Friday, July 31, 2009

[JuLy]

:: The Last DaY Of July ::

> today is the last day of July <

> Friday lak tuh <
> mmg aku nk balik awal <
> abes jek meeting kol 5 PM <
> naik atas terus nk balik <
> tapi <
> ade satu nota <

"Jamil, pls ask consultant to send new invoice"

> OMG <
> aku amik bende tu <
> TOLAK tepi <
> tunggu Isnin <

"FRIDAY what !!!"
"2 times already for the invoice"

Thursday, July 30, 2009

[rEgRet]

:: REGRET ::

Tika waktu berdetik menunjukkan hampir jam 12 malam, satu kejadian yg aku tidak inginkan telah berlaku...pada mulanya, aku amat mengantuk...mengantuk sangat sangat sbb kepala aku sakit terkena panas yg mendadak di siang harinya...aku cuba utk mententeramkan diri ini kerana aku tiada tempat untuk beradu nasib...sehinggalah aku mendapat panggilan telefon...aku memanggil panggilan itu kembali...ssesuatu tidak kena...aku tak tahu apekah die...tp naluri aku tetap ckp ade yg tidak kene...aku masih bertahan...cuba sedaya mungkin...apabila kepenatan diri ditambah kerisauan mendadak, aku telah hilang pertimbangan diri...luaran mmg aku oK...dalaman mmg berceramuk...disebabkan itu juge, satu kejadian yg mmg aku tak mahu igt dan terjadi akhirnya terjadi...aku tersentak dgn kejadian tersebut...aku yg pada awalnya amat mengantuk, terus terfikir fikir ape kah aku telah melukakan hati seseorg...apekah aku telah berbuat salah pada seseorg...adekah aku mampu memperbetulkan kesilapan aku ini...ternyata, kesilapan yg aku lakukan itu terbawak bawak sehingga di tempat kerja...jika sebelum ini, aku masih mampu membezakan masalah peribadi ku sendiri dgn kerjaya, ternyata hari ini aku gagal...bukti kegagalan aku ialah, setibanya aku die KLCC pada jam 945 pagi di depan lif, rakan sekerja aku bertanya "Why you look so tired?" aku hanya menjawab "Really??" dengan senyuman yg tak seberapa itu...aku makin tidak aman...hendak aku membuat panggilan, aku takut...hendak aku menghantar pesanan, aku takut tidak berbalas...berceramuk fikiran aku pada ketika itu...aku tidak mampu menyiapkan tugasan sebelum tengah hari itu...lalu aku nekad utk menghantar pesanan...alhamdullilah...ia berbalas...tapi aku masih rase bersalah...pada ketika petangnya, sedang aku keluar dari tandas melalu pantri office...seorg rakan kerja ku memanggil...lantas bertanya "Kenapa ko mcm bad mood jek nih??"...ade kah aku bad mood...perubahan sikap aku amat ketara pada hari ini...aku akan rasa bersalah selagi ungkapan maaf itu tidak ku dengari dari mulut nya sendiri...sesungguhnya, anda adelah anugerah yg paling hebat penah saye ade...sesungguhnya, aku amat menghargai kehadiran anda dan lebih mengutamakan anda...

"The most greatest friend ever had"
"Here, I would like to seek an apology from bottom of my heart"

p/s: fyi, ini adelah post paling ikhlas pernah aku buat...

Tuesday, July 28, 2009

[kOnKusi oTak]

:: KonKusi oTak ::
[ kOnkuSi oTak ]
[ very not stable today ]
[ due to that, aku nekad gi KAROK ]
[ with whom ?? ]
[ tak penting ]
[ yg penting ]
[ kerjasama kerjasama kerjasama ]
[ lately aku cm cepat terase ]
[ cpt jek nk emosi ]
[ 1-2 minggu nih ]
[ dah tak mcm 3-4 minggu lepas ]
[ aku leteh ]
[ aku emosi ]
[ aku penat layan sume ini ]
[ nape aku baik sgt ?? ]
[ baik betul kah aku ?? ]
[ balik KAROK ]
[ aku dikejar oleh sekumpulan ]
[ konKusi oTak ]


Sunday, July 26, 2009

[OuTinG]

:: Saturday Outing ::

Saturday OUTING ??
[[ lame tak buat nih ]]
>> Klang - Sunway - Shah Alam - Klang <<

.:. Summary .:.
Lame gile tak outing hari sabtu...hurm...outing bersama si Ungku yg out of nowhere tetibe je cuti ari Sabtu...kui kui kui...Plan asal gerak kol 12 yg mane nk tau gerak ke mane pn masing masing tak tau...at last, kol 2 gak gerak dari Klang...tapi, masih tak tau nk gerak ke mane...bengong tol aku & die...kah kah kah...then, die suruh je drive ke mane mane...mane nk drive ??? oleh kerana aku pemandu yg tak suke jammed, aku masuk la ke arah KESAS...tp still blur tak tau nk ke mane...oK!!jom Summit...nk wat pe kat sane ??? pon tak tau gak...atuyai...lastly, amik hphone easy access sepam tgk kat TGV Sunway ade ape...aku book lah siap siap sbb malas nk Q...smpai sane jek, still tak tau nk tgk cite ape initially...tp, last last nk tgk cite seram (seram la sgt kan)...Skrip 7707...amik 2 ticket...long way to start...muvi kol 5...baru kol 315 kot tym tu...as ussual, gi lah Farmasi...tak tau nape asik kuar ng die jek singgah Farmasi (Guardian & Watson one type of farmasi ok)...beli %&*^$*...then still blur tak tau nk wat pe agi gak...adoi...jalan jalan cm berjogging skit...lepak lepak kat A&W sane b4 muvi start...tym lepak nih la aku mule kenal dgn Pak Din...hahaha..amik mood b4 tgk cite antu, si Ungku nih cite lah macam macam cite Pak Din...takleh blah...Pak Din Pak Din...ttbe je name ko naik kan...keh keh keh...abis abis muvi jek (muvi tu oK la..tp Pak Din seram ag kot), tak sah kalo gi Sunway dgn die tak singgah MPH...kedai buku kesayangan kot...aku pon, angkat la majalah &^%$*#$ty.com...kat situ ade lah lagi satu point utk membahan die...sorri &^%$....hahahaha....lepas lepas tu jek terus gi stadium shah alam tgk last match selangor vs pahang...kat stadium mmg happening gile, tp kali nih aku agak bersopan skit...jaga tatasusila lah plak kali nih...atuyai...tp game malam tu best (utk kategori bola sepak Malaysia)...wonderkid Malaysia Amri [17] style gile kot...cm aku pn ade gak bile tgk die main...care menganjeng tu lah lebeh kurang same...kui kui kui...tp tak tgk Selangor amik piala sebab takut jalan jammed nnt..agpon Ungku keje esk kot...hahaha...

.:. Conclusion .:.
Outing Sabtu aritu, agak memenatkan...sume unplanned...hahahaha....sian kat die...hahahaha...

p/s: Post kali nih taknak letak gambar...hehehe

Saturday, July 25, 2009

[pLasTiC]

:: PLASTIC ::

sejauh mana pemahaman anda tentang "plastik" ??

penah anda ungkai & rungkai kan ??


" PLASTIC is a synthetic resinous substance
that can be given any shape "


simple enough ?? kerana sifat boleh ubah die lah tu die dinamakan plastik ... pembedahan plastik ...

"SIFAT" plastik ?? bersikap/bersifat plastik ?? utk diadaptasikan pada human being ...
e.g.
Situasi:
N baru jek lpas gaduh ng awek die & bos N ajak die minum kopi lepas office hour.
Task:
N kene keluar dgn bos die utk minum minum.
Action:
N yg td murung tp layan bos die mcm tade ape jadi.
Result:
Layanan die tu amat "PLASTIK"

IRONI tak ?? can u get my point here ??

Wednesday, July 22, 2009

[ResiLienT]

:: ResiLienT ::

[[ enough talking about all sentimental things & feelings ]]
[[ let it reside underneath my heart & let it be there ]]
[[ let it be there to me alone ]]
[[ it should be kept as my privacy & property ]]

.:. let's move oN .:.

Program: ACD On-Boarding Session
Date: 7th & 8th July 2009
Venue: The Saujana, Subang

[1]
>> Registration

[2]
>> Outdoor - Team Building Activity

[3]

>> With ladies - Team Building

[4]

>> Indoor - Team Building Activity

Tuesday, July 21, 2009

[kNiFe]

:: PISAU itu TAJAM ::Yup !! I'm get used to it
Why am I posting this ?
because 1 of my friend just reminded me his situation
the same situation
on what had happened to me few years back
and
it happens again NOW !!
Yup !! I'm get used to it
Pisau Itu Tajam
that is what my feeling few years back
it much hurting u if the knife stabbed u from the back
(metafora ke)
why it's hurt ?
belakang kite kan kurang dgn daging
that is the reason why

but it's true
the knife is sharp
that is the feeling i felt for the past couple of weeks
being ignored
being blamed of provoking
being misinterpreted by others

my question to all of you is
What would you do if you in my situation ??

p/s: I hope you guys understand on what I'm trying to convey here.

Monday, July 20, 2009

[pELiK]

:: [p][E][L][i][K] ::

Kepala aku rase sakit sangat ... berat sangat pon ade gak ... tak cukup tidor agaknye ... mmg tak cukup tidor pon ... hmmmm ... hahahaha ... dari reaksi 'L' lately, die mmg ade masalah ... aku assume jek nih ... esknye nk keje ... tp aku mmg tak sedap hati tgk 'L' cmtu ... dari aku rase ngantuk sgt smpai lah aku tak rase ngantuk ... aku cube call 'L' beberapa kali (agak berbelas lah jugak) ... tp tidak diangkat ... akhirnya, aku mengambil wuduk utk menenangkan diri ini ... tiap jam aku cube hubungi 'L' tp tidak berjaya sehinggalah jam 0655 semase aku otw nk ke tpt kerja baru lah 'L' mengangkat dgn nada tidak bermaya ... hmmmm

kenapa begitu awal aku ke tempat kerja ?? hmmm ... aku ke sana sbb aku dipertanggungjawabkan utk mengatur cara meeting utk SKG-14 utk DRP ... nnt nnt aku cite ape maksud semua acronym tersebut ... seawal itu aku terpakse bertolak semata mata utk setup meeting room kat situ … meeting nye die Menara Dayabumi … MISC nye meeting room … amat style aku rase … meeting dari 8 pagi sampai lah 5 petang ...

Kerana aku rase amat stress dan serba tidak kene dgn ‘L’ … kerja lagi … aku membuat keputusan drastik utk berjogging di Kg. Baru … inilah pertama kali aku berjogging di sini … hanya utk menghilangkan stress … kalo sebelum ini, aku hilangkan stress dgn makan dgn banyak, kali ini, aku hilangkan dgn berjogging … sebab nya, aku tidak mahu dekat dgn handphone aku … handphone aku amat berhantu …
Malam ini, aku rase amat penat … aku rase amat letih … amat pening … utk ‘L’, jika anda membaca post ini, sedarlah bahawa saya amat menghargai anda … anda adalah yg paling terbaik penah saye jumpe kerana tak ramai yg memahami saye … terima kasih utk semua ini … tidak sia sia saya dapat kawan seperti ‘L’ … hurm … appreciate it very much …walupun aku mempunyai masalah tersendiri, aku tetap mendahulukan 'L' ... sbb aku percaya masalah aku akan selesai tersendiri ... jika 'L' mengetahui, hmmmmm ...

Saturday, July 18, 2009

[nOtes #1]

:: Ending & Beginning of a Journey ::

Sometimes I ponder about what will come next
Where will my life turn when it seems to stall?
When is the next time I will smile again?
and how will I get up, should I fall?

Happiness fills me with a touch of sadness.
By that I mean I know it can't last.
Beauty decays, laughter subsides
When will the stones be cast?


Tragedy can be measured
by the amount of happiness taken away
Elusion is our only protection
As we fall victim to its prey

So when I've reached a fork in life's road
and the choices are many or few.
I follow the one that leads away from misfortune
Thats all I can really do


When life is good
You have to hold it in your hand
You have to close your eyes
You have to breathe it in!

Happiness may end
While tragedy begins
Today is the beginning
Is tomorrow the end?

written by: Ungku Mohamad Shahrin

Thursday, July 16, 2009

[anNiverSarY]

:: Anniversary ::

[[ 16 April 2009 - PETRONAS Induction Programme For New Executive ]]

[[ Officially be a PETRONAS staff ]]

[[ TODAY ]]

[[ 16 July 2009 ]]

[[ 3 Months already ]]

[[ My life with PETRONAS ]]

[[ Attach to ]]

[[ Group Technical Capability Management ]]

[[ Doing ]]

[[ SKG & TM Management ]]

[[ SKG -14 Portfolio ]]

[[ happy 3rd Month Anniversary ]]


Wednesday, July 15, 2009

[soRRow]

:: soRroW ::

...uRghhh...
...gundah gulana aku dibuatnya...
...ditelan mati emak...
...diluah mati bapak...
...hmmm...
...what shuld i do ??...
...erm...
...pls pls pls...
...what shuld i do ??...

Tuesday, July 14, 2009

[nO @ tiDaK]

:: Say NO @ Katakan TIDAK ::
lately, ade saje je yg tak kene ... tak kire dari Kg. Baru mahupun PJ melintasi Shah Alam selepas lalu Subang sehinggalah ke Klang ... tak kire gak dari KESAS lalu LDP atau FEDERAL atau jalan motorsikal ... ade saje yg tak kene ... mcm mcm berlaku sehingga tak tercapai akal utk memikirkan nye ... hidup tak seindah yg kita inginkan ... tak juga indah seperti yg kita impikan ... tak juga seindah yg kite rancangkan ... itulah norma norma kehidupan ... tp tanpa masalah, manusia tidak akan bangkit utk memperbetulkan diri sendiri ... tidak juga mereka berusaha utk memperbetulkan org lain ,.. niat di hati utk perbetulkan org lain boleh disalah ertikan oleh segelintir org jika tidak kena dgn cara yg sepatutnya ... sebagai contoh, pernahkah anda terdengar peribahasa seperti di bawah ini ???

"Ibarat meludah ke langit terpercik ke muka sendiri"
"Ibarat ketam mengajar anaknya berjalan"
kalo nk lebih moden skit
"Mcm ckp kat cermin"

"Cakap tak serupa bikin"

senang kan nk tafsir ... tp itulah hakikat yg perlu sume tahu ... sume perlu bersedia ... sume perlu hadapi nya walau ape jua keadaan ... mmg org ckp, ckp senang dari buat ... tp utk memperkatakan itu senang jika kita tidak tahu apa yg kita sendiri perkatakan ... kita juga tidak tahu apa yg kita maksudkan jika kita sendiri tidak tetap pendirian ... itu adalah pendapat aku ... ia mungkin salah ... anda tafsir sendiri dan berilah komen membina ...

Sunday, July 12, 2009

[24 HouRs]

:: 24 HouRs ::

dlm mase kurang 24 jam, banyak bende boleh berlaku tanpa sedar kan ?? hahahaha ... itulah pengalaman aku selama tempoh waktu itu ... less than 24 hours ... Saturday lak tu ... kronologi cerita die ...

[[ 0100 Hours ]] bermain futsal cm bese dgn mmber mmber la kan ... tu jek court yg available paling awal ... gian nye pasal, main gak la walupun tym tu mmg tgh penat gile ... takde lah star sgt main ... tp stkat ala ala Amri Yahyah tu ade lah skit skit ... muahahahaha

[[ 0230 Hours ]] game belum abes pn lagi ... tp nk gak balik ... sbb rakanku si Ungku terpakse pulang awal sebab die keje awal pagi itu jugak ... sian kat die ... aku sian gak kat diri aku ... tu yg aku balik jugak akhirnye ... vrooommm balik ke rumah masing masing ... tidor terusssss ....

[[ 0750 Hours ]] awal kan aku bangun ?? (perkara perkara wajib telah dikira seadanya) ... bangun pagi ... gosok gigi ... basuh muka ... amik kunci ... tym nih aku tak mandi lagi ... tp dh amik kunci keter ... bkn nye ape, kalo ikut kronologi citer, smpai umah awl pagi tu dh kol bape, si Ungku nih nk gi keje kan, so responsibility aku jugak la anta die ke keje sbb dh aku yg beriya nk suh die main mlm tu walupun aku taw die keje awl pagi tu gak ... so, dgn muke toye ala ala dh mandi, bedesup gi umah die anta gi keje ...

[[ 0900 Hours ]] smpai ke umah semule ... so, korg leh estimate jauh mane aku antar kan ... engineers, pls calculate ... don't speculate ... aku amik la breakfast ... tp ngantuk yg amat sgt ... terus je masuk bilik lps breakfast, aku tidurkan diri ... adoiyai ... leteh bakkk tym tu ... lagi leteh kot org yg tgh keje tym tu kan ...

[[ 1415 Hours ]] waaaa ... baru bangun nih ... cm dh lewat je bangun ... bukan keje pon ... 1st thing aku buat, check hset ... adoiyai ... ptt la sedap jek tdo ... hset hang upenye ... restart kan semule ... dh restart, bnyk lah sms yg sngkut ... miss call notification pn bnyk gak ... adoyai ... patut la tdo sedap jek tadi ....

[[ 1500 Hours ]] bermula lah era Facebook di kala cuti nih ... hahahaha ... si Gemok (Areel) sms tnyekan xtvt ape utk malam tu ... igt aku ape, event planner ke ??? chit chatting dgn Bob (Radif) ... die pn kebosanan gak ... hahahaha ... tbe tbe ... si Begau (Zulhelmi) call mengajak utk berkarok mlm tu ... aku mmg malas nk gi ... aku soh die call Bob ... cilaka Bob, taknak angkat call pdhal aku dh gtau Begau nk call ... kesimpulan nya ape ??? korg judge sendiri lerrr ...

[[ 1800 Hours ]] bangun petang ... mandi petang ... gosok baju ... angkat punggung ... amik kunci ... kuar keter ... bawak lari ... ke mana ?? cm bese le ... ke Subang ... wat ape ?? cm bese le ... mls citer ...

[[ 1900 Hours ]] smpai die Jusco Bukit Tinggi Klang (unplanned event) ... terus je gi TGV, amik tiket Public Enemies ... aku dh usha duration cite nih ... 140 minit ... tgk citer sejam lebih pn aku dh tertido ... nih kan plak citer 2 jam kan ... adoi ... layankan aje ... dinner dlu kat somewhere in Jusco ... ajak si Gemok utk join movie skali ... awal nye die nk gi ... lmbat nye die cancel nk gi ... ajak si Bob, die tak reply sms aku (tgh berair ng Ina la tu) ... last last, tgl aku ng Ungku je gi tgk ...

[[ 2045 Hours ]] movie pon start ... mmg cm style gak cite tu la ... cm tgk Hallmark chanel pn ade gak ... hahahaha ... tp yg tak best atau yg best nye (to be neutral), aku yg tgk sorg sorg ... Ungku dh awl awl dh tido ... penat kot dari futsal ke keje ke muvi ... hahaha ...

[[ 2310 Hours ]] abes abes muvi trus gerak umah masing masing ... dan hari Sabtu kali nih lah aku balik umah before pukul 2,3,4 pagi ... b4 abes muvi tu, aku dpt sms dari si Semut (Loqman) ... die nih dak UTP ... hari nih bday die ... 11 July ... die sms aku ckp "Dude.. Tq for the notes n advices.. I gor DL again.." awl awl tu aku tak paham ... ye lah, lame tak blajar ... DL = Dean's List ... hahaha ... bday present die ar kot kan ... congratz to u ...

[[ 2355 Hours ]] si Arol (Shahrul) ajak lepak di Bidayah (maple feveret) ... sorry, aku dh masuk umah ... aku malas nk keluar ... lagi pun, esk awl awl pagi aku ade keje lagi nk wat ... sorry guys ... lain kali la ok ...

so, dats all for today ... tq to all actors & actress yg menjayakan drama ini selama satu hari ... bnyk lagi yg bleh dikongsi dan dishare (same maksud kot) ... tp ape kan daya, tangan ini tidak mampu menaip terlalu panjang & anda akan kebosanan ... ade skit pics yg terlibat ... fyi, aku paling anti si Begau ... tQ ...

Saturday, July 11, 2009

[sHoRt uPdaTes]

:: sHorT uPdaTe ::
[ Lame sudah tak update blog nih kan ]
[ bkn taknak upate, tp just rase cm malas je nk update ]
[ this week ]
[ this weekend ]
[ seems like i have a lot of time to spend with my blog ]
[ nk update skit je kot kali nih ]
[ just a brief update for what had happend for the last week ]
[ & what will be happening in the next week ]
[ last week was a tiring week since kene join event/workshop ]
[ held at Subang for 2 days ]
[ so, berada di office utk langsaikan kerja selama 3 hari sahaja ]
[ next week also will be expecting the same ]
[ will out to Cyberjaya to join workshop ]
[ 2 days event as well ]
[ adoi ]
[ tp best sbb dpt jmpe ramai org ]
[ sosial update ]
[ cm biase jek ]
[ smlam baru lah bermain futsal kembali selepas 3 minggu tak main ]
[ amat penat sangat sangat smalam ]
[ tp best kot sbb dpt lepas gian lame tak main ]
[ other personal matter ]
[ will be updating later ]
[ i'll post something that more serious next time ]
[ pls bear with me oK ]
[ i'll keep you guys posted ]
[ good luck & have fun ]

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...