Monday, October 8, 2012

Alam & Manusia

Lama tak lama tapi macam dah berkurun gak tak update blog ni. Selalu update, mesti recall cakap lama tak update, berhabuk blog, bersawang blog, bla bla bla. Macam-macam alasan keluar padahal itu pilihan masing-masing. Pilihan diri ini yang tidak mahu menulis apa-apa di alam maya. Itulah roda kehidupan aku yang aku rasa makin tidak menentu. Kesibukan kerja di ibu kota (sangat poyo statement ini) membuatkan aku alpa pada mencari jalan menuju alam abadi. Ia juga membuat aku alpa akan meningkatnya usia ini.
Berkata mengenai usia, pasti dalam sedar atau tidak, kita pasti menduga perubahan pada diri kita. Secara realiti mungkin kita rasakan ia sebagai satu yang begitu normal sehingga tidak sedar akan perubahan tersebut. Cubalah kita bayangkan dengan keadaan duduk sebentar sambil melihat ragam masyarakat sekeliling dan dedikasikan masa selama 30 minit hanya untuk berfikir sejenak. Berfikir mengenai perubahan diri sejak lahir, berfikir tentang ragam masyarakat atau berfikirlah apa-apa sahaja pun.

More in here ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...