Sunday, August 22, 2010

Rezeki

Salam Satu Malaysia ...

Di mana ada kesungguhan di situ ada highway. Mungkin benar jugak kata-kata Mat Sempit tu. Ya !!! Memang benar. Sempena bulan Ramadhan & Syawal yg bakal menjelang nanti, aku dan beberapa rakan kongsi aku yang lain ada la buat bisnes kecil-kecilan. Niat mmg saja utk main-main rasa penat cmna org berniaga. Sales boleh tahan lah. Untung berapa tu confidential beb. Takleh disclose. Kteorg berniaga kuih raya untuk officemate yang lain. So, depa tak yah la susah payah gi beli sbb balik gheja sure suma penat.

Order suma dh settle time puasa ke-2 aritu. Kiteorg close order time tu. And tak berminat nk amik and extra order sbab nih 1st time main jual-jual, so tak rajin sangat lah. Niat just nak tolong-tolong rakan-rakan. Dapat gak pahala bulan Ramadhan nih. X kisah la ikhlas ke tidak. Keikhlasan tak datang kalau tak buat. He he he...

Nak dijadikan cerita, pagi tadi aku gerak ke Johor nak amik segala barang yang kami dah order. Dalam 6:30 aku gerak dari Klang and terus jumpa rakan kongsi lain die R&R Seremban. Highway clear abes. Xjammed. So, drive dengan amat tenang sekali. Sampai Johor jek amik barang settle semua debt. then terus gerak KL utk packaging. Suma settle dalam 2:30. Pukul 3:15 aku singgah Shah Alam deliver satu kotak kat agen kteorg. Ok suma selamat.

Tak puas ati aku. Sebab kereta kotorq. Ha ha ha. Saja ja. Suka basuh keta sebab malas nak basuh sndiri. Gi la basuh. Hasil dia ?? Tu mcm gambarq kat atas tu. Ada scarft Kedah tak tahan tu. Aku nih warga Selangor kah Kedah kah ??? Actually, aku basuh ada 2 sebab. Satu, nak bukak perfume baru, so kena basuh keta dlu. Dua, igt nak keluarq malam nih, so nnt org naik kereta aku, aku tak la segan sebab kereta bau busuk. Tu jaaa.

Reputation is everything but sometime mean nohing. So, bila ada rezeki lebih skit, dapat lah memberi lebih skit. Dapatlah top-up kan kuih raya kat umah. Xyah la ssh ssh mak aku nk beli lagi. He he he. Dapat gak sedekah kat kawan-kawan. Jiran tetangga. Sesiapa sahaja lah. Moga-moga rezeki tu diberkati.

p/s: jangan bawa laju kat highway.igtlah orang tersayang.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...