Monday, April 18, 2011

Trip to Seoul - Ep. 2

Salam Satu Malaysia ...

Seriously walaupun ada internet connection yang Maha Laju kat Seoul nih, aku still jarang update blog sebab masa senggang aku banyak habiskan untuk memilih dan menguploadkan gambar-gambar yang kiteorang amik. Bukan taknak update blog, tapi kalau aku tak upload gambar tu immediately, nanti sure tak buat langsung. Btw, gambar tu jugak nak bagitau family & friends yang kiteorang kat sini ok saja.

So, hari ini hari ke-8 kat Korea. Satu malam kami habiskan masa di Incheon dan sampai kini kami masih di Seoul. InsyaAllah sampai hari Rabu nih. Untuk main activities, semua dah settle. Tinggal satu aktiviti lagi dengan satu group lain & operasi membeli souvenirs.

Basically, nak cakap kat sini suhu siang adalah dalam 16-19 celcius kalau ada matahari. Kalau macam siang tadi, hujan memang sejuk sangat. Kalau malam pon sejuk gak. Sampai masing-masing kena pakai glove. Makanan pulak kat sini, memang maha sukar untuk carik halal food. Ada dekat Itaewon as Muslim District. Itulah tempat kiteorang beli instant curry etc.

Kiteorang kat sini, tak ikut travel tours mahupun package sesiapa. Memang style percutian kiteorang dalam mahupun luar negara (ini first time), memang akan mementingkan destinasi bajet & redah dan terjah. Baru backpackers kan. Jadi, kat sini masih belum ada mood nak update in detail apa terjadi sepanjang di Korea nih. Mungkin lepas balik Malaysia baru aku detail kan sikit apa aktiviti kiteorang. Ok. Gerak dulu.

9 comments:

  1. wohoo, pergi seoul! jeles jap. =)

    ReplyDelete
  2. Next in line mana? Cm da terer nk backpack europe je (tp kena kumpul wet dlu laa.haha)

    ReplyDelete
  3. Sha Amane: jeles la lama skit ... hehehehe =)

    ReplyDelete
  4. fae: ko dah kahwen..jgn nak ngade-ngade..hahahahaha..

    ReplyDelete
  5. fae: needs dia dah lain nanti..hahahaha

    ReplyDelete
  6. Great stuff!!! Pls visit me at http://johorkia.blogspot.com/ & leave me your thoughts...Cheerios!!!

    ReplyDelete
  7. apasal x cakap awal2... nk swoh bwk balik gadis korea ..

    ReplyDelete
  8. apa barang layan gadis korea ... wanita melayu lagi best .. ahahahha

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...