Saturday, July 17, 2010

Minyak Petrol 2 Baldi

Salam Satu Malaysia ...

hurm ... one way to reduce stress and tense is by jogging ... he he he he ... aku tak tahu kenapa ... tapi, bila aku rasa malas nak fikir ... malas segala-galanya ... mula untuk menerima segalanya, aku akan buat something yang jarang or tak pernah aku buat ... so, pagi tadi aku bangun agak awal (awal untuk hari Sabtu) iaitu seawal jam 6:30 pagi ... aku siap semua mandi, pakai contact lens dan terus mencari kasut jogging ... *rasa-rasa mcm nak mandi minyak 2 baldi ... org salu mandi bunga ... aku nak mandi minyak petrol 2 baldi boleh ???* ... mimpi rupanya ... so, bangun la terus alang-alang mcm dah *&^%$ ... tidak pernah dalam tahun 2009 & 2010 aku bangun seawal nih pada hari Sabtu dan siap mandi ... tujuan aku satu ... JOGGING ...

actually, dah lama aku tak jogging ... selalu bersukan secara futsal yang mana dah berlari, berjogging dan menyepak sana sini ... kali ini, aku bangun awal dan terus bergerak ke Taman Rakyat di Taman Sri Andalas ... lokasi hanya 850 meter dari rumah aku ... so, merempit merupakan jalan penyelesaian berbahaya tapi cepat ... aku gerak around 7:20 AM ...

actually, kat situ time-time camtu dah ramai gile orang ... mostly, kaum Cina ... bkn nak racist kea pe la ... just nk hilite kaum dorang ramai kat situ ... mungkin dorang pentingkan kesihatan ... samalah mcm aku jumpa sorang uncle kat Sungai Petani masa trip aku ke Guar Cempedak ... umur 60 tahun tapi style sehat tak hengat ... kat situ ade gak site org nk ber-tai-chi (bkn tai-chi kerja cm biasa dengar) ... mmg sesuai la kalau untuk bersenam awal pagi ... aku syorkan pembaca pergi sini ...

untuk pengetahuan pembaca, dari situ, kita boleh masuk jalan denai dalam hutan tu untuk short-cut ke masjid Al-Rahimiah ... dlu masa budak-budak selalu je naik basikal rally redah denai kat situ ... kene maki, herdik, marah ng org-org lalu dalam denai tu dh jadi rutin kteorg ... hahahaha ... masa tu ada 2 pondok utama ... satu kat dalam denai ... satu lagi kat atas bukit lepas jumpa masjid tu ... tak tahu sekarang mcm mana sbb lama gila tak pergi ...

sepengetahuan aku lagi, pada petang hari, kat situ ramai gile budak budak lepak ... tak kira kaum ... mmg satu Malaysia area sini la aku rasa ... so, rasa nya petang nih nak menikmati keseronokan mengembara ke situ lagi ... pada malamnya, igt nak pergi UpTown Shah Alam or Futsal kat Seri Kembangan ... kita tengok la mana yang best ... erm ... minyak dah naik pon mau jalan-jalan lagi kah ?? heheheheh ... bak kata Wadi "Naik 5 sen bukan 5 kupang" ...

p/s: life ain't difficult but wonderful journey ...

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...