Sunday, March 22, 2009

[tAg:12@gOogLe iMage]

:: Tagged:12 @ gOogLe ImageS ::

OMG...ditag lagi oleh si Wadieq bergigi taring..hehehehe...erm...nk xnk jwb je ar...nk post baru, xde idea...so, jwb tag sudah cukup laaa...the Rules are:
  1. Use Google Image to search the answers to the questions below.
  2. Then, you must choose a picture in the first page of result and post it as your answer.
  3. After that tag 12 people.
The Questions for 1-12 are: (the answers are in RED & the pictures as shown below)
  1. The age of your birthday...22 tahun 11 bulan (xtau nape gambar nih)
  2. The place I would like to travel to...Seoul (nyesal lak tolak offer dlu)
  3. The favorite place...toilet (seryes tmpat nih best..ilham bnyk)
  4. The favorite food...maggi (dari kecik mmg aku suke rencah nih)
  5. The nickname I had...Jamel (erm..magician nih)
  6. The favorite colour...merah kuning (jiwa selangor nih)
  7. The city I live in (for now)...Klang (duk umah & keje pn dkt ng umah)
  8. The city I was born in...Klang (anak jati Klang..especially to Klang gangs)
  9. College major...Control & Instrumentation (nih control room kot)
  10. Bad habbit...gossip (erm..amik berat actually)
  11. Hobby...futsal (Falcao mmg idola ar)
  12. Wishlist...perfect life (kih kih kih...speechless)
Nk tag sape ek ?? hamik la org nih..sile layan tag ni...dh reply sile drop text kat shoutout box
  1. kN
  2. kInah
  3. mEsoL
  4. rObo
  5. aHnep
  6. CT Nurwaty Endah
  7. eCah
  8. aBrak
  9. nAjmie
  10. rUmet gAban aka rOpi
  11. uEna
  12. kA

Thursday, March 19, 2009

[kUcinG & iKan]

:: kUcing & iKan ::
baiklah, aku updet skit blog nih..tp seryesly tiap tiap kali balik keje aku penat gile..the main reason is "LAST MINUTE WORK"..by end of this month, ade 2 FAT need to be completed by my company & the client is PCSB for both of them..erm..actually this is quite critical..mmg critical kot..judging from the situation, mmg kite behind the time..as E&I engineer, aku 'berasa' responsible utk settlekan isu isu related with E&I..aku admit, mmg aku x competent enough..mmg a lot need to be learned..banyak sgt sgt..so, sini biar aku letak pic mengenai ape yg kteorg supply kat PCSB..kiteorg supply Emergency Diesel Generator set..
erm..alang alang update..sejak 2 menjak nih, ade org sound aku, ape cerita ko dgn S..??aku jwb lah..tahlah..kalo ade ade lah, kalo xde tade rezki kot..so, aku ttbe tegerak ati nk call S pg tadi..bait bait perbualan td..

J: bleh saye ckp dgn En. I ??
I: bercakap..
J: saye Azmil, las week En ade call saye psl post *******

I: ooo...Azmil, ape cerita kamu ??

J: itulah En, saye tgh tgu ***** letter yg En ckp las week..harini dh 19hb...

I: saye dh kate Y**...then, skang kene *R proceed...xdpt lagi ke ***** letter tu ??
J: belom lagi En..saye risau nk settle accomodation kalo kene 1 april nnt..
I: alaaa..kamu duduk Klang je pon..hahahah (gelak ttbe)...
J: haha..(laayan kan je)...

I: kamu still buat part time ke ??
J: aah En..nk benti pn, tgu ****** letter keluar dlu la..
I: kamu 24 hours notice kan ??
J: aah..

I: tape..kamu tgu je sbb patut nye dh keluar dh ****** letter tu..
J: baeik En..tq..

jgn speculate ape ape...selagi xdpt ape ape...verbally isn't the same as black & white documentation...and aku still pikir betul ke decision aku nih..aku still interested with my work now...hahahah...so, aku akan bekerja keras...

Saturday, March 14, 2009

[uPdaTe@hEcTic]

:: Update ke ?? ::

setelah lame tak menulis di blog nih, aku kembali utk membuka bicara..disebabkan kesibukan aku mengatur strategi kerja di pejabat membuat aku kerja tak tentu masa..kene run sane, attend meeting sane, jumpe supplier sane, siapkan design, nk kejar project schedule, kekadang tu mmg hectic...


seperti sedia maklum, UEFA Champion League telah proceed ke quarter final..walupun kali nih, aku x mengikuti sepenuh seperti zaman belajar di UTP, aku masih mampu menonton gol gol melalui saluran 811 Astro setiap pagi b4 gi keje...mmg kali nih, bola sepak eropah, aku jarang amik peduli sbb tiada kaki seperti di zaman UTP dlu...

berbicara mengenai bola sepak, aku terpanggil utk mengulas sedikit mengenai UTP Soccer League..cube lihat di blog Urawa Reds Diamond...Urawa ialah team final year final sem...sepanjang aku mengikuti UTP Soccer League, tiada satu pun team budak final year yg jd champion..paling gempak pon, Floydshohrat yg smpai FINAL..betulkan aku kalo salah info...

nk kesian kat Urawa pn tak gne gak..nk tak kesian pon tak gne gak..aku mmg dh agak, mmg sukar dorg nk pegi jauh walupun dianggotai oleh tonggak tonggak import etc..the reasons ?? mayb alasan aku nih tak munasabah...bg aku alasan utk menidakkan ketidaklayakkan dorg ialah over promotion..over gedik...bla bla bla...padahal xde kene mengene pon...bagus tindakan ade blog tu....utk menyampai kan sesuatu...tp tu bukan masalah utama dia...there must be something wrong in the field in fact...actually, aku xksah dorg tak layak pn...yg buat kelakar skit, dorg tak menang lawan staff...tu mmg aku musykil...

jadi, anda renungkan lah pendapat aku yg x seberapa nih..mayb ramai akan condemn..tp aku xksah kot...so to all players, get ready for the huge event such as FYP bla bla bla...congratulation anyway...

Thursday, March 5, 2009

[seLf-pLeaSuriNg]

:: Learning is a treasure ::
..bosan..

..updet skit jek..
..planning ari Jumaat ??..
..kat opis melepak je ar..
..layan James Blunt..
.."Bella Lunna"..
.."One of the Brightest Stars"..
..sbb nye, sume BOSS gi outstation..
..happy nye esk..
..FUTSAL ??..
..ade kot this weekend..
..tp for sure bkn Sabtu malam..
..REASON ??..
..FA Cup Q-Final Selangor vs Perak..
..kene layan ar..
..xnk miss..

Tuesday, March 3, 2009

[tAg:10 tHingS]

:: Tagged by Wadieq ::

Quote from Wadieq: " Jamel (Most wanted utk aku tag.. hahah)"

maksudnye, aku di tag..tag nye ade lah seperti di bwh...

#1 Desscribe 10 things about the person who tag you..10 bende pasal Wadieq ??

1...drakula (gigi taring)...muahahah
2...pakar IT...tokan aka supplier
3...ade kelisa yg penuh dgn stiker
4...paling kecik makhluk lelaki pnh aku jmpe
5...bajet macho
6...org kedah ulu
7...suke tolong walupun x iklas..keh keh keh
8...bnyk contact yg buleh digunakan
9...pekerja Intel yg dh nk blah
10...bakal jd student UTP semule

#2 Describe 10 things about you..10 bende pasal aku ??

1...pendiam awlnye..bnyk bunyi akhirnya..
2...sarcastic
3...kaki bola, futsal
4...masih single yet available
5...good instructor..hehehe
6...org selangor yg dianggap org kedah
7...malas bersosial pd weekend
8...suke chatting
9...dipanggil Jamel, Amir or Azmil
10...malas mandi pagi waktu cuti

#3 Choose 10 people to be tagged...

1...Waty (wanita paling seksi) hahahah
2...KN
3...Aishah
4...Wei Zhu
5...Abrak
6...Kak Yanne
7...Kak Huda
8...Mesol
9...Abe Deng
10...Robo

tadaaaaa..~~

Monday, March 2, 2009

[sUrviVal]

:: Do They Survive ?? ::
SITUASI 1
dulu mase aku intern kire kire 2 tahun yg lalu, engineer akan bwk aku gi makan, lunch etc..berbekalkan elaun praktikal dari cmpany aku RM680 + elaun Petronas RM500..tolak basic living expenses cm byr sewa ng bil RM200 + makan RM200 + RM 100 misc..average per month aku bleh dpt RM680 extra dlm bank akaun...mewah ke ?? anda jawab...


SITUASI 2
setelah bekerja...aku pulak bawak bdk bdk intern gi makan...nk dijadikan cerita aritu, aku bawak budak budak yg bljar kat IKM buat praktikal kat tmpt aku jd drafter...aku tnye ar

Aku: korg praktikal sini bape dpt ?
Student: RM100 ++ jek..
Aku: Boleh survive ke cmtu ?
Student: nk buat cmne..tu jek dpt..

ade lagi cite cite extra..tp korg judge ar based on ape aku quote kan tu..

OPINION AKU
mayb sebab qualification dorg yg hanya ade cert..sbb tu dorg dpt bnyk tu..tp itu bkn persoalan yg aku nk rungkaikan...duduk area lembah klang..elaun RM100++...sebbaik dorg duduk dgn rumah kakak dan rumah sepupu...aku xdpt bayangkan cmne lah dorg kalo duduk rumah sewa..bg aku, dgn RM100 tu, aku rase monthly aku lepas duit utk minyak kete jek..(tu pun kalo x bukak air cond + bwk speed x smpai 100km/h)...


What ur comments ?? Do they survive ?? Will u ??

Sunday, March 1, 2009

[el-ClasSico]

:: Selangor vs Kelantan ::

hurm..pertembungan yg ditunggu tunggu peminat bola sepak tempatan..game antara SELANGOR dan KELANTAN mmg dijangka hangat..aku tidak ketinggalan menghangatkan suasana..bergerak ke stadium seawal jam 6 petang..lepak di perkarangan stadium dlu beli beli tiket..then msuk stadium la cm bese..kali nih suasana lain skit..selalu aku duduk ikut mane aku nk duduk..tp kali ni, aku lebih berhati hati mencari seat tmpat duduk..alasannya ?? aku nk berhampiran dgn gendang team SELANGOR..mmg style..dorg duduk area Pintu 10 kalu xsilap..tp aku hanya mampu smpai ke pintu 8..tp area situ mmg fans SELANGOR..

secara keseluruhan nya, mmg amat riuh..mmg ramai gak fans KELANTAN yg turun..total kehadiran penonton bolehlah di estimate dlm 30-40 ribu org lah...maybe lebih skit kot..kali nih aku xdpt nk gambarkan suasana happening stadium tu sendiri..aku xnk cite pasal game sbb korg sume dh sedia maklum SELANGOR menang 3-0 walupun sebahagian besar perlawanan SELANGOR bermain dgn 10 org pemain setelah Acong dibuang padang...


secara teorinya, refferee banyak rosakkan game malam tu..decision yg agak berat sebelah kekadang amat menjengkelkan suasana..tp fans tetap style..fans KELANTAN pn style..ombak di half time mmg style..walupun ade satu ombak itu dimulakan oleh fans SELANGOR, tp KELANTAN menyambutnya jua lantas menjadikan satu stadium berombak...suara mmg xleh nk ckp ar..mmg semalam aku hilang suara jap lepas balik dari stadium..org yg duk sebelah menyebelah yg tidak dikenali trus menjadi kawan semalam..hahahha...


ade 2 insiden yg best gak smlam terjadi..1st, pergaduhan fans di kerusi hijau yg mane fans SELANGOR duduk bersebelahan fans KELANTAN..perlawanan tidak terganggu tapi fokus aku terganggu melihat aksi peminat bolasepak malaysia...terdapat jugak kelibat fans KELANTAN cuba menyerang fans SELANGOR kat atas area VIP seats..aku hanya mampu melihat dari jauh sebab aku duduk di sebelah padang yg lain...

2nd insiden..agak berbahaya..kelibat mercun yg berdentum dentum..bekas bekas air beterbangan...walupun dh terbiasa di baling bekas air dari atas ke bawah, kali nih experience die lain skit..bkn bekas air yg terjatuh, rupenye mercun baru meletop di atas area tmpt duduk aku...tau tau dongak atas dh berasap...pekak sekejap..tp tu suasana biasa di stadium...seb baik tiada wanita yg turut serta semalam..kalo tak, ssh nk jage tu..kah kah kah...


secara langsungnya, semalam amat seronok aku berada di Stadium Shah Alam...yg menembungkan 2 pasukan gergasi setakat nih..ibarat el-classico..

:: click here ::

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...