Sunday, April 29, 2012

Demi Sesuap Nasi

Sekali lagi kita bertemu di laman sesawang ni. Haaaa. Kali ni punya entri just nak share pasal career aku yang semakin berkembang. Cehh, ayat nak up x ingat. Basically, effective 2 Januari 2012, secara rasmi aku telah berpindah syarikat yang baru walaupun masih di bawah naungan syarikat yang sama. Jika sebelum ini aku berada bersama headquarters company, kali ni aku berpindah ke unit lain.

Jika mengikut expectation aku, aku akan berada di unit ini dan duduk di unit ini agak lama untuk aku menyesuaikan diri dengan persekitaran baru. Namun, selang 3 hari aku di unit ini, aku telah ditugaskan untuk ke satu unit projek lain. In term of environment, memang challenging compare to previous work scope aku. This is totally new experience. Doing new things. With new people.

Syukur, semua orang di unit baru amat memberi kerjasama antara satu sama lain. Aku tak pasti sama ada nasib baik atau nasib kurang baik, aku ditugaskan untuk mengambil alih satu projek yang mengikut sumber ianya telah tergendala. Ok! Aku yakin ni cabaran paling gila pernah aku joint sekaki dalam career aku. Tapi, aku anggap je it's as starting new despite it become older.

Kat sini, aku just nak share pasal projek kecik yg aku buat ni je walaupun job scope aku ada je yang lain. Tujuan aku nak share pasal benda ini agar kalian dapat mendoakan agar projek ini berjaya siap dalam tempoh masa terdekat. Sebab? Of course la taknak kena maki hamun dengan boss. Of course sebab taknak it keep on delayed. Of course sebab nak keje aku siap.

General concept of this project just nak buat sampling system. Simple je maybe. Tapi bagi aku as new person, ntahlah. Ha ha ha. Sampling skid ni yg akan amik sample dari platform kat tengah laut tu, so nanti boleh buat analysis hydrocarbon. Camtu lah lebih kurang function skid ni. Nak cerita detail, takut nanti org cakap poyo je plak. Sebab, tujuan utama aku tulis pasal skid ni ialah untuk ....

KALIAN DOAKAN AGAR IA DAPAT DISELESAIKAN DENGAN KADAR SEGERA. JAUH DARIPADA SEBARANG MASALAH.

p/s: semua dah siap. tinggal nak pasang je lagi ni ... gambar di atas sample je ...

2 comments:

  1. postingan yang bagus tentang
    Demi Sesuap Nasi

    ReplyDelete
  2. Buat yg terbaik untuk setiap kerja, bersyukur diberikan kerja...hadapi segala cabaran dgn kesabaran,hadapi setiap dugaan dengan penuh keyakina, usaha & tawakal.. insyallah, semua akn ok..^^..senyum sokmo..=)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...