Thursday, January 27, 2011

Puzzled

Salam Satu Malaysia ...

Dah jarang sangat aku update blog ni. Reader pon bukan ramai sangat. So, xde la rasa bersalah ke apa. Just lately, kurang aktiviti menarik untuk diceritakan. Life kinda a boring lately. Tidur, makan, kerja, tidur, makan, kerja. Ntah lah. Adalah skit funs here and there. Tapi, nak cerita pon x best sangat pon. Heeeeeeee.

For a past 2 weeks, xde aktiviti yang betul-betul menarik. Khamis minggu lepas berfutsal dengan budak-budak di KL nih hah. Jumaat berfutsal dengan budak-budak di Klang nih hah. Sabtu ada tournament bowling company tempat kiteorg kerja kat Sunway. Malam tu pulak berfutsal skali lagi dengan budak-budak Klang nih hah. Ahad berfutsal lagi dengan budak-budak KL nih hah. So, pergi balik pergi balik tu je la kerja yang aku buat pon.

Thursday, January 20, 2011

Opportunity

Salam Satu Malaysia ...

Entri kali ni simple. PELUANG atau dalam bahasa orang putihnya OPPORTUNITY. Tak semua yang kita hendak dapat dengan mudah. Ianya mesti datang dari usaha & peluang yang ada. Itu yang aku nak share kat sini. Cerita agak membosankan tapi kadang-kadang bila fikirkan balik agak berguna.

Jika korang berpeluang untuk berehat 10 minit. Kosongkan minda dari semua benda. Cuba fikirkan apakah benda yang terbaik untuk diri sendiri. Bagi aku, cara berfikir begitu lagi berkualiti dan keputusan dicapai lebih tepat. Yang menjadi masalahnya ialah, aku tak berpeluang berbuat demikian or aku tak amik peluang yang diberikan.

Sekarang aku perlu mempergunakan peluang yang aku ada. Mempelbagaikan peluang yang aku boleh buat. Take advantage dengan peluang yang aku dapat. Guna peluang sebaik mungkin untuk aku dapatkan keputusan yang tepat. Aku saja nak post nih, sebab lately aku ada dapat satu peluang tapi ...................

Saturday, January 8, 2011

First Trophy for 2011

Salam Satu Malaysia ...

Background music: Awan Nano by Hafiz AF7

Semuanya bermula dengan satu ayat pada hari Rabu.
"Jom join futsal tournament KSRP sabtu nih."

Untuk pengetahun pembaca, KSRP bermaksud Kelab Sukan & Rekreasi PETRONAS. Bermula detik itu, sesi pencarian pemain bermula. Kami hanya mampu kumpul 6 orang pemain akhirnya walaupun had utk mendaftar pemain termasuk pengurus pasukan adalah 9 orang. Tapi, sebab minat punya pasal, tak kisah, terus je join. Sebanyak 27 pasukan mengambil bahagian.

Pagi Sabtu tu jugak pergi daftar. Perjumpaan pemain-pemain merupakan perjumpaan pertama sesama sendiri. Ibarat kawan main utk kawan utk kawan. Ha ha ha ha. Minat punya pasal, semua boleh get along. Tak kisah, janji semua satu matlamat iaitu bemain futsal. Dengan yuran penyertaaan RM50 kami diberi makan tengah hari & t-shirt sebagai souvenir. Berikut ulasan keseluruhan.

Thursday, January 6, 2011

Hantu Bogel Kereta Rosak

Salam Satu Malaysia ...

Music background: OST Lagenda Budak Setan & OST I'm Not Single

Apa yang akan anda lakukan jika kereta anda breakdown ???

Ini adalah situasi sebenar yang terjadi kat aku bersama rakan-rakan semasa kteorg baru turun dari Genting Highlands. Kereta aku breakdown kat R&R Genting Sempah. Sebelum aku share apa yang patut dibuat, aku citer skit bagaimana ianya terjadi. Dalam 7:40 kteorg sampai kat R&R Genting Sempah utk solat, makan etc.

Dalam 9:15 gerak semula ke kereta untuk menuju semula ke Kuala Lumpur. Kereta dipandu seperti biasa sehinggalah kawan aku sorang mintak stop kat kedai jual buah berangan. Lepas semua masuk balik dalam kereta, kereta aku lost power. Press minyak tak leh accelerate gak. Macam gear tak masuk. Then, datang lah satu kereta nak tolong (dorg nih cm mechanic gak la). Dorang cakap, minyak gear aku leaking. So, kereta tak leh nak gerak. Berada di R&R Genting Sempah dgn orang tak dikenali nak offer tolong (sure die hayun kaw kaw nye price die). Camna nak buat tu? Pertama sekali, JANGAN PANIK. Apa yang perlu dilakukan ialah seperti berikut.

Monday, January 3, 2011

Roses with Loves

Salam Satu Malaysia ...

Tahukah anda setiap warna bunga ros dan kuantiti nya mempunyai maksud tersendiri ???

Jeng Jeng Jeng

Tak tahu kenapa, lately fikiran asik terjerumus ke arah kejiwang-jiwangan. So, dengan masa yang terluang nih, buat lah sikit research pasal bunga ros. Bunga ros bukanlah bunga kebangsaan Malaysia, tapi bunga ros sering dikaitkan dengan cinta.

11 roses represent,
"You are my treasured one; the one I love most in my life"

15 roses represent,
"I'm truly sorry, please forgive me"

Itu antara maksud-maksud tersirat yang berkaitan dengan jumlah bunga ros yang diberi. Bagaimana pula dengan warna bunga ros?

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...