Thursday, December 31, 2009

[2009 & 2010]

:: 2009 & 2010 ::

Lame sudah tak update blog nih ... erm ... actually aku nk update hari ni gak sbb nk reply TAG WADIEQ ... btw, Wadieq, aku jawab tag ang just utk 2nd part je ... part pasal 2010 ... tu tunggu dlu na, aku nk settle summary of 2009 dlu ... so guys, 2009 banyak je yang upS & downS ... bare with me ...

January
Nothing much is happening since time tu aku baru je lepas graduate from UTP ... so, aktiviti banyak dihabiskan dgn melawat Jobstreet & etc ... going for interview & tolong final semester student during that time ... tolong si Loqman ... tolong advise cmtu jek ... so, nothing much ...

February
aku dh mule masuk kerja dkt Synergistic Generation as Electrical & Instrument Engineer ... job scope aku time nih cover up Project Engineer gak ... once Project Engineer tu dh ade, aku kembali ke job scope aku iaitu designing ape ape tah ... ha ha ha ... mule rase gaji hasil titik peluh sendiri ... quite fun kerja kat situ walupun takde skill sgt time tu ...

March
sedang enak dibuai busy utk FAT dkt tmpat kerja ... PCSB yg buat FAT tu tau ... ha ha ha ... tibe tibe aku dpt call from PETRONAS utk offer one position dkt KLCC ... they give me sometime to think about and aku accept offer tu ... report duty in April 16th ...

April
Bermulalah aku sebagai sebahagian keluarga syarikat minyak negara ... bermulalah aku sebagai eksekutif di syarikat minyak negara ... erm ... hurm ... hurm ... aku tak tau nk describe cmne ... ha ha ha ...

May
Kerja mcm biasa ... aku mula kan dgn belajar benda benda basic di tmpat kerja baru ... start build up networking ... aku agak stabil mase ini sbb ade income sendiri ... aku jugak bnyk habiskan mase aku utk lepak dgn mmber2 skolah lame ...

June
bermula episod baru aku ... aku mendapat seorg lagi kawan baik a.k.a sahabat ... bagi aku die ialah seorang sahabat aku ... mmg bnyk benda kiteorg share ... bagi, aku die 1 of the best friend I ever had la ... sound fishy, but then, it still tak leh nk describe cmner ...

July
mase nih dh start shaking dah ... walupun job aku agak stabil ... but then in term of personal life aku, agak kucar kacir skit ... aku tak tau which 1 is right which 1 is wrong ... time nih gak aku dpt invitation utk convocation aku on August ... seryesly time nih, aku dh mule weng, but then the best friend aku ade tu, bnyk membantu ...

August
langit tak selalu cerah ... hujan tak selalu lebat ... peribahasa ke nih ?? ha ha ha ... keadaaan amat kucar kacir ... bergolak segala galanya ... walaupun pada satu ketika aku amat baik dgn nya, sampai satu ketika aku maybe musuh paling ketat dan mampat baginya ... august bulan paling down bagi aku ... seryesly ... not many ppl knows the true story ... but then, alhamdullilah aku graduate dgn 1st class dlm engineering aku ...

September
aku mule bergerak solo ... aku bnyk habiskan mase mase aku di tempat kerja ... bagi aku, frenship, social life is not my top priority ... kerja aku lebih utamakan ... mmg time nih aku gile kerja ... kerja kerja kerja kerja ...

October
kerja kerja kerja ... bulan nih jugak aku genap 6 bulan dgn PETRONAS ... syukur, aku diconfirmkan ... mmg saat nih aku gembira selepas 2 bulan aku merasa amat sensara ... tadelah sensara sangat ... tp, lepas confirm tu, aku lagi yakin buat kerja ... but, at the same time aku hendakkan keadaan yang dlu ...

November
Nothing much since aku bergerak solo ... aku dikejutkan dgn plan utk gi attachment dkt PPMSB ... aku jugak dikejutkan dgn placement Loqman ke SBO ... actually aku tau dari ayah die in October (padahal loq dh sms aku awal dlu) ... pelik nye aku taip ... erm ... die cm tak happy dpt placement kat sane ... ha ha ha ha ... padan muke ko ... tp, as of now, nmpk cm die happy jek ... aku tnye ayah die tadi pon, ayah die ckp die happy je kat sane (siyes aku jumpe ayah die kat opis PPM tadi) ... ha ha ha ha ... overall cm biase jek ...

December
bulan paling mencabar setakat nih ... cover 2 kerja + 1 attachment ... urGhh ... tp, best sbb bnyk benda kene belajar ... kat sini aku rase aku paling most utilize ... ha ha ha ha ... (selame nih tak fully utilize la kot ) ... and now end up aku still in PPMSB doing plant attachment ...

ENOUGH !!!
Wadieq ... nk jawab tag ang lak ... ha ha ha ...

2010 ?? Ape Azamnya ??
  1. Aku ingin kembali kepada suasana dulu yang mana aku ingin pulihkan kembali perhubungan yang terputus.
  2. Aku target taknak dpt low performer.
  3. Nk steady relationship dgn "sum1" yang sudi. Ha ha ha.
  4. Aku nak mobilize dari KLCC (Oct 2010 or April 2011).
ok Kan ?? REALISTIC tak ??

Friday, December 25, 2009

[buSynesS]

:: Busy Tak Busy ::

Ok guys ... minggu yang amat busy dgn limitation kemalasan nak access internet lelame ... why busy ?? hurmm ... ntah lah ... maybe time management kureng kot ... tp, aku rase kali nih mmg busy btol kot ... bukan busy la ... just kurang masa ... tade istilah busy dalam kamus hidup oK ... fyi, as of now, jadual aku yg dh confirm as below:
  1. 26 Dec & 27 Dec will be in Melaka for my brother's wedding.
  2. 28 Dec on leave but in the afternoon will be going to Melaka to continue OJT.
  3. 29 Dec - 2 Jan will be in PPMSB for OJT.
  4. 3 Jan is a rest day (Ahad kot)
  5. 4 Jan & 5 Jan will be back to office but 5 Jan tu maybe ade rehearsal utk SkG-12 Forum.
  6. 6 Jan & 7 Jan will be in Pan Pacific KLIA for SkG-12 Forum.
  7. 8 Jan will be back to office utk prepare workshop.
  8. 9 Jan & 10 Jan reserve for my brother's wedding in Klang.
  9. 11 Jan & 12 Jan Subsea Control Workshop.
  10. Nak amik cuti panjang end of January.
Enough said. Tomorrow nk gi antar my brother kahwin kat Melaka. So guess what ?? My turn is very very soon. But then, still tak prepare ape ape agi kot ... calon pon tade agi nih ... special one pon tade agi nih ... awak special ke ?? jawab awak !!! MOURINHO the Special One !! ha ha ha
*gambar bosan bosan tade kaitan (2nd CM Onboarding @ Renaissance Hotel)

Thursday, December 17, 2009

[PPM:Day 1]

:: Day 1 @ PPMSB ::

Hai all ... Today is my first day in Petronas Penapisan Melaka (PPMSB) ... I'll be here for a short plant attachment ... I would say, On Job Training ... overall, I'll be here until next year but there is ON OFF situation due to my commitment in KLCC as well ... fyi, in Melaka, I stay in Ayer Keroh, 25km from PPMSB ... although it quite far, to me it doesn't matter as long as I can gain my knowledge in technical area especially in Instrumentation & Control ... First of all, I would like to thank Mr. Manager (GTCM) to release me for a short time period as well as Mr. TP (PPMSB) for his efforts to coach me here ... today, I've learn a lot ... to me it's quite a lot ... if I managed to go for OJT before my ACD assessment, I would say I can manage to get another awareness/knowledge level ... but, never mind ... fyi, during Turn Around & Revamp, they will punch in at 7:30 AM and punch out after 6:00 PM (you know what I mean hopefully) ... with that, I hope my energy level will sustain as just now I manage to climb up about 10 - 15 meters just to look at the ROV (some sort safety valve) ... really great ... will update again later ...

Lesson learnt today:
  1. Trip point calculation.
  2. MOS - Maintenance Override Switch
  3. Function Test
  4. FSC - Function Safety Controller
  5. FLD - Functional Logic Diagram
  6. Initiator & final element
  7. SIL - Safety Integrity Level
  8. IPS Layer - Instrumented Protective System Layer
  9. C&E Diagram - Cause & Effect Diagram
  10. Honeywell FSC configuration
  11. MDF - Main Distribution Frame
  12. System Cabinet

Monday, December 14, 2009

[aCd]

:: ACD Assessment ::

Today, I've an ACD assessment ... ACD stand for Accelerated Capability Development ... don't want to elaborate more on this ... really he he he he ... understood ?? Reached Kerteh @ 730 AM ... Mesol fetched me up at the airport and straight away went to his office while waiting my ACD assessment ... once the assessment is done, I continue my work here ... luckily Mesol is here to entertain me with HR matters ... ha ha ha ... however, work is still in going ... I manage to come out with a simple draft version of SkG - 12 Mechanical Forum which will be held in January 2010 ... whenever you feel bored, please open up your Adobe Photoshop and do the editting ... he he he ... I'll be back to KL soon ... very very soon ... nevertheless, I still missing 'that' thing ... huk huk huk ...

Sunday, December 13, 2009

[iNsPirE]

:: Death or Alive ::

... Death is not the greatest loss in life ...
... the greatest loss is what dies ...
... inside us while we live ...

Saturday, December 12, 2009

[maLas]

1st Post in December 2009
ha ha ha
MALAS seyh update
aktiviti kurang gambar

**later**

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...