Saturday, August 7, 2010

Korea & D5000

Salam Satu Malaysia ...

Pelik tapi benar. Itulah yang berlaku minggu nih. Aku tak tahu sejak bila pagi-pagi aku bangun tidur badan aku rasa sakit-sakit. Kaki kau rasa lenguh dan rase mcm lepas main futsal padahal xmain pon minggu nih. Kepala sakit petang-petang sampai ke malam. Haish. Penghapus dosa-dosa kecil rasanya nih. Tapi aku lagi pelik bila kejadian yang bakal aku ceritakan nih terjadi kepada aku.

KOREA. Negara asia timur yang amat maju. Jika tidak ke UTP, aku mungkin sudah belajar di sana. Ok. Itu cerita lama. Tak elok kita ungkit. Pada satu hari semasa bekerja minggu nih, aku didatangi satu panggilan telefon. Ingatkan urgent, rupanya tidak. "Azmil, gi Korea jom!". Terkejut beruk. Yup!! Aku admit aku ada usha tiket flite malam semalam nye tu, tapi bukan untuk ke sana. "Sapa lagi gi?" tanya aku dengan sopannya. "Semua budak-budak". Ermm. Ok!!! It's decided dan ticket pon telah dibeli. Aku pelik sebab aku seorang yang detail in planning, boleh immediately accept offer tu.

NIKON D5000. Nama tak segah D90. Aku tau sbb bapa aku gune D90. Pada satu petang selepas kerja, gi ronda-ronda Pesta Komputer Peribadi (PC Fair) kat KL Convec. Niat di hati hendak mencuci mata (niat pon dah salah). Sampai satu kedai nih, cm style jek. By the way, aku gi sana time tu dengan Faidzal & Firza since dorg balik lambat. Niat peribadi, nak pancing Firza angkat kamera sebab keter baru die dh nak keluar dan pancingan tu tade kene mengene pon actually. Agpon, Faidzal minat brand Canon. Takpe, pancing agi. End up, aku lak kene ng dorang. Takpe, x tergugat lagi. Nafsu leh kawal agi. Kata amik Instrumentation & Control kan. Keh keh keh.

Aku mula tergugat lepas mintak tolong ousmate aku Hanif usha price kat internet and spec die skali. At the same time, pakar internet si Najwadi menjadi tempat sumber gak utk aku correlate price die. Baru nampak complex skit. Ok. Info dh dapat. Aku simpan dulu info tu. On the way balik Klang, Bob call aku tanye ape buat esk. Dalam keter time tu ade Faidzal & Firza. Camne leh telepas cakap ajak gi PC Fair. Die pon ON. Memang esk kalau gi, memang lagi dekat la aku ng barang tu. Hasilnya, tepat jam 5:30 petang tadi. Promoter sama. Kedai sama. Aku beli jugak. Yang aku pelik, aku tak tau sebab ape aku beli. Aku admit aku suka main amik gambar. Tapi, at first place aku tak tau kenapa aku beli. Tak cukup tu, tambah .................... haish~

Apa-apa pun, 2 kejadian di atas telah aku lakukan. It's happened. So, aku kene adapt and adopt lah. Simple as that. Maybe kekadang apa yang kita buat tak perlu tahu sebab musabab dia. Let it flow like it is. Tak perlu kongkongan atau justifikasi mantap. Bye.

7 comments:

  1. hoho nice bro..
    ak pon nk g korea gak bln 9 nih..
    ak tunggu update ko dulu la..

    ReplyDelete
  2. zairie: awek PC fair mmg gitu ... kes kes kes ...

    kYo: ko gi dlu laa... kasi update...hu hu hu

    ReplyDelete
  3. ak pon nk g korea gak bln 9 nih..
    awek PC fair mmg gitu ... kes kes kes ...

    ReplyDelete
  4. waa ade kamera br lg canggih upeny!ala rugi aa plak x g korea same date ngn ko.if not da ade fotografer free wuuu.pjm kamere ko nnt weh!hahahah

    ReplyDelete
  5. nina: gile lambat ko komen...dh nak basi dah posting nih...hahaha...nothing free in this world...masuk tandas pon berbayar...dunia kan kejam...keh keh keh

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...