Monday, November 22, 2010

2 Alam cerita Sensasi ??

Salam Satu Malaysia ...

Aku tak sure aku dah lambat ke awal ke ape ke nak buat review cerita nih. Tajuk cerita ini ialah 2 Alam. Ok, before proceed, biar aku cerita skit kenapa aku terlayan cerita nih. Ada 3 sebab utama aku melayan cerita ini.
  1. Hasutan Officemate - cakap cerita hantu.
  2. Hasutan Officemate - cakap cerita pecah panggung 40 juta.
  3. Hasutan Officemate - cakap nanti boss carik kalau stay office.


Logik tak logik gak la alasan aku. Nih aku nak start review dah nih. Tapi, korg layan dlu trailer die. Best woooo trailer die. Dah name pon trailer, kalau tak best sape nak tengok. Tapi, bagi aku trailer die biasa-biasa jek. Pastu baru aku start review.

Sekarang aku nak start review. Bagi aku cerita ini tadelah gempak mana sangat. Kalau nak ikutkan rugi gak lah RM 11 aku semata-mata nak tgk cerita ini. Demi tak merugikan duit yang dilaburkan, aku kasi positif point gak kat cerita ini sebab ada menerapkan unsur nilai-nilai murni, aspek kerohanian demi menyedarkan masyarakat. That is very good point aku nampak dari cerita ini. Tak kisah la korang nak tarif dari sudut mane pon. Ape ade hal. Sendiri otak sendiri fikir lah.Jalan cerita secara overall mmg macam as expected. Filem pon tak susah mane. Aku baca artikel mane tah aku dapat, 20 hari je nak buat penggambaran cerita nih. Superb tu beb. Style tu. Terus naik ardenalin aku nak tau cerita ape dorg wat penggambaran kejap cmtu (ke lame?). Ntah lah. Bile tgk, banyak sangat plot ulang-ulang. Rase menyampah pon ade. Pastu jalan cerita amatlah perlahan nak mendaki. Kalau daki guna gear 5 mane tak slow. Silap-silap mmg takleh daki. So, secara keseluruhannya, aku bagi 2 daripada 7 bintang. Kenapa kena daripada 7 ?? Suka hati aku lah. Aku takmau lah cerita isi kandungan cerita tu sebab nanti korang tak nak gi tgk. Ha ha ha.

Ohh!! Sebelum terlupa, dalam balik dari wayang kat dalam lift tak sangka ada seorang pakcik nih. Berkemeja masuk dalam seluar berkata "Tu cerita 2 Alam ke Putarq Alam?..Cmna boleh dapat 40 Juta..ka 1 Juta pon tak sampai?"...dalam lift nak naik office plak, mmber aku cakap,"Inilah cerita first aku dengar ramai org cakap dalam wayang". Sendiri interpret ok. He he he...

p/s: kami tak tgk waktu office sebab cerita tu start 5:10 petang (lewat wayang 10 minit biasa la tu)

4 comments:

  1. ha ha ah~jamel2...

    ko xpenah bace ke komen2 wartawan b4 tgk cte ni..

    komen dorg kate buang mase dan duet....lol~

    :3

    ReplyDelete
  2. izis: sebab curiosity lah aku datang tgk ... haish ... cmne leh sesat masuk tgk cerita nih ... hahahahahahaha

    ReplyDelete
  3. bak kata david teo, 4o juta rupiah boleh laa.. rm40 juta cuma khayalan.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. anis madu: ade kebenaran nya jugak ... wakakakaakaka ... aku tertipu ... huargggghhhhh

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...