Tuesday, December 28, 2010

Kenapa Perlu Emosi di Blog ?

Salam Satu Malaysia ...

Bertemu kita lagi ye. Lama tak blog walking / blog hopping / anything la. Just a random thought to be shared and perhaps get feedback / critics from readers. Hari nih nak cerita sikit pasal keadaan emosi sesetengah blog yang semakin meruncing. Kalau ikut trending skang, isunya ialah antara Indonesia & Malaysia. Ditambah dengan bahan bakar media massa, perghhhh memang masyuk lagi la ia terbakar.

Tapi, tentuluran bukan nak cerita pasal itu semua. Nak tulis mengenai kenapa orang suka tulis dalam blog bila dia emosi ??? Jeng Jeng Jeng Jeng. Tak tahu sebab menyebabnye kerana si penulis tu saja yang tahu kenapa dia tulis cmtu. Pernah gak terbaca satu blog nih yang mana, dorg bergaduh dari blog ke blog. Gaduh depan depan la kan. Nak gaduh offline / online dalam blog ape ke hal nya. He he he.

Pendapat tentuluran ialah, dorang nih inginkan kelainan (seperti gambar di atas). Inginkan sesuatu yang lain di dalam blog dorang. Kita mungkin tak nampak atau tidak tahu kenapa dorang buat cmtu. Mungkin kita rasa benda tu bodoh je. Mungkin juga tidak bermakna kat kita. Tapi ...

Monday, December 27, 2010

Malaysia Rogol Indonesia

Salam Satu Malaysia ...

Indonesia dirogol Malaysia ??? Itu dia. Kalau di Indonesia dulu, dorang menang 5-1. Di bumi Malaysia, dirogol 3-0. Terima kasih barisan pemain Malaysia kerana membuat rakyat Malaysia berasa bangga. *disclaimer* dirogol bermaksud "mengalahkan".

Semua sedia maklum, 26 Disember 2010 tanggal bersejerah Malaysia selepas berjaya melangkah ke Final AFF Suzuki Cup (previously known as Tiger Cup) untuk kali ke-2. Permulaan permainan Malaysia agak lembab di peringkat kumpulan, namun konsistensi yang ditunjukkan untuk perlawanan berikutnya memberi inspirasi kepada penyokong kebangsaan tidak kira penyokong tegar mahupun penyokong lalang. Aku juga tidak terkecuali.

Wednesday, December 8, 2010

MAHA 2010

Salam Satu Malaysia ...

Untuk memulakan entri bulan December nih, kita bukak dengan 1 Event. MAHA 2010. MAHA bermaksud Malaysian Agriculture, Horticulture & Agrotourism Show 2010. Info lebih detail boleh dapat kat sini (sila klik). Aktiviti yang berlangsung di MAEPS Serdang nih adalah tidak dirancang sama sekali. Masa tu pun, aku still 50-50 nak pergi ke taknak pergi. Last skali decide nak pergi sebab saja nak tengok keadaan sana dan nak amik gambar skit.

Aku tak tau kenapa lately ada je event memane, aku rase semangat nak pergi. Selalu jadi mangsa or yang akan gi teman, sure lah rakan-rakan office sebab aku tau dorang perlukan sesuatu yang jauh dari kesibukan kota. Ha ha ha. Takde kaitan langsung. Kita sambung cerita.

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...