Wednesday, September 30, 2009

[3 dAys]

:: 3 days ::

[Monday]
I set my mind for not FACEBOOKing ... up till now, it's already 3 days I not open my FB ... received a SMS from my brother ... his wife in hospital waiting to deliver a baby ... rush to the hospital ... waiting waiting waiting ... until 12 AM (Tuesday) still not deliver a baby ... went back home @ Kg. Baru ...
**pic was edited in the hospital using hp**
[Tuesday]
around 5 AM, received another SMS ... "Kak Nurul dah bersalin" ... thanks to God ... during lunch time, went to I-Setan to buy souvenir for their baby ... after work, rush to PPUM ... then, went to Shah Alam ... for what ?? to those who knew me, from photo below you can guess what was I doing in Shah Alam ...
[Wednesday]
normal days ... continue without FACEBOOKing ... officially today is the last day with my BOSS (En. Ismail) ... tomorrow will be with new BOSS (En. Wan Ruslan) ... can't wait what will happen next ...

Tuesday, September 29, 2009

[rOutinE]

:: A Routine ::

... everyday when I went out from LRT station early in the morning at KLCC station, I'll take a free newspaper for my leisure reading while walking to the office. Usually, I'll browse through Sports Section and front page ONLY !! suddenly, I saw in Classified section, there are advertisements as such below figure ...
What is the meaning behind all these advertisements ??

Sunday, September 27, 2009

[diCopEt]

:: Perompak vs Penyangak ::

[Event]
Friday Nite Futsal Fiesta !!
[Date]
25 September 2009
[Venue]
Sport Planet Subang Grand
[Members]
Jamel, Libau, Rohan, Robo, Choong, Har, Ayen, Medeh, Achap, Sho, Najmie
[Summary]
... dalam lebih kurang pukul 1030 - 1100 malam, beg kami telah dicuri dipercayai ketika kami sedang bermain futsal dan barang barang yg telah hilang adelah seperti dompet, kunci kereta, handphone, jam tangan, etc. seramai 5 orang telah menjadi mangsa dan laporan polis telah dibuat ...
[Photos]***speechless***

Friday, September 25, 2009

[mObiLe]

:: ORIGINAL MOBILE ?? ::

Actually, I received this from my email (very long time ago). When I open it back, he he he … I'm not sure whether it's TRUE or NOT … but … TRUST me, it worth to have a try …

Would you like to know if your mobile is ORIGINAL or NOT
???

Press the following on your mobile *#06# and the international mobile equipment identity number appears.

Then check the 7th & 8th numbers.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

… of your Phone Serial No.

If the 7th & 8th
digits are 02 or 20, this means your cell phone was assembled in CHINA which is LOW QUALITY.

If the 7th & 8th
digits are 08 or 80, this means your cell phone was manufactured in GERMANY which is FAIR QUALITY.

If the 7th & 8th
digits are 01 or 10, this means your cell phone was manufactured in FINLAND which is VERY GOOD.

If the 7th & 8th
digits are 00, this means your cell phone was manufactured in ORIGINAL FACTORY
which is the BEST MOBILE QUALITY.

If the 7th & 8th
digits are 13, this means your cell phone was assembled in AZERBAIJAN which is BAD QUALITY & DANGEROUS
for your HEALTH.

If the 7th & 8th
digits are none of the stipulated as above, this means you have to CHANGE your MOBILE. He he he he he

Thursday, September 24, 2009

[bOsaNoVa]

:: @ Office ::
inilah hasil hasil selama 2 hari (selepas raya) aku di office selain berFB sepanjang hari ... adehhhHh ... (anTaraNyaLah)

[eGoiStiC]

:: Egokah Kamu ?? ::

Are you an egoistic?

What a selfish act practices by those who might be thinking that he/she so damn good. It’s fine to me or maybe to yourself because it may suit you the best by acting that way. I’m trying hard to reduce the level of my egoistic but it takes two to tango. By clapping using a hand it won’t produce any sounds. Is it realistic enough? Every time when I was thinking and spoke to myself, “should I tolerate on this?” and yet the answer is’ “YES, absolutely!” and I believe it.

As time goes on, I really sincere to myself and others so that any pessimistic impact or it should be rephrase in this manner, “I may not be a perfect person, occupied with weaknesses, and may be a malefactor, but, you too. Everybody is not perfect or ideal". The differences make others better than us is just a manner & how they demonstrate the manner to others. Is it crystal clear?

Hopefully you take into custody the meaning behind the words. I may not be this calm & will prolong trying to be as tolerant as I can, but the main thing is, the past is history, current is present and tomorrow is mystery. The mysterious situation makes me continue my passionate to overcome this and at the same time trying hard to conquer myself so that I could be serene.

Wednesday, September 23, 2009

[1 Syawal]

:: 1 Syawal ::

~FaMiLy~
**my 2nd brother Raya kat umah mentua dia daaaa !!

~mE & mySelf~

[iNsanE]

:: Kerja Gila ::
Raya ke-4 dh keje ?? well well well ... pagi nye ... boss jemput org org yg bekerja hari ini makan kuih raya yg die bawak ... ade yg sedap ... ade yg bese bese jek ... hi hi hi ... hari yg amat bosan ... email pn tak masuk masuk ... the whole day is all about chatting, facebooking & time wasting ... hu hu hu ... bukak la web TGV ... tp tade pn muvi yg kene time ... so, what is the planning ?? initially, plan nk gi Seremban ... naik komuter jek ... siap tanye kat Shazana lagi ... idea dh stylo ... mmg beria nk pergi pon ... tp, naik naik jek komuter, kene bediri ... dh la dalam tu panaz tak hengat ... so, turun je kat Mid Valley ... wat pe lak kat sane ?? smpai jek sane, naik gi GSC ... panjang gile Q die ... dorg nih raye ke nk tgk muvi ?? taper lah ... cancel kan aktiviti muvi ... so, grk la ke MPH Mid Valley ... dgr dgr MPH die besar (Ungku yg kate dlu) ... smpai smpai sane, mmg superb besar ... aku pn tak reti nk cari kat mane ... he he he ... terigt lak chatting ng Mesol time keje tadi ... bercerita pasal Nur Kasih ... terase cm ade Novel die ... tapi tak sure la plak ade ke tidak ... dgn selambe tanye Ainna, die ckp takde ... aku gi la dkt deskHelp tu ... search Nur Kasih ... ade jek buku tu ... tp, tak tau la same ke tidak ... gi la carik dlm MPH tu ... tak jmpe jmpe ... lame lak tu aku carik ... skali agi ke helpDesk ... upernye, quantity = 0 ... ooo shiIiittt ... kalo cmnih, dlu Ungku ckp, kene order ... hu hu hu ... so, terus la balik semule ... pelbagai insiden berlaku ... dari Komuter ke LRT ... pintu LRT mmg jenis yg amat KejaM (lihat gambar di bawah) ... he he he ... can't wait for tomorrow ... he he he .... nk gak gi Seremban ...

Thursday, September 17, 2009

[b4 rAyA]

:: Ragam Warga Kota b4 Raya ::

Raya ?? urgHhh !! helloOoo !! raya ke ?? ragam ragam raya ... macam macam ragam ... warga kota ... masih bertamadun kah anda ?? ooo ... masih masih masih ... betul ke ?? lu pikir la sendiri ...

warga kota ... asal tade mase nk shopping, tym office hour pon bleh balon jek nk gi shopping raya kan ?? kalo iyek pon nk mengular ke nk shopping ke nk halfday ke nk ape ape saje la, tanggal tanggal kan la tag company anda itu ... wat malu pokcik jo ... keh keh keh ...

warga kota ... mmg dasar Melayu ... oooo ... jgn jgn jgn ... mmg dasar keMalaysiaan kite nih ... pemalas tak hengat ... salu je nk mudah ... suke je gune karpet besi bergerak ... tak paham ?? eskalator laaaa ... dh lah nk naik eskalator ... tangan tu cover cover la kalo nk menjamah sesuatu di dalam seluar pasangan anda itu ... tak pasal pasal jek pahala pose org lain kurang ... itu satu hal ... dh tau nk bekepit, bleh tak pause dlu ... resume semule lepas dh naik eskalator tu ... ini tidak, kiri kanan die nk block ... org dh ckp ... kenderaan berat ikut kiri ... lorong kanan utk memotong ... adeh ...

warga kota ... anda bertamadun skit ... di LRT anda berbaris sebelum naik ... tp kejadian dpn mata aku td buat aku tergelak sesorg ... kejadian di LRT Masjid Jamek ... auntie nih nk masuk gak walupun dari luar aku leh bajet space utk masuk half kaki die pn tak muat ... tak pasal pasal kene kepit + terhantuk ng pintu LRT tu kan ... padan muke ko ... pastu nk salah kan awek awek yg on duty kat situ ... padan muke ko ...

warga kota ... anda penuh dgn ragam ragam yg tidak tercapai akalku utk memikirkan ...

Tuesday, September 15, 2009

[mOvie]

:: MoviE ::

dkt sebulan gak lah tak tgk wayang ... td tym tgh keje tu ... toink (bunyi communicator) ...

Nina: Weyh !!
Jamel: yup !!
Nina: Mintak tolong skit bleh ??
Jamel: aku kan gentleman, just let me knw ... wassup ??
Nina: ko mmg baeik la ...
Jamel: well ... sume org tau ... just ade je tak reti nk appreciate ...
Nina: ha ha ha
Jamel: lekas lekas ...
Nina: msk TGV booking tiket ...
Jamel: okes ...no hal ...

... selang 30 saat ...

Jamel: Done !!
Nina: laju nye ...
Jamel: multitasking ...
Nina: poyo ...
cerita nih amat best ... pecah perut tak hengat ...
poster July ... tayang Malaysia 10 Sept ... whaddeee


Nota kaki:
**jgn bawa awek/couple korg tgk cite ni skali ...

Thursday, September 10, 2009

[BOSS]

:: BOSS ::

8 pagi sampai 4 petang ... kerja kerja kerja ... ok !! ... harini aku target dpt siapkan ************ write-up aku utk di'review' oleh BOSS aku ... b4 that, mari kite bercerita melalu kronologi ... dtg tmpt keja, bukak laptop, bace email, update daily task, reply email ... DONE !! baru je nk buat write-up tu, BOSS panggil anak anak buah nya ... discussion pasal something yg amat confidential ... lame gak la discussion tu (or lebeh seswai cm sharing session kot) ...

abes abes tu, aku start buat write-up aku ... oK !! write-up aku siap (45% je by that time) ... sedang sedang asyik gile buat keje tu, tetibe BOSS dtg workstation aku ... "Azmil, kamu dpt internet?" ... "Dapat En. Mail" ... mau takdapat ... kalo dah 24 x 7 asik FB online jek kan ... bukak browser utk FB jek ... tym die tanye tu, trus jek die masuk workstation aku ... terkantoi di situ (dgn harapan BOSS tak prasan) ... dEmmEmmm (nk demam lak rase) ... die just nk mntak tlong sumting kat aku ... bg mengurangkan rase besalah aku, sambil tu je aku jwb ... "Dapat jek internet nih, siap bleh main FB lagi" ... "Kamu tolong bukak PLUS calculator" ... die nk tgk tol jek upenye ... adehstah ... ok !! seperti biasa, sambung semula FB la kan ... he he he ... kan multitasking ... takleh aku idup buat satu keje jek ... takleh fokus (poyo tak hengat) ...sampai jek kol 1245 ... ade kelas menganyam ketupat ... kelas la sangat kan ... tertarik dgn dorg yg sebok nk buat, aku pon terpakse menyebok kan diri la ... sebbaik ade mmber yg ajarkan ... BOSS aku siap pancing (atau lebih mesra mencabar) utk aku anyam ... dkt sejam gak la utk 1st ketupat aku anyam tu ... smpai terduduk kat atas lantai sebelah cubical tu ... yg pasti, bkn kami je yg anyam ... sekali sekali BOSS join sekaki ... tu paling style kot ... itulah kemesraan kami (dak dak SKG, korg jgn gelak oK) ... petang nye, siap siap write-up aku tu, kol 3 aku submit 1st draft kat BOSS ... cm biasa la, amend sane sini ... 3.30 antar lak second revision ... approved ... so,esok expect ade interview (agaknye la kot) ... wish me luck ... ho ho ho ... kadang kadang rase nasib aku nih cm kadang kadang baik ...

p/s: gambar tu amik tym BOWLING day !! BOSS kteorg amat SEMPOI ... respect respect ... !!

Wednesday, September 9, 2009

Tuesday, September 8, 2009

[nGeRi]

:: NgEri ::

urgHHhh.. !! scary gile .. amat scary .. kejadian paling most (dh paling, ade most lagi) almost (ade almost lak tu) memalukan lah tadi .. urgHhh !! .. ceritanya begini ... dgn suke hati aku mengajak si rumet, Shahreel utk ke Jalan TAR ... cancelled ... sbb tak tau nk beli ape ... tukar plan ... moh ke SOGO ... banggunan gedabak besar ... tp toilet pn hampeh ... sesampai di SOGO ... aku mencari tandas sbb perut memulas mulas cm spinner tahap spinning gasing tu ... gi 1st floor ... byr lah 30 sen nk msk kan ... masuk masuk ... whaddeeee ... air tade ... sebbaik sikap berhati hati aku mampu menyelamatkan aku ... aku suruh shahreel jenjalan lu ... aku carik alternative lain ... gi ground floor ... mmg tak tahan dah tu ... bayar lagi 30 sen ... masuk rushing gile ... smpai dalam tandas trus cover muke bajet tak de ape ape belaku ... poyo abes ... skali tgk Queue die dah belapis lapis ... whaddeee ... aku mmg nk gne tandas ... shit gile tym tu ... so ape aku kene buat nih ???

trus keluar SOGO ... tak tau nk cari toilet kat ne ... aku target kat STAR LRT nye stesen ... sbb PUTRA LRT ade toilet ... berlari la gak ... bepeluh lah gak ketiak aku berlari tu ... padahal ade je link jejantas dalam sogo ke stesen (nmpk sgt aku nuub) ... dgn muke cnfiden sambil melihat jam kunun kunun aku dh lmbt nk smpai destinasi la ... byr kat kaunter ... bang, masjid jamek oK !! ... bayar la RM1.20 ... confiden konon konon situ ade toilet ... naik atas ... tade toilet ... whadddeee ... dgn takleh nk cover lagi dah kali nih, aku terus tanye abg guard jaga kat tmpt org msuk stesen tu ... tandas tade kat sini ... die leh lak jerit kat kawan die yg ade lah dalam 7 meter jauh nye ... "Mat, sini mane ade tandas ?? " ... kawan die jawab ... "Kat bawah" ... whaddee ... ramai org beratur nk beli tiket, dorg leh jawab cmtu je jerit ... malu tak tercover dah ... tym tu aku pikir janji masalah aku lepas ... aku dgn selambe nye terus je keluar ... leh lak brother tu sound, dik keluar lalu sini ... aku jawab la, saya beli utk masuk tadi ... beredar, berlari ke tandas ... bayar lagi 20 sen utk masuk ... sebbaik tandas tu kosong ... lalu, legalah aku lepas tu ...

Moral:
  1. Jgn anggap banggunan sebesar SOGO tu ade tandas yg banyak !!
  2. Sile kosongkan perut anda sebelum beraksi !!
  3. Try cover cm tak ade ape ape terjadi tapi jgn over cover !!
  4. Berkorban la duit skit dlm keadaan terdesak !!
  5. Cover identiti anda sbg pekerja syarikat minyak negara !!

Monday, September 7, 2009

[kAmPunG]

:: Kampung ::
**Background
Lagu Lagu raya yg dihantar oleh Wadieq pada pagi tadi

**Motif
uRghh !! lame gile tak balik kampung !! lame gile dah tade kampung !! tiap tiap kali raya sejak zaman universiti, asyik raya kat Klang jek !! hu hu hu ... teringat zaman kanak kanak ribena dlu ... ape kah sume tu ?? ronda ronda satu kampung MINTAK duit raya ... kanak kanak taper ... adoi ... kali nih lak ?? since dh bekerja, so bleh la expect kene memberi lak raya kali nih ... rakan rakan ?? ouhs ... ntah la rakan rakan ... tp harap sgt dpt pergi ke kampung si Lukas tu ... katanya bagai Taman Syurga ... promotion nk UP ... !!

**Conclusion

we'll see ... sape sape ade umah suasana kampung ?? ajak ajak la saye yer !! buke puasa ke ... dgn muke tak malu mntak nih !!!

Sunday, September 6, 2009

[pLan B]

:: MasteR ::

Actually, bende nih aku dh fikir before aku abes study kat UTP lagi ... tp, aku just pendamkan & taknak ckp ape2 since my future tym tu tak clear sgt ... jika ditakdirkan aku tidak bersama company aku bekerja sekarang, sudah pasti aku meneruskan cabaran ini di UTP ... mmg impian aku utk mendapat satu lagi tahap penghargaan tertinggi dlm akademik ... tp, smpai skang, direction tu still tak clear ... aku dh bekerjaya ... aku takut tak leh commit jek nnt ... aku taknak STOP ditengah jalan ... so, aku still pending and yet not deciding ... uRghhH ... since, I'm working, aku target utk PJJ or Part Time jek ... tp still dunno gak ... beberapa Uni. yg aku dh usha & aku target utk area Klang Valley ... but, still pending & aku still blur !!!

Thursday, September 3, 2009

[QuiCkie]

:: Quickie ::

This week aku leh ckp, amat busy !! tak tekejar di buat nye ... !! adeh .. !! tp kekadang tu terpaksa buat buat tak busy ... hu hu hu ... tak tau nk update ape sbb, life cm bese jek ... just terase weird skit la lately ... membaca blog blog lain ... ta tau nk wat pe ... kekadang tu kat office, aku dh plan nk wat pe, tp bile ON je laptop, aku blur ... kekadang tu sampai 3 minit aku pikir ape aku nk buat skang ??? ... mental problem ke ??? dunno laa ... ape ape hal pon, esk (Jumaat malam Sabtu) ade futsal cm biasa ... chow dlu ... ape ape hal update later ... serius tader idea nk tulis ape ... !! sorry !!

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...