Thursday, January 20, 2011

Opportunity

Salam Satu Malaysia ...

Entri kali ni simple. PELUANG atau dalam bahasa orang putihnya OPPORTUNITY. Tak semua yang kita hendak dapat dengan mudah. Ianya mesti datang dari usaha & peluang yang ada. Itu yang aku nak share kat sini. Cerita agak membosankan tapi kadang-kadang bila fikirkan balik agak berguna.

Jika korang berpeluang untuk berehat 10 minit. Kosongkan minda dari semua benda. Cuba fikirkan apakah benda yang terbaik untuk diri sendiri. Bagi aku, cara berfikir begitu lagi berkualiti dan keputusan dicapai lebih tepat. Yang menjadi masalahnya ialah, aku tak berpeluang berbuat demikian or aku tak amik peluang yang diberikan.

Sekarang aku perlu mempergunakan peluang yang aku ada. Mempelbagaikan peluang yang aku boleh buat. Take advantage dengan peluang yang aku dapat. Guna peluang sebaik mungkin untuk aku dapatkan keputusan yang tepat. Aku saja nak post nih, sebab lately aku ada dapat satu peluang tapi ........................................ (tak tau nak cite camne)

4 comments:

  1. gunakan peluang sebaiknya...teruskan...

    ReplyDelete
  2. skrang nak dapat pelaung yang baik pun susah...X(

    ReplyDelete
  3. Nanato: "PELAUNG" tu ssh dapat kot ... hehehehe ... peluang pon begitu juga... :(

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...