Thursday, December 29, 2011

UMNO: Keperluan vs Keinginan

Salam Satu Malaysia ...

In general, memang aku takder topik pon nak tulis pasal ape. Maybe sebab lama tak menulis, lama tak mengembara melihat alam, lama tidak berbuat apa-apa menyebabkan kehidupan aku agak mendatar sehingga tidak terdetik di akal fikiran untuk memikirkan sesuatu yang serius. Secara peribadi, aku mungkin di dalam keadaan tersepit sekarang. Ini adalah kes benar namun aku tidak akan memberi gambaran penuh pada kes ini atas sebab peribadi mahupun menjaga sensitiviti masyarakat persekitaran.

Persoalan yang kadang-kadang berlegar di kepala aku ialah antara "Keinginan & Keperluan". Dua benda ini saling berkait rapat antara satu sama lain. Jika boleh dihuraikan, dia boleh mewakili pelbagai konteks mengikut kesesuaian penulis. Kat sini, aku ingin cuba menyampaikan dari segi konteks menyertai pertubuhan kerajaan mahupun bukan kerajaan.

Tuesday, December 27, 2011

The Return

Salam Satu Malaysia ...

Seriously rasa janggal nak menulis balik di blog lepas lebih 3 bulan tak menulis apa-apa. Kenapa tidak menulis pun masih diragui jawapannya. Jadi, lebih elok jika ia dibiarkan sahaja tidak berjawapan. So, ape yang buat aku ingin menulis semula walhal tiada pon pembaca setia? Reason dia mudah, "I love what I'm doing". Hak Hak Hak Kah Ptuih.

Banyak sangat berlaku sampai tak tahu nak cerita yang mana satu. Mungkin bila terlalu banyak, elok je dibiarkan terpendam. (apsal ayat nak novel novel bagai kan). Hatuyaii. So, I'm preparing something for my updates later on. Will come back here soon.

p/s: Btw, above is my recent photo taken during my short "multiple" visits to Northern Peninsular of Malaysia.

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...