Thursday, August 19, 2010

Tunangku Bunuh Diri

Salam Satu Malaysia ...

Tunangku mendiamkan diri. Nak kahwin ke taknak nih? Preparation almost baru nak start. Puasa dah nak masuk pertengahan, berbuka sekali memang belum lagi. Raya nanti tak tau camner. Kenapa kamu senyap jek? SMS tak balas !!! Call tak angkat !!! Paling teruk kalau call, kamu letak terus. Kecewa saya selaku pemanggil setia nih. Apa lagi yang kurang? Tak cukup ke kebahagiaan yang saya bagi selama ini?

Kalau awak nak putuskan pertunangan kita, marilah kita berbincang. Ini awak diam seribu bicara. Jangan sampai saya membuat pelbagai spekulasi di bulan Ramadhan ini. Jangan jadikan benda kecil sebagai tanda perpisahan kita. Jangan jadikan isu remeh untuk meretakkan perhubungan kita yang telah terjalin selama 7 tahun. Tolong lah selamatkan perhubungan kita. (gambar bukan gambar tunangku yang sebenar)

Ok!! Itu hanya rekaan semata-mata. Tiada kena mengena dengan entri. Intro tadi khas untuk mmber aku yang request aku post tajuk "Tunangku Mendiamkan Diri" (aku saje tukar tajuk betul die Tunangku Bunuh Diri). Dia nih nak balik Malaysia next week. Setelah lama merantau di Korea utk belajar. Next week minggu terakhir dia kat sana. Actually, satu sekolah dengan dia di Kedah dulu. Ha ha ha.

So, intro tu hanyalah rekaan semata-mata. Seriusly aku takleh nak berjiwang-jiwang tulis entri nih. Rasa geli jek nak tulis. Apa yang peribadi, biarkan ia peribadi dan tak perlu dikongsi secara umum. Biar yang rapat mari dekat untuk mengetahui secara detail. Kita bukan artis nak canang cerita cinta kita sana sini. Mungkin juga kita bukan pemain badminton. Ini bukan pesimis tetapi produktif.

10 comments:

  1. aku still tak paham ape motif ko punyer entry nie. tapi dari pic tuh.ko just nk update blog je ea.hehehehe

    ReplyDelete
  2. zulfahmi: btol tu..dari 2nd pic tu aku dh ckp aku tade idea...hahaha..saje nk clean up skit...keh keh keh

    ReplyDelete
  3. kasikuamiera: bahaya btul nih kamu nih ... ha ha ha ... btul tu ...dari tade ... :D

    ReplyDelete
  4. aisumi: cuba fikir lagi ... lebih lagi ... lebih dalam lagi ... :P

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...