Monday, July 12, 2010

Guar Cempedak Episod 4 - Edisi Mawi

Salam Satu Malaysia ...

Untuk episod terakhir sebelum aku merumuskan pada entri akan datang, episod terakhir ini akan berkisar mengenai Mawi seperti mana yang telah dijanjikan pada episod 2 & episod 3 ... penggunaan tatabahasa yang betul juga akan dikurangkan sebab aku penat nak taip ...

ok ... actually 10 July 2010 ialah 2nd last day aku kat sini ... ha ha ha ... pada sebelah pagi hingga ke tengah hari, kami pergi ke Majlis Pertunangan anak perempuan Pak Anjang (adik kepada ibu Wadi) ... kat situ, jmpa la almost semua abang-abang Wadi ... paling x tahan jumpa abg. Din ... adehhh ... merapu ja keja ... ha ha ha ... tp super nice la abang Klasik nih ... keh keh keh ... sorry readers sbb tader gambar ... camera dalam keter time tu ... masing-masing malas nak gi amik ...

habis je majlis tu, kami gerak balik dlu ... nak gi ke Lembah Bujang ... siyesly aku tak penah ke sana ... hu hu hu ... so far, lebih kurang mcm trip gi Penang ke Rumah P Ramlee ... so, ape lagi, Cikgu Wadi la yang duk explain itu explain nih ... aku tak minat melain kan satu jek ... ape kah dia ?? Lubuk Tupah jawapan dia ... sebelum ke Lembah Bujang, kami lalu kat Lubuk Tupah ... aku pernah gi sini dulu ... tapi, kali ini tak dapat jumpa lak couple buat projek ... abes jek kat Lembah Bujang, terus je balik ... jalan dh macam pusing satu Gunung Jerai dah ... dalam kereta tu, aku mmg telah di"basuh" la dengan mamat sebelah tu ... tapi, menarik ... aku suka ... serius aku suka tapi aku x suka tunjuk aku suka depan depan ... he he he he ...


Special Edition : Episod Mawi

Seperti yang dijanjikan, kali ini nak cerita pasal Mawi lebih skit ... Mawi makhluk istimewa ... penyayang, manja dan tidak lupa pemalas ... ha ha ha ... untuk pengetahuan semua, Mawi adalah seekor kucing belaan keluarga Wadi ... *toink* ... pasal ape name Mawi, jgn tanye sbb aku sndri pon tak tahu ... he he he he ... Mawi nih suka berperangai tidak senonoh ... contohnya ada lah seperti dia dan tuannya di ruang tamu rumah ... bak kata tuannya, Mawi mungkin keletihan ... mungkin juga betul ...

tapi, tabiat Mawi yang aku tak pernah jumpa ialah dia suka tidur sekali dgn manusia ... malam pertama aku kat sana, tuan dia offer dia tidur skali atas katil tu ... end up aku suruh halau sebab aku "geli" ... *geli mat geli mat* ng bulu Mawi ... malam terakhir aku kat sana, apa salahnya try ajak Mawi tidur skali kan ... hasilnya, nih dia kat bawah ... duk celah-celah situ ... sebbaik aku pakai kain pelikat ... kalu tak, haruuuuu ... itu baru satu posisi ... ada satu posisi lain yang tidak ditangkap ... posisi maut Mawi yang menyebabkan aku terpaksa menyuruh tuannya angkat halau keluar ... hadoooiii ... Mawi ooo Mawi ... seperti kata tuannya, "salu Mawi dapat tulang ja, malam nih dia dapat daging, nyenyak la tidoq" ... aku xmo cite maksud tersirat ...

itulah al-kisah Mawi si kucing yang istimewa ... sebelum aku balik pon, jumpa Mawi jugak ... lepas tgk bola 3rd place, on FB sbb nk hayati jam-jam terakhir di situ (mcm dlm FB kat bawah nih)... berat rasa hati nak balik actually ... KL & Kedah banyak bezanya ... seriusly aku berat hati nak balik time tu ... tak caya, ini lah FB aku ... skang dh mula sedih ... apa yang aku sedih ?? Jalan Langgarq ?? Mawi ?? Gunung Jerai ?? Rumah Wadi ?? Pantai Murni ?? Titi Hayun ?? *tiada jawapan specific* damn ... banyak pengalaman aku kat sana ... rumusan secara total akan aku tulis sekali lagi ...

Itulah nukilan dan coretan untuk hari ketiga ...
Sebarang kejadian yang berlaku, biarlah empunya badan yang tahu dan kongsikan yang mana sesuai ...

Nantikan rumusan terakhir ...

p/s: editted part tulang

8 comments:

  1. wa... awakpun minat kucing ker... camerlah..

    ReplyDelete
  2. Ms. Ann: minat taK MINAT ... HIHIHIHIHI ...

    ReplyDelete
  3. dislike part tulang dgn daging

    ReplyDelete
  4. Wadieq: dh edit ... *dislike*

    ReplyDelete
  5. nice entry about guaq chempedak. mawi sgt comel la! :)

    ReplyDelete
  6. Syeeda: thx thx ... bukan org Guar pon ... saja datang sana ... Mawi comel ?? igt saya yang comel tadi ... adeh ... hihihihi

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...