Wednesday, August 3, 2011

Kota Medan

Salam Satu Malaysia ...

Plan percutian ke Medan dengan bertemakan Sight Seeing hanya mengambil masa 2 minggu persiapan (termasuk pembelian tiket). Kami berlima iaitu Aku, Firza, Ben, Fae & Nina bergerak ke Medan pada hari Jumaat lepas dan kembali ke bumi Malaysia pada hari Isnin. Persiapan ke sana semua melalui research kat internet. Dari mula booking accomodation sehinggalah booking transport untuk diguna di sana. Kalau nak tau detail camne kiteorang buat, boleh je baca forum or drop komen kat sini. Nanti kiteorg jawab.

Tempat yang kami sempat kunjungi ialah Berastagi, Taman Simalem, Tasik Toba, Pulau Simosir, Air Terjun Piso Piso & Kota Medan sendirinya. Nak cerita banyak pon aku tak pandai sangat sebab nanti korang yang malas nak baca. Betul tak? So, apa kata korang layan gambar je. Lagi pon, aku post nih nak ganti entri yang tak terkeluar bulan Julai ritu. He He He.



7 comments:

  1. aku baru nak draft (konon2) travelogue. haha

    ReplyDelete
  2. nice...kat sn tido hotel kat mn yerk?n transport?

    ReplyDelete
  3. Anony: bnyk tmpT boleh tdo kat sane..google je kat tenet semua ada...pastu transport, mmg booking tru internet..sampai sana nanti dorg pickup..

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...