung dawai, like banyak kali kot.. coz my adek dlu mrsm merbuk, asyik check in situ je..

    btw, pantai die x la cantek mane.. mcm morib je.. hehe.. tapi boleh la ge bercinta.. :P

    ReplyDelete
  2. i suka lagu ni hahaha. kalau karaoke wajib ada kuikuikui :P

    eh btw i click ur milo. i nk jgk? hehe :P

    ReplyDelete
  3. hhahaha ... promote la skit tempat pelancongan Malaysia :) ... salam satu Malaysia kot ... wakakakakaa ...

    ReplyDelete
  4. hudhud: hahaha ... lagu best tuk Karok kot ... mmg xkan miss ... hahahaha ... layan je lirik die ...

    ReplyDelete
  5. ni lagu kebangsaan kedah nie.. :P

    ReplyDelete
  6. Hapiz: lagu kebangsaan Kedah tuu ... gile xleh blah ... wakakakakakak :)

    ReplyDelete
  7. lagu kebangsaaan kedah....yg saya tau..allah selamat sultan..tu kena nyanyi setiap kali perhimpunan.lagu ni..kenangan semasa kat pantai merdeka.rasanya band ni pun dari kedah
    pandangan ..maaf kalau salah

    ReplyDelete
  8. yahaya: betul .. lagu negeri Kedah, "Allah selamatkan Sultan mahkota" kalau tak silap lirik die ... (pernah skolah situ) ... asal band nih taktau la plak ... hahahaha ... nway, gud info :)

    ReplyDelete
  9. yahaya: betul tu ... lagu negeri kedah seperti yg dinyatakan anda ... asal usul band nih xtau la plak ... :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...