Sunday, February 28, 2010

[eLniNo]

:: KL Hujan Lebat ::

Skema tak tajuk die ?? haaa ... inilah realiti akibat pemanasan GLOBAL ... fenomena El-Nino ... hujan & panas tidak menentu ... waaaa ... kesan rumah hijau ... nape amat saintifik gile ??? jeng jeng jeng ...

setelah kenyang makan di rumah, akhirnya, aku bergerak ke Kuala Lumpur (aduh statement) ... seawal jam 3:30 petang aku sudah menaiki kereta dan bergerak ke Kuala Lumpur ... matlamat asal ialah hendak menghantar adik aku ke Stesen Bas Pekeliling ... alang alang on da way kan ... sampai KL jek, hujan lebat gile ... ampeh tol ... tapi rahmat tuh ... mmg kali nih bagi aku amat lebat ... aku dgn penglihatan yang terhad, gagahkan diri gak bergerak ... tapi, paling aku risaukan ialah kereta aku kotor sebab semalam baru jek basuh ... atuyai ...

berikut adelah imej entiti yang aku cakap kan tu .. lebat kan ??? kenape ?? tak caye lagi ke ??

bukti 1 ...bukti 2 ...
dalam lebat lebat tu, sempat gak aku singgah Tesco Ampang ... deym btol lah ... saje je singgah situ nak beli buah + roti skit utk dinner ... skang aku kalau boleh ... diulang, kalau boleh ... taknak amik heavy dinner ... cukuplah heavy dinner aku di kala hujung minggu ... hek hek hek ... silap ... keh keh keh ... kite tgklah keputusan die minggu nih camner ... hu hu hu ...

dalam pukol 6:00 petang ... aku keluar sekali lagi ... tapi kali ini dengan matlamat berbeza ... aku ke Tasik Titiwangsa ... pergh ... stylo gak situ ... saje gi situ sebab nak jogging ... dapat lah jog satu round pastu kaki krem ... ampeh tol ... sebbaik tade awek usha ... kalo tak, tak TERRY lah ... ha ha ha ... anyway, I'm back to KL and ready to work tomorrow ... (sedia ke ?? ntah lah)

Saturday, February 27, 2010

[sEafo0d]

:: Seafood ::

oK! ... baru je siap tukar lagi sekali template ... actually reason tukar nih sbb previous template aku dh tak tau cmne nk kasi org leh add comments ... takper ... abaikan ... gune template nih ...

so, what's up ?? ha ha ha ... dalam pukul 4 tadi, Shahrul call, "Jom movie !!" ... "Sape agi ??" ... "Alip tgh carik org" ... "oK !! 445 datang umah aku" ... citer ape ?? aku pn dah lupe ... sbb tak gi tgk pon ... nape tak tgk ?? ha ha ha ... ni lah cerita dia ...

Lokasi: Fly Over ke Bukit Tinggi time traffic light tengah merah.

Azmil: Dari gi tgk wayang, pe kate jom gi PD ...
Arol: Ko nak tak alip ??
Alip: Nk buat ape ??
Azmil: gi sane, makan seafood ... amik gambar ... pastu balik ...
Arol: best dow seafood ...
Alip: ok Je ...
Arol: call begau tanye die kat ner ...
Alip: ko kat ne begau ??
Begau: kat luar ....
Alip: dgn sape ??
Begau: dgn mmber kat Sunway ...

so, buhbyes la sume ... 3 org jek pergi ... punya la pelik ... tade keje lain ke nak buat ... hu hu hu ... sepanjang perjalanan tu, snap photos as evidence kteorg gi ... lepas je makan seafood, masing masing dapat MMS dari kteorg ... sapekah yang dapat ???

Dek Chik, Ungku, Zaed, Mazlan, Begau, Bob

Inilah hasilnya ... utk tatapan korang semua ... P.D or B.L ?? ... peace no war (@@)v

Friday, February 26, 2010

[FuTsaL]

:: Futsal ::

jam skang kol 3:03 pagi ... baru balik futsal & terus mandi bukak laptop ... pukul 3 tadi as usual, alarm awal pagi berbunyi ... terkejut gak lah ... so, pepagi nih, xnak cite bnyk sgt ... nk update pasal game futsal tadi jek ... so far, still ok laei ... agak ad hoc sbb quite last minute nye game ... hurm ... nk dijadikan cerita, kaki aku still tak baik lagi ... to be exact kaki kiri ... area ankle ke bawah ... tadi before main pon, aku spray dlu ... haiyooo ... sejukkkkk ...

bile kaki kiri aku masih tidak berfungsi sepenuhnya, mmg aku akan meletihkan kaki kanan ... bkn nak cakap aku boleh gune dua dua belah kaki ... tapi, mmg aku train kaki kiri aku utk berfungsi same seperti kaki kanan aku ... dari UTP aku dh train kaki kiri aku ... kalau anda budak Picisan, trening petang petang sure anda perasan ... actually, aku amat admire dgn left-footer ... sbb tu aku sanggup train kaki kiri aku ...

erm ... dari kaki jatuh ke kasut ... firstly, aku pakai total 90 laser aku tu ... baru beli last week ... last week nye game aku pakai dari awal sampai abes ... tp, tadi aku tak gune sampai abes ... smpai abes warm up je aku gune ... sbb die nye cutting tgi skit plus masih keras ... cutting die tinggi so, kaki aku yg sedia bengkak tu ade effect gak ... agak sakit bile nak lari ... so, aku bukak bonet keter ... skang nih nk pakai CTR360 or Mercurial ... aku terus pilih Mercurial sbb cutting die paling rendah and die paling ringan ... tapi, stokin die paling busuk ... ampeh tol ...

in the game, aku kurangkan berlari ... tak seperti aku biasa main ... aku bnyk kan jadi distributor ... patut nye nk jadi distributor aku kene gune CTR360 ... tapi, it's ok la kot ... since kaki pon tak fully fit ... well well well ... itulah serba sedikit kehidupan aku di gelanggang futsal ... aku mmg particular dgn keselesaan kaki utk berfutsal ... jgn terkejut kalau ternampak 4 pasang kasut dalam bonet aku ... sbb, aku mmg pentingkan kepuasan .... jom tido ...

p/s: btw, lawa Savvy tu ... ha ha ha ... warne nak same jek ...

Wednesday, February 24, 2010

[mOurinHo]

:: Jose Mourinho ::

...dulu

time Jose Mourinho take over Chelsea, aku amat minat team Chelsea ... actually, aku minat dgn character Mourinho tu sendiri ... die macam ade aura plus die cam berani mati ... die punye style mmg aku kagum dlu ... strategi die dlu pon bagi aku agak pelik tp masuk akal ... die mcm telah buat satu evolusi utk Chelsea ... seryesly aku amat kaget dgn persembahan die ... lepas die blah dari Chelsea, erm ... suam suam kuku je aku layan ... layan big match jek ... tp, still support Chelsea but not as Mourinho's time before ...

...sekarang

Jose Mourinho take over Inter Milan ... team hebat gak ... main dalam Liga tak ramai penyokong dan tak sefemes EPL ... he he he ... kurang skit info pasal liga nih ... main kat Itali kan ... tapi, Inter mmg ramai player berbakat yang mmg menggugat ... Mourinho in charge team tu skang ... so, far quite impressive how he running the team ... as ussual, his aura is not greater as he was in Chelsea before ... but yet, to me he still the Special One ...
...tomorow morning

Jose Mourinho, yang skang tgh handle Inter, akan lawan dgn Chelsea ... pergh ... i've to watch this match ... skang aku lak dalam dilema ... antara feveretism coach or team ... shittoss ... but, as team is concerns, I'm hoping Chelsea will go through ... as style and charismatic is concerns, I still choose Mourinho as the best ... contradict ??

Tuesday, February 23, 2010

[dEwaSa]

:: BaliQh ::

mesti korg wondering nape tetibe aku close access to TENTULURAN ... hu hu hu ... saje je ... konon konon under maintenance la kan ... tp, maintenance die buat less than 2 hours ... kire baru je siap nih ... kire baru je BALIQH blog aku nih ... die sudah dewasa ibarat baru lepas berkhatan ... so, for next updates, I'll share with you guys later ... see yeah ...

Thursday, February 4, 2010

[rEgreT]

:: Regret ::

have you ever 'regretted' on what you have done ?? no matter what ... in life, in your relationship, in your works or in yourself perhaps ... the root word is REGRET ... how much do you understand with this word ?? how you going to interpret it ?? with what basis you want to measure the level of your regretful ?? it's very subjective ... am I right ?? with that, let us begin our topic here ... the purpose I'm writing this is just to share my thoughts ... to me, you should regret on something which give negative impact to you, your family etc. caused by your actions ... remember, it should be caused from you yourself ... if not, why bother to have that 'regret' feeling ... you should responsible on your actions ... if you have done something that is not right, cause harm to others, then you have the right to regret on your actions done ... simple as that ... due to that, now I feel very much regret because I was not enjoying my lovely moments few years back ... I was not fully equipped with sweet memories to be in remembrance due my past actions ... as we can see here, after few years, then only I feel regretted on my actions ... I should be more responsible towards myself ... oHhh ... now I realized, thus, lets enjoy every seconds, every minutes, every hours, every days while we are breathing ... be responsible to yourself ... appreciate your life more than usual ... thank you ...

Wednesday, February 3, 2010

[noTicE]

:: NOTICE ::
ACHTUNG !!! ATTENTION !!! WARNING !!!
Due to personal reasons/commitment/justification
&
for the benefits of OTHERs
Azmil Zainal Abidin's
FACEBOOK Account will not be active
TEMPORARILY
only BLOG updates
will be posted in FACEBOOK
NO COMMENTS !!
NO STATUS !!
NO !! NO !! NO !!

[G.H]

:: Genting Highlands Report ::

A brief wrap-up of the event actually ... we went there by taking a bus from Gombak LRT station (a whole package actually) ... as our tag line "Punctuality is Our Trademark" ... everybody comes sharp at 7:25 AM except me & Faidzal ... we arrived there about 8:20 AM due to unforseen circumtances ... ha ha ha ... dusshsHshhh~ ...Initially, the plan was meant to gather all GTCM a.k.a planners and others ... however, only 4 of us managed to be on board ... Ainna, Ain, Faidzal & me ... but ... but ... but ... this is not a DOUBLE DATE ... it was co-incident oK ... hak hak hak ... everything goes well during the journey to the land of Goh Tong ... quite impressive actually ...As ussual, playing all the freaky games there ... it's quite surprise to me because I managed to overcome my fear by riding a roller-coaster as well as the spider tah ape tah name die ... luckily, the space shot is not operated ... otherwise, my name should be in the Malaysia Book of Records ...Around 4:30 PM, we were running from Archery side to the bus station ... we manged to be in the bus before its departure ... ha ha ha ... berpeluh gak lah time nk kejar bas tu ... then everything went smoothly until we reach Gombak LRT station ...
Last but not least, at the end of the evening, we went to Ainna's house ... don't you dare to challenge me & Faidzal again ... with the assistance of Ain (Ain potong sayur jek) I managed to cook a very special menu for the day ... it was superb as Ainna & Ain said ... the drinks was prepared by Faidzal ... the drinks, ok lah since there is no ice ... ha ha ha ... alrite ... that's it ...

Monday, February 1, 2010

[tOink ToINK]

:: Merapu Kepunden Marang Skeper ::

ok !! ... asal nk start posting jek, mesti kene gune word "oK" ... hik hik hik hik ... actually, today is Hari Wilayah ... so, KL cuti ... disebabkan itu jugak aku habiskan 23.59 hours aku di rumah sahaja ... bagus jugak actually, boleh settlekan bnde bnde yang patut disettle ... boleh gi bank ... gi kedai ... bla bla bla ... boring routine works ... so, ape yang tak boring arinih ?? jeng jeng jeng ... ade 2 bende ...

Pertama ... dgn kejayaan event seperti di Port Dickson, Ulu Yam, Weekly Mapleying & Genting Highlands, aku nk propose and evaluate ... ayat nk gempaQ kan ... tade la ... nk try organize lagi event ... kali nih, event itu adelah seperti di gambar sebelah ... harap harap kali ini, berjaya lagi seperti event event lain ... teringin sangat nk masuk gua actually ... KL mane ade gua kecuali Batu Caves ... he he he he ... last skali masuk gua time foundation, 5-6 tahun lepas gak lah ... so, nk try masuk skali agi ... mari kawan kawan ...

Kedua ... setelah ditilik & dianalisis, baru aku prasan ... aku more favourtism tu org org Utara ... ha ha ha ... sejak aku skolah di Utara, aku rasa dorg amat sempoi ... walupun bahsa depa amat kasarQ ... tp, i loike ... ha ha ha ... ta tau ar ... aku suka gaya depa cakap smpai kekadang org pon ckp aku org utara gak (tym kat utp la) ... he he he ... tp, seryesly best lah ... dats why la kalo komen aku kat FB org utara dh mcm aku sebahagian depa ... best best best ... thumbs up to all Utarian ..

So, what's next ?? esk keje ... tp tak masuk office ag sbb ade trening ... kat ner ?? Bangi ... trening ape ?? sebok sume nk tau ... still out of office ... response to email will be slow ... ha ha ha ... see yeah in the office Khamis nih .... adios !~~

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...