Friday, February 11, 2011

Apa Masalah Kamu? 3C !!!

Salam Satu Malaysia ...

Muzik Latar: Dato' Siti & S.M Salim - Pandan-Pandang Jeling-Jeling

How to start huh? I'm thinking. Thinking. Thinking. Ok. Spot it.

Minggu nih rasanya minggu paling jammed utk otak aku. Dari kerusi office, naik masuk LRT, bawa ke kereta, sampai masuk rumah. Semua ada je tak kena. Ada je yg aku tak puas hati. Tapi, aku simpan je. Act as normal. Exactly as nothing is happening. Somehow, malam tu nanti baru kucar kacir bila fikirkan balik.

Masalah aku rasanya simple. Tapi susah nak solve. Ok. It's going to private matters now. Camne tu simple tapi susah nak settle? Dulu, aku amik mudah je. Buat bodoh sokmo. Lantaklah. Feel the flow dude. Feel the flow. Skang takleh dah cmtu. Kene ada plan. Ade contingency plan. Kena ada everything to cater every needs. Still tak masuk point utama agi nih. Bila fikirkan balik aku rasa, masalah aku ialah disebabkan oleh 3C.

C yang pertama. CAREER. Semua nak ada career yang best. Menarik de bomb. Aku tak cakap career aku skang tak best tak menarik. Tapi kekadang aku nak something yang different plak. Aku nak progressing. Aku xnak duduk satu tahap je. The good news is, I got one opportunity. The bad news is as of now location wise. Ha ha ha. Setiap pros mesti ada cons. How to adapt to it yang penting. Ok, itu yang pertama. Bila dah dapat peluang, kepala pulak pening fikirkan. Bila xdapat, terhegeh-hegeh mintak.

C yang kedua. CINTA. Sapa la taknak dicintai dan mencintai. Yang nih aku tak fokus sangat since dlu lagi. Surrounding pon semua single mingle yang tak kisah sangat bab bab nih. Tak amik port la senang cite. Kalau dalam bahasa kasar dia, bajet muda selalu la tu. Part cinta nih ada satu story yang aku tak pernah nak gitau kat orang apa aku rasa tapi aku cerita kat blog nanti sebab blog aku bkn org yang dekat or kenal ng aku yang baca. He He He. Balik semula isu tadi. Skang musim kahwin. Tunang semua lah bagai. Ok. Kekadang tu stress sebab ramai plak tanya soalan bukan-bukan. Aku bukan jenis senang untuk dicintai dan mencintai. Enough said.

C yang ketiga. COMMITMENT. Dari 2 C yang pertama tu, barulah terbitnya commitment nih. Scope dia luas gak. Dari aspek cinta, aku ssh nak bagi commitment sebab kekadang tu aku suke career aku dari cinta. Dari career aku plak, aku tak leh kasi commitment utk beriadah petang agar dapat melihat dunia luar dan mungkin menemui cinta. Imaginasi tinggi beno macam level office dah rasenya. Ha Ha Ha.

So, pergi balik pergi balik jatuh situ jugak. Tapi, skang aku bangga ng diri aku. Aku tgh ada commitment utk jogging petang-petang so that nanti leh gi wedding kawan-kawan aku. Aku semakin kurang fit skang. Maybe lepas fit skit, leh dapat CINTA & CAREER beserta COMMITMENT yang datang secara sendirinya.

What say you ???

10 comments:

  1. wahhh 3 c... first time dengar.. heheee

    Entry Terbaru: Sape Nak Traffic free!!!

    ReplyDelete
  2. @Mr Laici: ahaks...first time dgr...aku pon..wakakakaa

    ReplyDelete
  3. fuiyo! nie bleh jadi fadilah kamsah nie! 3C! hahaha! gud work!

    ReplyDelete
  4. @Kereta Sambung Bayar: kalau take over Fadhilah Kamsah, nnt die xde job plak...hahahahahaha...hehehehehehe...

    ReplyDelete
  5. nih motibasi pagi dari 'dr fazilah come to me'

    ReplyDelete
  6. @Deng: Dr Fazilah pon boleh jugak...mai mai mai mai...hahahaha

    ReplyDelete
  7. 3C...hmmmm...along ada gak terasa...tapi apa pun...jogging itu baik untuk kesihatan tubuh badan...lagi2 mata...leh cuci mata beb...heee...

    ReplyDelete
  8. @along: tu diaaaaa...last statement tu amat betul..heeee:D

    ReplyDelete
  9. dude, kau tak ada like fb ke? aku nak like article ni.

    ReplyDelete
  10. babytiger: tadak la like FB..xmo mencapab..nih hak terpelihara..sendiri fikir kot..hahahah

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...