Wednesday, June 30, 2010

Ariel & Luna - Gambar Baru Tergempar

Salam Sejahtera ...

Nak tengok gambar Ariel & Luna, ia seperti di atas ini ... semua had umur boleh melihat ... tapi, itu bukan cerita sebenar saya, cerita sebenar saya adalah seperti di bawah ...

Hari ini, saya menghabiskan masa di office selama setengah hari untuk attend training ... during lunch naik masuk office to have some lunch ... rutin biasa, hanya lah sembang sembang kosong utk melegakan minda ... office hari ini agak sibuk sebab masing masing nak siapkan Individual Performance Contract ... saya tidak terkecuali ... itu tanggungjawab ... di dalam sembang sembang itu, terdapat satu berita tergempar yang tidak pernah saya fikirkan akan terjadi ... selepas lunch, saya rasa agak penat memikirkan berita itu ... akibatnya, saya stress ...

apabila saya stress, saya suka melakukan perkara yang diluar jangkaan ... oleh kerana hari ini tidak hujan, saya nekad untuk berjalan kaki pulang dari office ke rumah sewa saya ... dengan berjalan kaki, saya dapat rasakan banyak mata memandang ... ia menjadikan saya kelihatan "HOT & SPICY" ... perjalanan dari office saya di KLCC ke rumah sewa saya di Kampung Baru tidak lah jauh mana ... tapi, saya rasa itu salah satu cara terbaik untuk menghilangkan rasa stress ... saya pun pulang ke rumah mengikut Jalan Yap Kwan Seng dan Jalan Tun Razak ...

perjalanan saya tidak terhenti di rumah saya ... ini kerana pada paginya tadi, saya ke office dengan menaiki kereta ... *kesengalan bermula* ... kereta saya diletakkan di Stesen LRT Kampung Baru ... jadi, saya terpaksa mengambil kereta saya semula di sana ... dengan itu, saya terpaksa melintasi rumah saya dan melambai-lambai tanda sudah sampai dan sambung perjalanan saya ke stesen LRT ... sampai sahaja di kereta, saya sudah berpeluh-peluh ... saya berasa amat "COOL" bila berpeluh-peluh ...

Saya berbangga dengan diri saya kerana berjaya berjalan kaki pulang dari tempat kerja ... saya berazam untuk meneruskan niat saya ini untuk hari mendatang ... TETAPI ... lepas saya fikirkan kembali, jika saya berterusan berjalan kaki, beberapa implikasi akan berlaku seperti di bawah:

  1. Pasti saiz pinggang saya dapat berkurangan sebanyak 1 inci sebulan.
  2. Berat badan saya pasti menurun walaupun secara tidak mendadak.
  3. Pasti saya akan makin fit untuk bermain futsal.
  4. Saya cepat jatuh sakit sebab menghirup pencemaran udara akibat kenderaan di jalan raya.
  5. Tapak kasut kerja saya pasti cepat dahaga.
  6. Bila tadi saya "HOT & SPICY" kemudian saya "COOL", jadi saya kembali neutral.
p/s: penulisan ini agak skema ... saya sedang stress ... perkara pelik akan berlaku ... peace ...

Tuesday, June 29, 2010

English Sharing

English sharing for you to write a good e-mail. We should promotes the use of plain English to deliver clear and straight forward messages (e.g. no jargon, no legalese etc.). Malaysians use a lot of old fashioned and pompous vocabulary. Here are some of suggestions to change these terms into simpler and concise words. Have fun !!!

Emotionless - Ver. 1

Hye to all ...
Wishing you be in good health and happy ever after ...

It's my pleasure to update and post new entry of my own blog ... Since Monday, it was raining in Kuala Lumpur ... Nothing strange actually but the environment just keep on touch my heart ... What a silly opinion by saying so right ??? ha ha ha ... It's been very routine works since day 1 ... However, the challenges keep on getting bigger and bigger ... When it comes to human being, nothing is rigid ... Everything is flexible ... Tough decision to be made ... Every angles have its own consequences ... but !!!

WHO CARES ???

Obviously nobody would care ... it's practice in nature to save your own-self rather than to consider about others ... selfish thinking am I ??? it's a fact ... very factual ... when it comes to data gathering based on the historical data, I believed the conclusion is still the same ... from a very loud voice ... talkative ... blunders ... talking nonsense, it now turns out to be a culture ...

Apologize for the imperfect of being me ... when the happiness starts to shine ... when you starts to feel your high confidence level ... you need loves that full with honesty ... then, where your actions could satisfy others ... from this point onwards, you don't have to think about others because you satisfy your own-self ...

With a whole day be in Meeting Room, after all the inputs and information I've obtained ... when it linked to the art of life or the reality of life, this is the output that I can share with you guys ... before that, let me emphasize that it's about life and not about your commitment at works ... just to make it clearer upfront ...

the outcome is hard to interpret ... difficult to face ... rough to challenge ... after all, this what a cruel world means for ... Adapt to it ... Adopt to it ... be flexible and try to be the best and in return you'll get the best for your own-self hopefully ... be resilient ... thank you ...

p/s: gambar sekadar hiasan ... (' ')v ... peace ... it's not me in the picture though ...

Monday, June 28, 2010

Kisah Messi & Balls

dalam kusyuk buat keje tadi kan ... blink notification outlook aku ... tandanya, ada email baru masuk ... jeng jeng jeng ... bace bace ... tu diaaaa ...

Why football is played for 45 minutes in each half? Those who though this must have lots of time. Why people play football for 45 minutes, not 30 minutes or 1 hour? Even the sports scientist and some of the senior players could not give the right answer. In that confusing situation one person came op with a reasonable answer.

He said .....
" The reason people play this game for 45 minutes is ...
There are 2 teams and there are 11 players in each team. Each player brings his own "2 balls". So, in total there are 44 balls. There is one ball on the groung itself. Thus grand total is 45."
PERFECTLY ANSWERED !!!
"Some times there is extra of 2 minutes which is the referee's balls!"
ha ha ha ... tergelak dow aku bace ... aku rase artikel tu dh lame gile ... tp, since demam World Cup nih, aku rase nk gelak gak ... by the way, gambar di atas takde kene ngene ng story line ok ... ha ha ha ... mungkin sebab itu jugak Messi masih belom score ... hua hua hua hua ...

England Angerland Eagerland

ramai dah tau, England kalah 4-1 kepada Germany ... simple as that ... ramai jugak cakap salah linesman yang denied 2nd goal England ... easy say than done ... ramai jugak cakap tactical England hampeh dari start World Cup ... different level of game play ... ramai jugak yang cakap gol machine England kehabisan battery ... not everybody be at their peak ... ape jugak yang orang cakap, hakikatnya England sudah tewas 4-1 kepada Germany ...

tapi, aku nak gak cakap ... when it comes to football, to me it combination of tactical, players and desires ... Wow ... apekah semua itu ... tactical bagi aku, letak la siapa siapa player die pon ... kalau tactical tak betul, tetap susah nak menang ... aku tak cakap takleh menang sebab player England semua ternama kot ... itu satu hal ... satu hal lagi, aku rasa motivation of players ... point nih, sendiri mau ingat lah ... player kene highly motivate la ... once motivation dh low, bye bye la ... desires !!! aduh ... asal player England cm taknak menang ... bergaya jek nak lebih ...

mmg pada dasarnya aku bukan penyokong England (dah bape kali aku gitau) ... tapi, aku nak tengok game yang sedap ditonton ... (padahal aku taknak gak Germany menang) ... entahlah, kita hanya mampu berharap ... yang bermain player kat Africa tu ... samalah mcm aku mengharap Spain menang dgn Chilie 1-0 ... Switzerland menang dgn Honduras 1-0 ... itu suma hanyalah harapan aku ... sapa lah kita nak menentukan kan ??? bye bye bye ...

" ape ape hal, aku lagi sekali hanya boleh berharap Holland menang dengan Slovakia ... ape yang penting ??? harapan ... kerjasama ... permainan menarik ... dengan semua itu, aku akan mencapai kepuasan ... kenapa aku jek ??? ape aku nak kisah hal orang lain ... AAK ?? "
p/s: beberapa posen pendapat aku jek ... peace (' ')v ...

Sunday, June 27, 2010

Preview - Germany vs England

:: Preview ::
Germany vs England :: 2nd Round World Cup 2010 ::

semua sedia maklum ... malam nih bakal ade game paling menarik kot ... hahahaha ... aku tak sokong team dua ekor nih ... tp, since Germany vs England, aku sokong ENGLAND ... come on Lampard ... hik hik hik ... dan berdasarkan video bawah nih (Hitler), aku rase Germany tengah cuak kot ... kah kah kah kah kah .... kepada Fans Germany, doa doakan lah kemenangan pasukan anda ... wahahahahaha ...



ade ke patut, pasal Robert Green lepas gol bodoh pon die leh jadi kan bahan kelakar (betul betul punch line tu) ... paling xleh blah, die siap kutuk Holland bagai ... pergh ... tu mmg betul bikin panas ... sebab tu aku makin benci Germany ... hahahaha ... pasal warna jersi pon jadi isu ... salah satu sebab agi yang buat aku benci Germany sebab Wadieq sokong Germany ... rules of thumb, kene contradict dengan Wadieq ...by the way, prediction aku malam nih, England menang 3-1 ... extra time dorang score 2 gol ...

Yang Terindah

Okes ... last week, time facebooking, aku terjumpa video perkahwinan colleagues or kawan aku ... video tu aku rase amat best ... rase cm video klip betul lak ... editting siap ... mmg cool gile ... motion, cerita, gambar, background lagu, sume kene ... mmg nice gile ... lagu die mmg aku tertarik actually ... aku pon tak tau sape nyanyi lagu tu ... last last ... tnye member member ... dorg cakap tu lagu OST Adamaya ... serius aku tak layan cerita tu ...



aku gagahkan diri dengan search kat Youtube ... yes !!! tu OST Adamaya ... ape yang mengejutkan aku ialah, itu OST I'm Not Single gak ... walaupun aku dh tgk cerita I'm Not Single banyak kali, baru hari tu aku rase lagu die amat best ... lirik die aku rase syahdu gile ... !!! by the way, lagu nih tajuk die ialah Yang Terindah (")v ...

Tuesday, June 22, 2010

Me 'Ikon Remaja' ??

bermulalah kehidupan aku sebagai artis ... *seryes aku nak muntah* ... beberapa bulan yang lepas, aku telah ditanya oleh seorang wartawan dari Karangkraf ... die ingin menemubual aku untuk memuatkan artikel di dalam salah satu majalah terbitan Karangkraf ... (free promotion kat Karangkraf nih) ... so, atas dasar member member yang baru memulakan karier, aku pon bersetuju tapi perlu mengikut timing aku la sebab aku pon busy gak time tu ... jadi, bermulalah kehidupan aku yang tidak la glamor ... wakakaka ...
jika sesiapa yang membeli Majalah Remaja edisi 15 May 2010 ... cover page Bunkface warne Hijau ... artikel hasil nukilan wartawan tersebut yang mengisahkan cerita aku telah diterbitkan ... untuk makluman, hasil tersebut dimuatkan di dalam ruang Kampus ke Kampus ... di-sub kan lagi di bahagian "Ikon Remaja" .... bermulalah kehidupan aku sebagai Ikon ... *gile nak muntah* ...mungkin ramai tidak percaya ... jadi, dengan itu aku sertakan hasil scanning artikel tersebut di dalam blog aku ... mungkin juga ramai tertanya tanya, kenapa perlu aku post kat sini walaupun sudah hampir lebih sebulan ia berlalu ??? jawapan aku simple dan mudah (2 perkataan maksud sama) ... blog aku ... ikut suke hati aku lah ... simple kan ??? xdelah ... aku pn tak tau ... aku pon tak terdetik nak post bende tu b4 nih ... sbb tader entri kot ...jika anda semua tidak dapat melihat lebih jelas artikel tersebut ... di bawah ini adelah isi isi penting yang aku rase penting dan juga kawan kawan aku rase penting ... sampaikan aku di bahan disebabkan memberi isi ini ...

"Untuk berjaya di dalam pembelajaran, saya akan pastikan masa tidur yang cukup"

*serius aku takleh blah bile aku baca balik artikel tu*

p/s: thank you to Miss Jue Dahari sebab menjadi wartawan tersebut ...

Monday, June 21, 2010

Khasiat Ice Lemon Tea

okeh ... nak cerita skit pasal Teh'O'Ais Limau atau lebih mesra dipanggil ICE LEMON TEA ... pada suatu hari, seorang executive insan yang sedang kelaparan mengajak seorang rakan nya bergegas ke tingkat bawah menara berkembar untuk mencari makanan juga minuman ... untuk pengetahuan anda, di tingkat bawah menara ada Kedai Mesra PETRONAS di situ ... mcm kedai kat stesen minyak ... macam macam ada ... sebelum bergegas turun ke bawah, dengan niat super duper ikhas, insan tadi menanyakan kepada rakan yang lain jika mereka ingin mengirim sesuatu ... lantas ....

"Mil, twister oren satu", tempeliak rakannya ...

kami pon turun ke bawah ... setibanya di tempat kejadian, air twister yang di cari tidak kelihatan ... yang ada cumalah twister apple ... berbekalkan baki kredit yang makin sedikit, die menelefon rakan nya di atas, kerana twister oren tiada ... dicadangkan kepada rakannya untuk mengambil sunskist oren ... rakannya menolak mentah mentah ... dengan itu, rakan dia menjawap di dalam telefon agar memesan ...

"Ko belikan aku teh o ais limau la", pesan beliau ...

Insan tadi pon, dengan telefon masih di telinga, mencari pekerja kedai dan berkata ...

"Kak, teh o ais limau satu bungkus", pesan insan tadi kepada pekerja di situ ...

tiba tiba ... pekerja itu kelihatan amat blur ... kelihatan atau dapat dirasa oleh insan itu bahawa mukanya (muka insan itu) mula bercahaya merah tanda silap ... tidak pernah Kedai Mesra Petronas menjual teh o ais limau bungkus ... termanggu dan terpinga pingga insan tadi ... bila difikirkan sekali lagi ... rakannya tadi memesan Ice Lemon Tea ...*%^$#*& memaki lah si insan tadi tanda kemaluan ... itulah manusia, baru tertukar istilah dari segi penggunaan bahasa telah merumitkan keadaan ... adekah manusia terlalu mengikut kebiasaan ... itulah lumrah kehidupan ... kesalahan yang tidak pernah disangka sangka ... di sini, saya ingin berpesan, walau ape salah pon manusia itu, tidak lari dari sifat baik yang ada di dalam dirinya ... kita sebagai manusia biasa janganlan tersalah nilai akan mereka ... *surely off topic*

Semangat Bola

ape aku buat nih ?? aku nk update blog la oit !!! ... ha ha ha ... gile la time time camnih la nak update blog ... since Italy seri semalam ... Brazil menang plak ... Holland xyah cakap lah ... pasti menang ... teruss semangat nak update blog ... Semangat Bola ... gambar bawah nih aku rase cool gile ... sebab ?? sebab aku amik time traffic jammed ... gile tade keje kan time tu ... rase nak on lappy je time traffic jammed ... tapi, xelok ... (aku pemandu berbahaya ke) ... amik gambar time drive ... gile ke ape ... jammed kot ...dalam gambar nih, ade Frank Lampard ... kalau utk aku, kteorg panggil Jampard ... combination Jamel + Lampard = Jampard ... macam mane lak utk Lionel Messi ?? tidak ade kaitan sama sekali ... ha ha ha ... dengan itu, Arjen Robben tetap menjadi player paling best ... Arjen Robben + Jamel = Arjen-Mil ... cool gile dow ... wakakakaka ... anyway, aku rase gambar nih amat cool ... btw, buhbyes to Portugal & Spain malam nih ... wakakakaka ...

p/s: line x clear, so aku post 2 perenggan jek ...

Sunday, June 20, 2010

Orgasm vs Relationship

nak citer skit ... tadi, tym tgh main main Facebook, aku usha la page member lame sorang nih ... ha ha ha ... aku amat tertarik dengan status lame die nih ... very simple yet perfect and super nice ...
human being right ???

"Women might be able to fake orgasm ... but Man can fake a whole relationship"
What Say You ???

Saturday, June 19, 2010

Breathe - Taylor Swift

Just to highlight ... last week in office I browsed through my external HDD ... what I found is this song ... surprisingly, I played this song repeatedly ... from morning break up until lunch ... don't know why ... perhaps the lyrics reminds me to the memory ... who knows ... nobody knows ... peace ... ('')v

"Breathe - Taylor Swift"

I see your face in my mind as I drive away
'Cause none of us thought it was gonna end that way
People are people and sometimes we change our minds
But it's killing me to see you go after all this time

Mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm
Mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm

Music starts playin' like the end of a sad movie
It's the kinda ending you don't really wanna see
'Cause it's tragedy and it'll only bring you down
Now I don't know what to be without you around

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me
You're the only thing I know like the back of my hand

And I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to

Never wanted this, never want to see you hurt
Every little bump in the road I tried to swerve
People are people and sometimes it doesn't work out
Nothing we say is gonna save us from the fall out

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me
You're the only thing I know like the back of my hand

And I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to

It's two a.m., feelin' like I just lost a friend
Hope you know it's not easy, easy for me
It's two a.m., feelin' like I just lost a friend
Hope you know this ain't easy, easy for me

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me, oh

I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to

I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry
I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry


WC 2010 - Holland

:: World Cup Fever ::

ahaks ... aku tau aku lambat post pasal World Cup 2010 ... ape aku kisah ... huk huk ... cm biasa, bila start world cup jek ade je isu pasal bola ... x abes abes isu bola ... so, aku malas nak amik port ... tp, aku nk gitau gak ... sbb isu bola nih gak aku rasa macam menrencatkan world cup kali ini ... tgk live kat tv pon nampak semacam jek bola tu ... rasa mcm player player world cup bertaraf dunia tu main Liga Super Malaysia ... ape ade hal ...

so, kat sini aku taknak cakap banyak la ... aku bukan la penggemar team team hebat seperti ... Argentina, Sepanyol, England, France, Germany, Italy, Brazil dan lain lain team hebat lagi ... tp, secara dasarnya, aku rasa Sepanyol mcm boleh pergi jauh walaupun dorg dah kalah 1st game ... next, aku yakin Argentina paling kurang mesti sampai Semi Final ...x kisah lah team team tu semua ... yang pasti aku hanya support Holland ... sebab ape ??? paling utama ialah aku suke melihat kelibat Arjen Robben [11] ... walaupun, die belum main lagi ... since dari EPL die move to La Liga then to Bundesliga ... aku rase die winger paling best ... actually, aku suke player kaki kiri ... dorg amat cool ... sebab kuat aku sokong Holland lagi ialah sebab aku rasa team dorg seimbang ... xde "STAR" yang betul betul "STAR" atau buat buat "STAR" ...

Monday, June 14, 2010

[Academician]

:: Academician ::ok guys...waiting so long huh ?? nothing much happened actually. However, just want to share some photos regarding my visit to MLNG, Bintulu last week. Looking at these photos, I was thinking to become an academician. Can it be done ??
How ??

Saturday, June 12, 2010

[Keretaku Hilang]

:: Keretaku Hilang ::

ok gang ... lepas mendapat rehat yang cukup, skang nak update blog nih bebetul ...
Kereta Persona H-Line aku HILANG !!!!

OMG ... terkejut ... nantikan ceritanya ...

ok..10 Jun lepas office hour, aku gerak ke KLIA utk amik flite gi Kuching..aku parking la kat 'covered area' kat KLIA tu..amik chip, then simpan...sampai Kuching around 10:30 PM cmtu ... so, terus gerak ke hotel utk check-in ... around 11 PM smpai dan terus prepare utk esk ... online jap, settle ape yang patut sume around 1:30 AM baru tidor ...then..11 Jun bangun kol 5 AM utk kejar flite gi Bintulu ... 5:40 AM check-out ... so, tunggu flite ke Bintulu kol 6:40 AM ... flite tu lambat gak la ... sampai Bintulu of course dah lambat ... amik teksi terus je sampai ke destinasi utk bekerja ... kami datang lewat ... kami admit ... around 12 PM, keje sume dah settle ... call taxi, antar gi airport plak utk amik flight to KL ...frankly speaking, Bintulu Airport mmg tade ape ape ... DIGI broadband aku sampai Edge jek ... serius bosan tapi sebbaik penat, so tidur sambil tunggu flite gi KL kol 2:30 PM ... take-off around 2:45 PM and landing pon lewat sbb ntah la ... not so sure ... safely landing around 5:00 PM kot ... then, my Persona hilang !!!!

remember that, aku parking kat KLIA ... aku gi parking area utk collect kereta aku dlu ... aku tak bayar parking sbb nk letak luggage dlu ... suddenly, aku gi area parking, keter aku tader ... damn... seriusly, time tu cuak gile bab* ... aku naik satu satu level, tak jumpe gak ... shiittosss ... time tu dh around 5:30 PM xsilap ... terus carik staff jage kat peti peti nk bayar parking ... report kat die ... dan nih dialogue die ...
Aku: Bang, saya tak jumpe keter saya la ... cm dah hilang jek ...
Orang Tu: Adik parking kat mane ??
Aku: kat sini la .. depan lif tapi x igt floor mane ... but, then sume floor saye dh carik ...
Orang Tu: Adik dh bayar ??
Aku: Belum lagi ...
Orang Tu: Bagi chip tu tengok boleh ??
Aku: Nih die ...
Orang Tu: Adik, sampai bile pon tak jumpe kalau carik kat sini ... adik parking blok B ... sini blok C ...
Aku: Ooo ... Blok B kat mane ek ??? (sambil nk cover malu)

so, hilang sekejap jek ... bukan hilang betul pon ... aku pon terus drive balik ... bye !!!!p/s: ingatlah kat mane anda parking len kali !!!

Thursday, June 10, 2010

[Penat Beraksi di ....]

:: Penat Beraksi di .... ::

Adeh adeh adeh !!! penat penat penat ... as expected ... menguji kesabaran mental & fizikal actually ... arini ade meeting for the whole day ... quarterly meeting ... so, kene la lame kan ?? urghh ... it's ok ... it's fun in fact ... ha ha ha ... what a day ... struggling to the end ... luckily, from today's meeting a lot of inputs can be thought for ... wow ... meaning ?? a lot of work need to be done after this ... ha ha ha ...

next day gonna have briefing session in Bintulu ... and now I'm in KLIA waiting for my flight ... however, I'm quite unlucky because have to overnight in Kuching before taking another flight to Bintulu tomorrow morning ... I'll be back to KL tomorrow afternoon and expected to reach Klang around 6 PM ... and the most important thing, I'm able to play futsal tomorrow night ... it's tiring to travel ... before this, it's quite fun ... but, lately it's not ... ha ha ha ... that is why I'm having free time to update blog now while waiting for the flight ...

actually, one of the purpose I go online is to update my inbox ... with a whole day meeting take place, I'm not able to update the inbox yet ... and I'll be doing it NOW !!! bye !!

Tuesday, June 8, 2010

[Tag by KN]

:: Tag by KN ::

okeh..baru jek kene Tag dari KN..dah lame dah tinggalkan dunia tag menggetag nih..tapi, since bosan bosan nih, aku jawab tag ko KN..

3 Nama Samaran:
[1] Amir - panggilan rumah & rakan-rakan sekampung
[2] Jamel - budak-budak sekolah MatGwar & UTP
[3] Azmil - nama sebenar & utk panggilan formal di office

5 Tarikh Penting:
[1] 24 April - bday sendiri
[2] 1 Syawal - hari raya
[3] 31 Ogos - hari Merdeka
[4] 16 April - anniversary employment
[5] Hari Hari - everyday is important to me

5 Perkara Yang Saya Buat Semalam:
[1] Drive ke PERMATA, Bangi
[2] Makan di Pelita Bukit Tinggi
[3] Surfing, Chatting masa kerja (multitasking)
[4] Update Blog dengan title tah ape ape
[5] Tidor

5 Perkara Yang Buat Saya Gembira:
[1] Menggembirakan orang lain
[2] Membahagiakan orang lain
[3] Menyenangkan hati orang lain
[4] Melihat kegembiraan orang lain
[5] Apa-apa yang buat orang lain gembira

5 Hobi Saya:
[1] Futsal
[2] Lepak + Minum + Makan
[3] Facebooking
[4] Blogging
[5] Tidur + Tak Keluar Rumah + Chatting

5 Tempat Percutian Idaman:
[1] Di kampung sendiri (Andalas)
[2] Di rumah sendiri (tunggu dlu)
[3] Di bukit bukit yang tinggi
[4] Di pantai pantai yang ade laut
[5] Di office

5 Sebab Saya Jawab Tag Ini:
[1] Bosan
[2] Bosan kuasa dua
[3] 3 kali bosan darab bosan
[4] Bosan berkali kali
[5] Memang saya tengah bosan

5 Orang Yang Hendak Ditag:
[1] Kamu
[2] Ye, anda
[3] Anda + rakan anda yang ade blog
[4] Adik sepupu kamu
[5] Siapa siapa kamu suka

-sekian-

[Being an Employee]

:: Being an Employee ::

It’s been almost 1 year 2 months I’ve been in this company. Everything is going very fine and smooth I guess. It may be quite contradict to others who might think differently. I was recruited as Skill Group Secretariat for Instrumentation & Control in April 16th 2009. The main role as secretariat is managing the skill group. Quite challenging at first place because the person I will contact the most consists of Technical Professionals and Technical Managers. How on earth I’m as an executive could perform that job? After all, it just goes fine although it have hiccup here and there. After 6 months in the company, the department has restructured. Previous I’ve known as Skill Group Secretariat, now my position change to Skill Group Technical Planner for Instrumentation & Control. Since I was in company, I was attached to Research & Technology Division. However, after 1 year 2 months in the company, the company itself has restructured their organization in order to enhance the management. Now, I’m residue in Human Resource Management Division. It quite shocked actually to hear that. Nevertheless, my job function is still the same as before. No matter on which division I residue, I’m on my way and with all efforts, I’m trying my best to enhance technical capability of Instrumentation & Control fraternity indirectly. I may not have the expertise in term of technical aspect but I believed in team work. Now, here I am.

Monday, June 7, 2010

[Awek Kamu Pelacur]

:: Awek Kamu Pelacur ::

okay !! ... *it's crap* ... feel kan kalau once in a blue moon dapat lepak dengan member member lepas balik keje ... bukan officemate ... tapi, rakan rakan sekolah or anybody yang bukan keje satu office dengan kite ... lepak kat mapley, pekena kopi tarik ataupun teh tarik ... wowowowo ... syahdu gile ... actually, itulah yang aku buat bile aku kene kerja kat Bangi ... so, aku ulang alik Klang - Bangi ... balik keje, singgah Pelita Nasi Kandar ... sms mmber mmber, sume datang lepak ... walaupun lepak kosong, ia still a good lepaking ... terasa usia makin meningkat plak ...
ape korang rase ???
best ke ???
bye !!!p/s: title tade kene ngene kan ??

Sunday, June 6, 2010

[Digi Terrrrr]

:: Digi Terrrrr ::

ok readers, nk citer skit pasal ape yang terjadi Jumaat lepas ... actually, lepas semayang Jumaat, dalam kol 3 camtu, gerak Shah Alam dengan Shahril (aku siap promote blog ko lagi Areel) ... ade 4 misi penting actually ... first, nak bank in cek ... second, nk gi beli tiket bas Kakak Shahreel ... third, nak gi amik batteri phone kat Alam Sentral ... fourth, nak bayar saman (kisah ini) ... al-kisah, bermulalah kisah ...
target first nak gi bayar saman dlu ... gi IPK Seksyen 9 ... holaaa ... skali salah ... die ckp nk bayar saman kat IPD ... gi lak carik IPD ... jumpe IPD kat Seksyen 6 ... holaaa ... salah agi ... die ckp kene bayar kat Ibu Pejabat Trafik ... so, malas dah nak carik ... ape lagi, terus gerak Seksyen 17 ... beli tiket bas ... tup tappp ... lepas beli jek, tgk tgk parking sebelah keter jiran ... ehh ... jiran aku parking sebelah keter aku ... kecik punya dunia ...then, gerak ke Plaza Alam Sentral (PAS) ... terus gi CIMB nak bank-in cek LHDN ... ok lah tu ... kejap je nak settle ... nampak lak kedai Digi kat luar PAS tu ... singgah jap ... kebetulan mmg dh ade niat nak gune Digi Broadband sejak balik Penang ritu ... si Wadieq yang menghasut ... cilaka tol ... tp, mmg patut kene tukar pon sbb Broadband aku gune currently, amat tak memuaskan nafsu surfing aku ... terus angkat satu kat kedai tu ... walaupun promoter die tak leh nk convince kan aku awal awal nye, tapi takper ... berbaloi baloi ...surprisingly, aku baru start gune Digi tu harini (Ahad malam) ... ha ha ha ... and aku cukup taksub dengan performance die kasi ... tadi aku update email keje pon, kejap jek ... tak macam selalu ... so, quite impressive gak ar so far ... huk huk huk ...ape citer bateri phone aku ?? ha ha ha ... dah amik dah ... setelah 4 bulan die kat sane sbb malas nk gi amik ... at last, Jumaat lepas aku amik ... bye !!

p/s: sayangilah sungai anda ... *merapu*

Saturday, June 5, 2010

[Car Spring Cleaning]

:: Car Spring Cleaning ::

since balik futsal lambat semalam, so aku pon bangun lah lambat utk hari Sabtu ... *padahal mmg tiap tiap Sabtu bangun lambat* ... tapi, itu bukan lah isu utama ... isu utama ialah, aku dapat mempergunakan Sabtu aku kali nih dengan penuh berfaedah ... ape faedah ??? ahakz ... "Aku Kemas Kereta Aku" ... hu hu hu ... lame gile tak basuh kereta aku actually ... BKN 6434 ibarat ape tah ... busuk semacam sebab tak berbasuh ... badan berlenguih bak kata orang utagha ... dalam sibuk kemas tu, aku bukak bonet (aka but) kereta aku kat belakang tu ... satu satu barang aku keluarkan ... rupa-rupanya, semua ialah spesis yang sama ... ape kah spesis itu ?? "KASUT" ... 9 pasang kesemuanya ... kasut futsal, kasut jogging, kasut kerja & kasut casual ... erm ... skali aku susun kat tepian pagar antara umah aku dan umah jiran, rase cm bleh bukak kedai kasut dah ...selesai saja kemaskan bonet kereta, terus bawak kereta gi untuk basuh ... isi minyak dulu before basuh ... mmg menjadi kebiasaan aku akan isi minyak dulu sebelum basuh sebab tempat basuh tu sekali jalan dengan stesen minyak ... sekali sampai kat tempat basuh kereta tu, tu diaaaa ... bederet habaq ang ... tak jadik basuh ... balik umah singgah kedai basuh kereta lain lak ... okes ... tak penuh habaq ang ... basuh lah BKN 6434 aku dengan senang hati ... bye !!!p/s: moral of the story, jangan muatkan bonet kereta anda dengan barang barang yang tidak sepatutnya ... :D

[Horror]

:: Horror ::

It's around 4:45 in the morning ... I just came back from Futsal ... quite tired but "full with satisfaction" ... hu hu hu ... nothing to share here except some updates on what had happened few days back ... I was lucky to be on my own ... I was lucky to be myself ... ^sometime the stupidity just don't stop there^ ... I've to follow them as well ... *it's crap* ... how many times I need to suffer ?? Suffer from what ?? you tell me !! seriously, I had enough ... nobody will understand this ... nobody will be trying to understand this ... ha ha ha ... what I have is only pen, notes & laptop for me to do some work before the weekend ends ... bye !!!

Thursday, June 3, 2010

[Happy Birthday]

:: Happy Birthday ::
3 June 1987, insan bernama Mohd Najwadi dilahirkan di dunia. Disebabkan anda telah post untuk saya yang bertajuk "Happy Birthday", ini adalah untuk menjawab kembali posting anda. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

Tuesday, June 1, 2010

[People & Demarcation]

:: People & Demarcation ::

hye people !! hu hu hu ... how are you guys doing ?? hopefully, everything is going well and smooth ... just a quick update here ... to tell about people and demarcation ... few days back, I was called to conduct a random test organized by myself ... target audience of the survey is among my friends and colleagues ... very random ... basically, I just create a scenario to see the level of willingness of people to help their friends ... hik hik hik ... not much actually ... just to see where is your position to them ... simple right ... trigger with some question and scenarios ... received many reasoning, advices, excuses as well as no answers ... ha ha ha ... why I did the survey ??? basically, I've learned few things before this ... one of them is to put a clear demarcation between you and others ... thus, I arrived to the conclusion that, as human being I should put a demarcation between me and my friends so that both parties have fair and square ... bye !!!

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...