Monday, April 26, 2010

[Car Key Melecet]

:: Car Key Melecet ::

title tak menggambarkan cerita ... ape kes ??? suke hati suki hati aku lah kan ... huk huk huk ... pagi tadi gi office selamber je capai stokin baru ... pakai sarung bagai ... sampai office rase sakit semacam ... bukak bukak tgk pergh ... dh leleh dh ... (die basah lah) ... basah luka ... tade lah sakit sgt ... it's ok ...


Plan B ... amik handiplast (camtu ke eja) kat pantri office ... sbb situ ade first aid kit besar punya ... tampal je kat tempat luka ... rasenye ok skit ... tp, cm tak lalu angin nnt tempat luka tu ... so, nekad bukak balik plaster ... skali tercabut skali dgn kulit kulit dia ... aduyai ... sakit ... kali nih sakit ...Plan C ... mntak officemate service consultancy cara guna first aid kit yang betul ... ha ha ha ... gne kapas, kain kasar (goossh - lebih kurang la eja), iodin, antiseptik bagai ... before lunch gune segala cecair tu bagai ... tp agak ssh gak sbb kene balut balik ... lepas lunch igt nk bukak jek ... tp, asik pedih jek ...

Plan D ... skali agi gi pantri ... cari ubat yang betul ... jmpe cream antiseptik ... kali nih gune bende nih plak ... ha ha ha ... sejuk je rase ... tp, bajet sempat kering la luka nih before balik office sbb nk sarung balik stokin ... skali ampeh ... ha ha ha ... layankan aje ... asalkan sempat kering before esk kol 6 pon dh cukup baik sbb esk plan ade futsal ...aduyai ... dh nk abes citer pasal ubat dan plan segala bagai ... lupe nk gitau ... actually, ini lanjutan dari kesan pemakaian kasut ungu tu ... kakiku melecet ... kedua dua kaki plak tuh ... nasib badan ... buhbyes ...

Sunday, April 25, 2010

[I'm 24th]

:: I'm 24th ::

ha ha ha ... firstly, aku nak ucap trima kasih kepada rakan rakan yang wish aku through phone, mulut ke mulut & paling banyak kat Facebook ... ingat jugak korang kat aku ek ... hi hi hi ... YES !! aku dah 24 tahun hidup di muka bumi tuhan nih ... rase macam tak sangka berada kat tahap sekarang ... ape kes nak tibe tibe cm sentimental kan ... ha ha ha ... i'm 24th on 24th April 2010 ...

then, thank you gak kat office mate yang buat ala ala surprise party khamis ritu ... ingat ajak dinner saje saje lepas "engagement" ... rupe rupe nye ade sumting lain yang tersembunyi ... cm aku cakap previously, seryes aku kaget, terkasima dan malu malu sehingga menyebabkan "parkinson" pukol "7:50" ... hanya kiteorg je tau istilah tu ...

the next day, berfutsal dengan kasut baru ... mmg tak hengat dunia la main ... still tak fit in dengan kaki lagi ... lantas, melecet skit kaki ... jatuh pon skali jek ... kene gelak surelah banyak kali ... ades ... hu hu hu ... esok malam nye plak, men satu game lagi ... kali nih agak yakin ... tapi ape leh buat ... kantoi gak ... banyak kali jatuh ... mmg licin kasut tu ... so, skang aku tau kenape org ckp kasut tu laju ... sbb grip die kurang skit ... akibatnye gak, kaki aku cm bengkak skit ... melecet dh superb ... maybe next game ok dah leh fit in ...

ha ha ha ... cam lari topik lak kan ?? keh keh keh ... so, ape azam dah 24 tahun nih ?? actually, ni je motif nk cite ... ha ha ha ... berikut adelah azamnya ....

  1. Ingin lebih serius dengan "si dia" (harap dia baca)
  2. Ingin menjadi lebih baik dari hari ke hari (ayat stended)
  3. Ingin membuang segala kalori dengan lebih serius (lame dah azam nih)
  4. Gain peace no war !!!!
  5. .... to be continued
actually, aku nk kasi token of appreciation gak kat sini ... sempena birthday aku ... Mohd Najwadi ... telah berbesar hati untuk menghias segala komen komen di profile aku dengan "LIKE" besar die ... ha ha ... tambahan lagi, die siap buat posting satu ini khas untuk aku ... terharu gile ... mekaseh sahabat ... ha ha ha ... klik sini ...

Masa: 0431 hours
Lokasi: Dalam bilik gelap kat umah

Thursday, April 22, 2010

[Keseronokan]

:: Keseronokan ::

ok ... kenape bile nak start posting jek, kene gune word 'ok' ?? perlu ke ?? ntah ... tak tau nak start mcm mane la kot ... huk huk huk ... nk update beberapa aktiviti yang telah berlaku skit ... skit jek ... x banyak pon ... tp, quite interesting gak lah kan ...

semalam ... Rabu ... gi tgk wayang kat Pavilion ... jalan kaki tu dari KLCC sampai ke Pavilion ... ha ha ha ... gi tgk cite "Kick Ass" ... citer menarik dan ringan untuk ditonton ... ending pon cm ok lah gak walupun rasenye cite tu cite sengal ... ha ha ha ... worth it lah jalan jauh kan nk tgk cite tu ... then, carik kedai Nike ... tak jumpe barang ... kedai Stadium ... tak jumpe barang gak ... aiseyhh ... xpe xpe ... tahan dulu ...

hari ini ... Khamis ... gi tgk wayang kat KLCC ... jalan kaki gak ... dekat kot ... kali nih tgk citer "Cinta Stilletto" (xtau nak eja cam ne) ... lesson learnt dari cite nih, aku kasi thumbs up ... lain mcm biase biase jek ... ending paling tak best la kot ... huk huk huk ... singgah kedai Nike ... ade barang ... usha jap kedai Stadium ... ade gak barang ... waaaa ... terus gi Bank ... angkat barang tu ... barang ape ??? bawah nih lah ... lame tunggu nak beli barang nih ... best best best ... (dah bape banyak aku nak simpan koleksi nih)habis habis movie + beli barang tu, dinner reramai kat Pizza ... mcm biase, borak borak kosong, cite pasal keje bla bla bla ... suddenly, lagu ngeri Pizza keluar (lagu happy birthday) ... tak rase ape ape pon actually sbb aku tau bende tu bukan untuk aku, and tak expect itu untuk aku pon ... skali rupenye, bdk bdk nih dah set kat Pizza tu utk celebrate birthday aku yang ke-tettttt ... ha ha ha ... terkejut ... terkasima ... kagum ... kaget ... sume ade lah ... thank you to Nina, Mag, Firza, Ain, Wani, Nono, Ainna & Elin ... terharu seyh ... walupun aku tau not on the exact date kan ... nway, thank you very much ...

Monday, April 19, 2010

[Khas Untuk Wadieq]

:: Khas Untuk Wadieq ::

**Mohamad Izzat Aiman**

sedang aku bermain FB di kala lunch (aku men FB bukan sepanjang office hour ok), aku terperasan kat carpet FB tu, ade sorg budak nih ... rasenye budak skolah lagi kot ... tgk profile photo die tak tumpah cm muka Wadieq ... ha ha ha ... post aku kali nih pendek jek ...

**Mohd Najwadi a.k.a Wadieq**

adekah itu adik Wadieq ???
Benarkah meraka adik beradik ???
Pelanduk dua serupa kah ???
Itu Wadieq zaman budak sekolah kah ???
Tetttttt ....

Sunday, April 18, 2010

[Bola Bola Hidup]

:: BOLA BOLA HIDUP ::

bola dan hidup aku tak dapat dipisahkan ... kenape ek ?? aku rase semua nih kebetulan ataupun minat ?? erm ... cmne nak jawab nih ?? ok ... mari kita rungkai satu satu melalui kejadian yang telah berlaku sejak hari khamis yang lalu ...
khamis ... esoknye jumaat ... adelah sorg mamat mane tah initiate email kat office ajak main bowling ... bowling berkaitan dengan bola la kan ?? bola bowling ... haisshh ... so, kami bertujuh pon pergi ke bowling Flaminggo Ampang utk main bowling lepas keje ... dh main tu, tau tau je la sape yang menang kan ?? takkan nak cite banyak kali lak kot ... tau tau sudah sape menang ... xnak lah up kan diri sendiri ...

lepas bowling je, terus je gi Kayu Original Nasi Kandar ... chit chatting sampai kol 10++ sambil tgk highlight EPL ... "player German tu name die Lampard", kata Nina ... ha ha ha ... tergelak kiteorang semua ... pasal bola gak ... lepas sampai umah, jemput Anep yang baru sampai dari JB ... keluar lagi, gi minum kat Satay Station ... minum air epal asam boi ... asam boi tu cm bola gak ...Jumaat lepas keje je, tak tau nak buat ape ... ajak Anep gi tgk Selangor main dgn Perak kat Shah Alam ... bola jugak ... adoi ... sebbaik menang 4-1 ... lepas tu antar die kat umah mmber die terus aku gerak ke Pelita Bukit Tinggi ... sambil tgk highlight bola jugak ... lepas tu, idea sape tah nak main Futsal dgn 6 orang jek ... men bola jugak ... 6 orang pon boleh layan Futsal kol 1230 ... sakit gak nak bayar tu ...

Sabtu, mmg hari tidur sedunia lah ... tau tau jek nk dkt maghrib ... ade lak bola EPL Manyuu lwn Siti ... layankan aje ... pas abes game tu, ade lak bola Malaysia ... layan lagi ... pastu gerak futsal utk game kol 12 ... main bola lagi ... abes game, layan jap bola Chelsea Spurs ... bola lagi ... hari hari bola ... sebbaik kalah ...

Ahad, gerak ke KL jap antar barang barang peribadi ... then, gerak ke Putrajaya umah abang ... kali nih kurang skit bola sebab nak Qada' tidur ... ha ha ha ... abes petang tu terus balik KL ... bukak forum Selangor FC ... then tgk Nadal main tenis ... bola tenis ... pastu, layan Wigan anjengkan Arsenal ... bola lagi ... bola bola bola ... skang tak tau nk pk ape selain bola ...

Friday, April 16, 2010

[Spring Cleaning]

:: Mari Membersihkan Office ::

ok !! ... seriusly blog nih agak hambar utk bulan April ... apekan daya kan ... xde idea nak tulih ... so, aku just nk update poster baru yang dalam pembikinan lagi actually ... dalam bz bz kat office tu pon, aku rase kene baut something yang aku minat ... dengan itu, terhasil lah karya separuh siap ... belum siap fully lagi ... tapi nk publish gak ... details karya itu, nanti kita saksikan dan tunggu utk Quarter 2 ... kenape aku post nih pon kene tunggu dlu ... buhbyes ~~

Friday, April 9, 2010

[2 Malaysia]

:: 1 Malaysia ::

salam 1 Malaysia ... gagasan Tanah Melayu sedang berjuang ... itulah rungkaian pembuka kata untuk entri pada hari ini ... ape masalah aku sebenarnya kan ?? itulah ... sebelum aku memulakan cerita, berikut serba sedikit latar belakang untuk environment yang agak menakutkan semasa aku menulis entri ...

aku berada di Level 44, PETRONAS Twin Towers, KLCC ... sedang asyik menanti rakan rakan yang masih mengemas atau yang masih mempunyai tugasan yang hendak diselesaikan ... suasana office amat sunyi ... aku sedang melabuhkan punggung di ruang tunggu level 44 ... asyiknya duduk di sini ... wallaaa ...
aku tada apa nk update actually, tp dalam bosan bosan nih, time nih la nak menulis kan ... malam nih ada futsal ... 2 jam ... ape nk taip lagi nih kan ... hadoi la ... ok, make it simple ... aku actually rase bengang dgn sorang mmber aku nih ... tp, aku makin boleh terima kenyataan kot disebabkan alasan alasan tertentu ...

tapi, bile dipikir pikirkan, adekah aku bersalah ??? aku begitu yakin bahawa aku tidak bersalah ... tapi, mungkin ini lah nasib aku ... wow ... statement cm gampang kan ... ntahlah, aku still percaya yang hidup ini ibarat roda ... and aku still percaya dalam bnyk bnyk kawan aku ade, paling gile and aku rase paling senang utk aku gitau ape ape je ialah kat Lukas walupun skang die dh cm jauh di pedalaman ... ha ha ha ...

sampai sini je la kot update ... kemalasan melanda ... kepada anda, silelah berubah walaupun bukan untuk saya, tapi untuk diri anda sendiri ... untuk rakan rakan anda yang lain ... kita tidak tahu apa akan terjadi seterusnya ... renung renungkan la ... aku yakin dia tidak membaca based on live traffic indicator aku ... sekian ...

Thursday, April 8, 2010

[Kedah vs N9]

:: Kedah vs N9 ::

semua tahu yang Selangor kalah dgn kemenangan poyo n9 ... nk bukti lagi ke ?? melambak kat youtube ... akibat permainan tiada semangat kesukanan ... akibat referee tiada kewibawaan ... tp, itulah adat permainan bola sepak ... Gol Drogba yang offside pon dikira gol ... Gol Macheda yang handball pon dikira gol ... itu bukan isu utama aku nk post kat sini ... ha ha ha ...
Final Piala F.A 2010
Kedah vs. Negeri Sembilan
Stadium Nasional Bukit Jalil
aku sokong mane actually nih ?? frankly speaking, hati aku tetap di Selangor ... tapi, aku masih nak gi stadium ... kenapa ?? sebab aku suka suasana penyokong riuh rendah tak hengat dunia ... itu lah motif utama aku ... hu hu hu ...

so, anybody nk invite aku tak gi ke sana since my team dh tak qualify to final ???

Wednesday, April 7, 2010

[pendek]

:: Summary ::

lama gak kan tak update blog nih (pembuka entri paling stended utk bloggers) ... aku ada alasan aku sebab tak update ... tapi, entri kali ini aku nk cite briefly apa tejadi sehingga menyebabkan aku tidak update blog aku sendiri ... anda akan dapat mengesan sebab musabab nya melalui kronologi dan membuat kesimpulan sendiri nanti ...

Jumaat malam Sabtu ... ada futsal pukol 1 pagi ... aku agak gembira dgn persembahan diri aku ... he he he ... aku paling teruja bila aku main winger dan defend serta gol keeper die akan sound antara satu sama lain utk mark aku ... mmg aku suke statement dorg ... performance aku time tu, aku rase above average ... dengan kebolehan kaki kiri dan kanan aku, aku bebas bermain di mana mana posisi ... marvelous ... habes futsal dalam 3 pagi ... tidur pukol 4 pagi lebih ... mmg mantap la kan ...

Sabtu ada qualifying round utk F1 ... best gile dpat gi tgk ... balik dari Sepang around kol 9 malam baru sampai mapley terus layan Manyuu vs Chelsea ... superbla Chelsea menang ... teruss teruja ... he he he ... dh penat satu hari tu, terus je tdo lepas abes game EPL tu ... esok nk gi Sepang lagi tgk Race die plak ... best gile ... naik pekak telinga ... hu hu hu ... bab F1, nnt aku letak special entri together with photos ... hu hu hu ... balik je dari Sepang around kol 9 gak smpai umah ... lepak jap, 1130 malam terus shoot KL sbb esk ade traning ...

Isnin sampai Rabu kalau korang perasan FB aku di siang hari amat tidak produktif ... aku attend training kat Istana Hotel ... training tu best gile ... rase cm taknak masuk office pon ade ... tp, kekadang tu ngantuk tak hengat gak ar .... skang nih, baru ade masa nk update bLog nih ...

hati makin hancur ... meluat makin memuncak ... tunggu makin tak pasti ... diperalat semakin pasti ... harapan musnah berkecai ... itulah kata kata yang mampu aku cakap skang ... maybe korang tak paham ... tak masuk xm korang pon, it's ok ... so, korang pepandai la buat kesimpulan seperti diminta di perenggan satu tadi ... tQ ....

Thursday, April 1, 2010

[Gelagat]

:: Gelagat Manusia ::

hai guys/gals ... ahakz ... lama kan tak update ... adelah dalam 3 hari ... actually, bnyk kejadian gila gila nak tulis ... tp, disebabkan utk menenangkan hati ... disebabkan kemalasan memuncak ... disebabkan taknak berprasangka buruk ...laptop ditutup untuk construction ... ha ha ha ... well ... today sharing is about how to apply ur working experience in your life ... pelik tak ?? agak la kan ... tp, just to share my thought on this ...

most people say about your work and your life should be balanced ... I do agree but at the same time I don't ... I've my own opinions why I don't agree with that ... in my opinion, I think, our works can be used to make full use of our life ... paham tak ?? ha ha ha ha ... aku pon tak paham sgt actually ... ok lah ... in simple sentence, what you experienced in your daily works you can apply it in your life as well ... agree ???

let me put it in this way ... let the situation describe the issue ... let say, my boss giving me such an assignment need to be completed by end of next year ... this must do a lot of research etc ... I'm expecting that I have to deliver a piece of quality or excellence works to my boss ... in order words, I've committed to the assignment ... no matter what, I've no reasons to avoid for not doing the assignment ... am I right ??

same thing in life ... let say your kids want a toy ... perhaps the value of the toy is not equal as you salary ... you promised them that you'll buy for them at the end of the year ... what is the expectation of the kids ??? however, due to unexpected circumstances, you failed to do so although you have committed to the kids ... have you ever consider the kids ??? don't answer to me, answer to yourself ...

dear colleagues, friends, families or anybody who reading this ... do put some expectations on your actions ... put yourselves in the shoes of others ... what they felt if your actions cause harms to them?? have you ever make them happy ?? frankly speaking, I don't really mind ... but, what happen if it occur to yourselves ??? have you ever think about it ??? to me, apology is enough although it may hurts ... thank you ... I had enough ... now, I prefer to watch ... keep in silo ... let people do what they think is the best for them ...

I hate to say this ... but I think, it wise to share with ...

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...