Wednesday, February 9, 2011

Lepas Ariel, Luna Maya Pulak !!!

Salam Satu Malaysia ...

Muzik Latar: Manchester Orchestra - I Can Feel A Hot One
Info Kepala: Cerita ini adalah cerita benar & diolah oleh penulis untuk melindungi sensitiviti.

Lately, aku macam terhidu something fishy. Ho ho ho. Mana tak nya, asal bukak FB je rasa something not right. Ok! Ok! Aku admit aku salu stalk page page tak berkenaan. Usha photos nak dptkan idea utk next photoshoot. Usha link-link menarik yang dorg post. Camne nak citer benda yang fishy nih ek? Aku nih jenis kuat menafsir gak la. Kekadang tu, prediction aku tepat. Tu kelebihan aku lah. Aku boleh jadikan satu story based on apa yang aku nampak & aku deduce.

Sekali tu, aku ternampak member aku post something. Ada orang reply something. No harm la. Yang reply tu aku knal and pernah ada hati ng dia. Yang post tu pon aku kenal sebab one best buddy la kan. Sekali. Takpe. Ok agi tu. Kebetulan la tu. Kali kedua, benda yang sama terjadi. Tapi, kali nih berlainan sebab dia vice versa. Ok. Takpe. Kebetulan la kot. Padahal dalam hati dah panas. Oh, sebelum terlupa, cara reply tu buat aku rasa something fishy is going on. Korang paham la kot apa maksud dia.

Next, aku ada la contact member aku nih sebab nak gi bercuti la katakan. Dia trigger la plak kan kata bercuti ke nak gi jumpa dia (dia ialah bdk yg pernah aku ada hati tu lah). Aku buat-buat tak tau just mention nak gi bercuti. 2-3 kali gak la dia try trigger aku dengan soalan-soalan saiko dia tu. Aku pelik gak. Tapi, xda suspect apa-apa pon. Just have fun time bercuti padahal niat dalam hati adalah skit nak melencong sana sini kan. Susah kot nak lupakan budak tu. Haish.

Then, skali agi kat FB. Benda yang sama berulang. Ini kali boleh bikin marah melampau. And aku suspect something fishy between them. Tapi, xde bukti nak dedahkan dorang. Aku bukan nak sibuk ke ape. Just, aku curious, kalau lah member tu tau aku still ada hati dgn bdk tu, rasa-rasa dia akan potong line x? ok ok. Aku tak pandai la nak berlidah ular, mulot gula ataupun hati bunga ros. Tapi, kalau lah dia tahu aku masih ada hati dengan budak tu, camne ek?

Soalan lagi trivia aku nak tanya kat diri aku sendiri nih, rasa-rasanya kalau betul dorang ada apa-apa, kenduri kahwin dorang nanti, dorang jemput aku tak? Aku datang tak kenduri kahwin dorang? Gila tricky soalan nih. Ha Ha Ha. Ape-ape pon, itu maybe ilusi optik dicetuskan dari minda manusia yang serba tidak sempurna. Kalau ada apa-apa pon, kita doakan mereka bahagia sudah. Betul ke idak ???

Samalah macam Ariel Peter Pan yang kena penjara. Siapa tah awek dia tu. Luna Maya ek? Cool je support Ariel tu. Tapi, apa kaitan dgn cite aku post ?? Ada kaitan. Banyak kaitan. Biarlah ia terus berkait agar tidak terlerai dari kaitannya.

6 comments:

  1. Deng: tu kejam..komen ko kejam deng...demm it...ko btul2 fikir luar kotak nih...haishhhh..hahaha

    ReplyDelete
  2. pe daa...klu ade ati, trus terang jer la..haiyah!

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...