Saturday, July 3, 2010

Ho Ho Holland Haw Liaw

Salam Satu Belanda ...

Memandangkan negara kita Malaysia pernah dijajah oleh Belanda pada suatu ketika dahulu ... akibat dari penjajahan inilah, kita sebagai rakyat Malaysia terutamanya pelajar terpaksa belajar sejarah ... mengikut perjanjian British Belanda pada tahun aku tak ingat, sempadan Tanah Melayu dan Sumatera telah dibahagi dua ... sudah sudah ... ape kes cerita sejarah kan ... ???

Semua sedia maklum Holland / Netherlands / Belanda telah menewaskan Brazil / Brasil dengan kemenangan kurang bergaya 2 gol berbalas 1 gol ... ha ha ha ... aku ada sedikit cuak menyaksikan perlawanan tadi ... hampir sejam handphone aku dimatikan takut takut ade sms berbaur pembakaran terbuka masuk ke dalam inbox ... halftime jek, memberanikan diri switch on handset ... syukur, manusia masih berhemah ...

Dalam sejarah World Cup (betulkan aku kalau aku salah info), Netherlands tak pernah mengalahkan Brazil ... so, dengan kemenangan ini, sejarah baru terukir ... maka, buku sejarah kena update balik lak ... hadoi ... kalau gol gol yang dijaringkan oleh pasukan tu, aku yakin Astro HD 825-828 akan ade ulangan ratusan kali ... korang tunggu jek ... nanti jumpalah ...

Kat sini aku just nak ucapkan tahniah (walupun aku tau dorang tak bace) kat Arjen-Mil Arjen Robben (gambar bawah) & Sneijder (gambar atas) atas persembahan yang memberangsangkan ... Robben aku rasa, kelajuan dan kepantasan die, buat player Brazil cuak ... sehingga player lain bengang gile dengan die ... ntah lah ... mcm kite semua bengang ng Critiano Ronaldo yang main utk team Portugirl ... he he he ...

So, ape lagi ?? tunggu semi final pulak lah ... lepas tu ?? final mungkin ... sapa tahu kan ...

"ape nye Dungu player aku ??", kata Dunga

p/s: prediction si Wadieq tu selalu tepat ... adekah die kategori Sotong Kurita Germany yang suke meramalkan kemenangan pasukan lain ??? jeng jeng jeng ...

4 comments:

  1. wihak~
    netherlands..
    tuh laa..org asik kutuk anis psl sokong neteherlans..
    haaaa..kan da kalah brazil tuh
    hihihik..

    ReplyDelete
  2. keeper brasil mmg xpower sangat.. tu lack dgn brasil walaupun jentera serangan yg hebat.. apa2 pun.. tahniah pada holand yg belum kalah dalam wc 2010

    menunggu germany.. adoi.. aku pun nak tutup hp jugak lah.. walaupun both team pilihan aku tapi aku lebih cendorong kepada germany

    ReplyDelete
  3. Deng: terbaeik tuuu ... :)

    Anis: biarkan orang kata apa ... Netherlands tetap di hati ... kih kih kih ...

    Wadieq: btw, tu keeper Inter ... power gak sepatutnya b4 die injured blakang ... attacking brasil xleh nk kata apa ... GERMANY ek ?? xpat tgk kot malam nih sbb ade kenduri kat Melaka ... cousin aku betunang esk ... so, jgn off handphone sbb maybe ang akan jadi live comentator aku ... wakakakaka ... :D

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...